Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):Santa Agnese fuori le Mura
Takie... fuora ze dwora!
Pozdrawiam,
Wojtek
Takie ... fuora za mury .
FUX napisał(a):Piazza Navona.
Ten piazza jest ok,
ale ja upodobałam sobie inne miejsce w Rzymie .
mysza73 napisał(a):Druga, zwana Fontana del Nettuno poświęcona jest Neptunowi, któremu towarzyszą morskie nimfy.
mysza73 napisał(a):Został nam jeszcze do zobaczenia ostatni obowiązkowy punkt w Rzymie - Fontanna Di Trevi ,
więc za niedługo pójdziemy dalej, wszak trza zadbać o powrót do Rzymu ,
więc cdn .
Bernadr C napisał(a):Też potwierdzam, dla mnie dwa najpiekniejsze miejsca w Rzymie to:
1. Piazza Navona, szczególnie w piekny, słoneczny dzień, oraz
2. Schody Hiszpańskie i plac pod nimi, też w piękny dzień, dodatkowo sama ich okolica, kultowe uliczki.
Bernard.
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Druga, zwana Fontana del Nettuno poświęcona jest Neptunowi, któremu towarzyszą morskie nimfy.
Jedna w czerwonym, druga w fioletowym
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Został nam jeszcze do zobaczenia ostatni obowiązkowy punkt w Rzymie - Fontanna Di Trevi ,
więc za niedługo pójdziemy dalej, wszak trza zadbać o powrót do Rzymu ,
więc cdn .
Choć dychę wrzuciłaś? Na powrót trzeba zasłużyć, ja jeszcze nie zasłużyłem
mysza73 napisał(a):[size=150][b]
Via dei Fori Imperiali została zamknięta dla ruchu samochodowego, z czego korzysta wielu rowerzystów i biegaczy .
mysza73 napisał(a): Spacer był po najbliższej okolicy naszego klasztoru.
...Kościół Santo Stefano Rotondo.
...Kościół Santissimi Quattro Coronati.
...Kościół Świętego Klemensa
Potter napisał(a):mysza73 napisał(a): ...specjalnie dla Pani Potter kościół San Marcello al Corso .
Wzruszonam okrutnie ...
Potter napisał(a):mysza73 napisał(a): Spacer był po najbliższej okolicy naszego klasztoru.
...Kościół Santo Stefano Rotondo.
...Kościół Santissimi Quattro Coronati.
...Kościół Świętego Klemensa
Zaczynam się poważnie zastanawiać czy warto do tego Rzymu w ogóle się wybierać ...mysza73 napisał(a):
No i na koniec takie wariacje z kamieniami .
Od tego miejsca relacja stała się dużo ciekawsza ...
_Piotrek_ napisał(a):mysza73 napisał(a):[size=150][b]
Via dei Fori Imperiali została zamknięta dla ruchu samochodowego, z czego korzysta wielu rowerzystów i biegaczy .
Zamknęli od Piazza Venezia aż do Colloseum ?
Jak my byliśmy to ruch odbywał się na całej długości i nie było łatwo przejść na drugą stronę, tak dużo aut jeździło, a mimo to władzom miasta nie zabrakło odwagi żeby ją zamknąć.
mysza73 napisał(a):Aaaaa, Maslinka, teraz sobie przypominam, szliśmy Via delle Marutte i tam był McDonald ,
może to o tym mówiłaś .
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe