Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wczoraj wróciłem - 11.05.2009

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 22:24

ineczka71 napisał(a):A to wszystko zalezy od punktu siedzenia, czyli kierunku jazdy w zasadzie. Dla mnie jadac od Villach do Lubljany i potem do Zagrzebia autostrady brakowalo tylko kawalek i te 35 euro warte bylo swojej ceny. Bylo szybciej i bardziej komfortowo. Moze tylko wkurza mnie dodatkowe placenie za tunele ...

No nie wziąłem tego pod uwagę, że jechałaś od strony Villach :? Teraz kapuję Twoje argumenty :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2009 22:47

ineczka71 napisał(a):A to wszystko zalezy od punktu siedzenia, czyli kierunku jazdy w zasadzie. Dla mnie jadac od Villach do Lubljany i potem do Zagrzebia autostrady brakowalo tylko kawalek i te 35 euro warte bylo swojej ceny. Bylo szybciej i bardziej komfortowo. Moze tylko wkurza mnie dodatkowe placenie za tunele ...
Przejechanie od Zagrzebia do Splitu kosztowalo mnie 162 kun czyli ponad 23 euro. W jedna strone!

Ineczko71, gdybym jechał tak jak Ty, też bym wykupił słoweńską winietę, podobnie jak np. ma trasę Graz, Maribor, Ljubljana, Postojna, Koper i dalej na Istrię.
Natomiast winiety na trasę Graz, Maribor, Zagrzeb bym nie kupił. Pojechałbym objazdem polecanym na tym forum.
Wydatek 35 euro za ok 20 km autostrady i przejechanie ok. 200 - 300 metrów przez słynne rondo w Mariborze uważam za rozrzutność.
mata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mata » 11.06.2009 13:16

Janusz Bajcer napisał(a):Natomiast winiety na trasę Graz, Maribor, Zagrzeb bym nie kupił. Pojechałbym objazdem polecanym na tym forum.
Wydatek 35 euro za ok 20 km autostrady i przejechanie ok. 200 - 300 metrów przez słynne rondo w Mariborze uważam za rozrzutność.

Przeczytałem to forum, ale nie zauważyłem opisu objazdu, o którym wspominasz. Chyba że masz na myśli przejazd przez Lubljane. Czy mozna to ominąć jadąc przez Wegry?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2009 16:38

mata napisał(a):Przeczytałem to forum, ale nie zauważyłem opisu objazdu, o którym wspominasz

Znalazłem taki fragment w relacji Anjas
anjas napisał(a):W tym roku postanowiliśmy ominąć płatną pseudo - autostradę i jechać zalecanym objazdem Mureck - Lenart - Ptuj.
Bardzo łatwo dojechać do austriackiego miasteczka Mureck. Zjeżdża się się już na autostradzie zjazdem nr 226.
mapka google
Granica bardzo malownicza, bo na rzece. Przekroczyliśmy ją o 7:30. Dalej poszło jak z płatka. Kręta jest tylko droga Mureck - Lenart. W Ptuju był poranny szczyt w ruchu, ale wszystko poszło nam bardzo sprawnie. Hm... czego nie robi się by zachować 35 euro
mar.zag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar.zag » 11.06.2009 18:55

01.08 lecę własnie do Tuczepi...jeszcze tam nie byłem :)

Powiedzcie mi co warto w tamtych rejonach zobaczyc,gdzie pojechac
do jakiej knajpy zajrzeć jaka plaża jest najładniejsza czy jest gdzieś jakieś fajne disco 8)

dzięki
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 11.06.2009 20:03

darek36 napisał(a):Wczoraj wróciłem z Chorwacji - Porec i Tucepi.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania służę pomocą.

Pozdrawiam

z autostrady zjechaleś w Sestanowcu na Baśką Wodę czy można dalej zjechać z autostrady? jadę do Igrane
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Wczoraj wróciłem - 11.05.2009 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone