napisał(a) Raschey » 23.07.2010 23:02
Co do cen to się trochę zdziwiłem jak zobaczyłem ceny od 60 kun w górę do ponad stu za jakąś normalną wędlinę. Mięso u rzeźnika za filety z kurczaka płaciłem 60 kun/kilo. Oczywiście ceny po 80 też były.
Kupiłem za 60 kun/kilo w Lidli jakąś paczkowaną mortadele z pistacjami i była super. Dużo lepsza od naszej, skład miała chyba zupełnie inny bo nie smakowała podobnie do żadnej mortadeli którą jadłem u nas. A jadłem sporo bo uwielbiam dobrą mortadele, samą, z różnymi dodatkami. Oczywiście nie dotykam tych mortadelo podobnych najtańszych marketowych podrobów o smaku papieru.
Wejdź na stronę jakiegoś marketu i będziesz miał porównanie.
Tu dla przykładu:
http://lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr/hs.xsl/index.htm
Może nie związane z wędliną ale żona robi zakupy w Lidlu u nas i pojechaliśmy też tam. Porównanie identycznego sera jak u nas na półce. Cena u nich i u nas regularna, tzn. nie jest to żadna promocja.
Serek topiony Light paczkowany po 10 plasterków u nas 3,19 zł a u nich 8.49 kun.
Czyli ja, zakładając wydatki liczyłem ceny x 2 żeby mi pieniędzy nie brakło. No i się nie pomyliłem.
Pisząc ten temat siedzę i mam przed oczami aktualną ulotkę papierową z HR i PL oraz paragon z 18/07.
Ps.
Pierwsza pozycja Ożujsko Q Pack Pivo 59,95 kn