napisał(a) SDI » 19.08.2011 12:01
..kolego wcale nie łapałem w nocy bo spałem dlatego o tej porze dnia nic ci nie powiem ( trzy lata temu wędkowałem i złapałem głowacice o ile dobrze pamiętam nazwę-zresztą na forum jest jej zdjęcie,miała ona kolce jadowe a złap takie coś w nocy-dziękuje bardzo),w godzinach od 12 do 14 i od 23 .....jeśli chodzi o małe rybki do 15 cm to ..studnia.W ciągu całego dnia można złapać większą rybę ale czekasz długo i namiętnie na branie..a jeśli je przegapisz .Poza tym jaka by nie była przynęta to szybko ją lokalizują małe rybki i zostawią ogryzkę' GENERALNIE PRZYNĘTA POWINNA BYĆ MIĘKKA próbowałem kukurydzę,makaron,ser,duże płatki owsiane ma to sens jeśli utrzyma się na haczyku i masz haczyk tzw. samozacinający.A odnośnie moich sensacyjnych jak dla mnie oczywiście połowów Morskiego Passa to tak ..na hak zakładałem lignie oczywiście rozmrożone i unikałem raczej twardych odnuży-macek,lecz kombinowałem z miękkim korpusikiem.Jeżeli rekinki były małe takie 50-60 cm to przypon miałem z żyłki bo i tak trzonek haka wystawał z pyska..cóż więcej złapałem ich podczs pobytu i to pod koniec około kilkunastu,jedno potęrzne branie spieprzyłem tak jak wspomniałem to chyba była ich mama....więcej brań miałem po wypiciu Rakiji,nie wiem czy ten zapach je wabił -to oczywiście żart .Poprostu powędkowałem ba nawet pojadłem trochę z rodzinką to co wyjąłem z wody.Zdjęcia mam na twardym zewnęt.napewno je wkleję okolice Splitu