ania_28 napisał(a):Cześć Gosiu! Ja Cię potrzebuję 13 sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji z siostrą i szwagrem. To nasz pierwszy raz do Chorwacji. U nas marna pogoda (jestem z rejonu Katowic), więc ciekawi mnie jaka jest teraz pogoda w Chorwacji, czy morze jest ciepłe, czy są korki na granicy. Jadę 35 km na południe od Splitu. Kwatery już mam zarezerwowane, więc tym się nie martwię. W sumie mam dużo pytań a nie wiem od czego zacząć. Bardzo chętnie przyjmę jakiekolwiek wskazówki.
ania_28 napisał(a):Cześć Gosiu! Ja Cię potrzebuję 13 sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji z siostrą i szwagrem. To nasz pierwszy raz do Chorwacji. (jestem z rejonu Katowic),
ania_28 napisał(a):Na szczęście jadę przez Czechy, Austrię i Słowenię. Ponoć tamtędy drożej ale i warunki jazdy lepsze. W tym roku jest ponoć w Chorwacji mniej turystów, czy to prawda? A odnośnie pogody: na forum takie rzeczy wyczytałam o pogodzie w Chorwacji, że aż strach bierze. Ludziska biorą swetry i jakieś ciepłe ciuszki. I chyba się zdenerwuję: cały rok człowiek ciężko pracuje, a jak już się chce wybrać na ciepłe wczasy (u nas brrrrr od kilku miesięcy, z kilkoma dniami bez deszczu) to w akurat w tym roku w Chorwacji jest chłodniej. Znacie kogoś, u kogo można zamówić ładną pogodę
ania_28 napisał(a):
A jednak jedziesz 13 a nie 14.08 ? czyli tak jak my z Olkusza
a jaką trasą ? masz już coś przygotowane ? o której wyjazd ?