Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wczoraj wróciłam z Chorwacji udziele wskazówek

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gośka
Croentuzjasta
Wczoraj wróciłam z Chorwacji udziele wskazówek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 31.07.2004 17:17

piszcie a postaram się coś wam doradzić
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 04.08.2004 17:33

Gośka napisał(a):piszcie a postaram się coś wam doradzić

nikt nie chce porady :cry: :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ania_28
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania_28 » 04.08.2004 18:33

Cześć Gosiu! Ja Cię potrzebuję :-) 13 sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji z siostrą i szwagrem. To nasz pierwszy raz do Chorwacji. U nas marna pogoda (jestem z rejonu Katowic), więc ciekawi mnie jaka jest teraz pogoda w Chorwacji, czy morze jest ciepłe, czy są korki na granicy. Jadę 35 km na południe od Splitu. Kwatery już mam zarezerwowane, więc tym się nie martwię. W sumie mam dużo pytań a nie wiem od czego zacząć. Bardzo chętnie przyjmę jakiekolwiek wskazówki. :)
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 04.08.2004 18:41

ania_28 napisał(a):Cześć Gosiu! Ja Cię potrzebuję :-) 13 sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji z siostrą i szwagrem. To nasz pierwszy raz do Chorwacji. U nas marna pogoda (jestem z rejonu Katowic), więc ciekawi mnie jaka jest teraz pogoda w Chorwacji, czy morze jest ciepłe, czy są korki na granicy. Jadę 35 km na południe od Splitu. Kwatery już mam zarezerwowane, więc tym się nie martwię. W sumie mam dużo pytań a nie wiem od czego zacząć. Bardzo chętnie przyjmę jakiekolwiek wskazówki. :)

Jak ja wracałam do domku to pogoda nie była zbyd "chorwacka" troche zimno, ale może teraz juz się wypogodziło :). Na granicy nie mam nikogo do pilnowania (prawie) takie pustki że aż dziwnie :). Radze Ci tylko pominąć autostradę na Słowacji (jeżeli tamtędy jedzież). Cała w kawałkach po ostatnich powodziach po obu stronach "jeziora", przez pewien czas tylko jeden pas ruchu !!!! i za to każą sobie płacić . Skandal !!!!!!!!!!!!!!!! :D
walrus77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walrus77 » 04.08.2004 18:53

Czyli radzisz wogole chorwacje ominac i jechac na brno/graz/maribor/zagrzeb?

To ja juz nie wiem :(
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 04.08.2004 19:02

walrus77 napisał(a):Czyli radzisz wogole chorwacje ominac i jechac na brno/graz/maribor/zagrzeb?

To ja juz nie wiem :(

szczeże mówiąc to jeż nie wiem o co ci chodzi . Możesz napisać trochi "wyraźniej"
walrus77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walrus77 » 04.08.2004 19:06

Szczerze mowiac to chodzilo mi nie o ominiecie chorwacji oczywiscie tylko slowacji, sorki :oops:
ania_28
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania_28 » 04.08.2004 19:07

Na szczęście jadę przez Czechy, Austrię i Słowenię. Ponoć tamtędy drożej ale i warunki jazdy lepsze. W tym roku jest ponoć w Chorwacji mniej turystów, czy to prawda? A odnośnie pogody: na forum takie rzeczy wyczytałam o pogodzie w Chorwacji, że aż strach bierze. Ludziska biorą swetry i jakieś ciepłe ciuszki. I chyba się zdenerwuję: cały rok człowiek ciężko pracuje, a jak już się chce wybrać na ciepłe wczasy (u nas brrrrr od kilku miesięcy, z kilkoma dniami bez deszczu) to w akurat w tym roku w Chorwacji jest chłodniej. Znacie kogoś, u kogo można zamówić ładną pogodę :-)
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 04.08.2004 19:08

walrus77 napisał(a):Szczerze mowiac to chodzilo mi nie o ominiecie chorwacji oczywiscie tylko slowacji, sorki :oops:

AAAAAAAAAa jeśli o słowacje chodzi to tak bieda cyganie i trzeba tylko uważać żeby cie niew obkradli
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 05.08.2004 13:08

ania_28 napisał(a):Cześć Gosiu! Ja Cię potrzebuję :-) 13 sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji z siostrą i szwagrem. To nasz pierwszy raz do Chorwacji. (jestem z rejonu Katowic),

A jednak jedziesz 13 a nie 14.08 ? czyli tak jak my z Olkusza
a jaką trasą ? masz już coś przygotowane ? o której wyjazd ?
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 06.08.2004 12:04

ania_28 napisał(a):Na szczęście jadę przez Czechy, Austrię i Słowenię. Ponoć tamtędy drożej ale i warunki jazdy lepsze. W tym roku jest ponoć w Chorwacji mniej turystów, czy to prawda? A odnośnie pogody: na forum takie rzeczy wyczytałam o pogodzie w Chorwacji, że aż strach bierze. Ludziska biorą swetry i jakieś ciepłe ciuszki. I chyba się zdenerwuję: cały rok człowiek ciężko pracuje, a jak już się chce wybrać na ciepłe wczasy (u nas brrrrr od kilku miesięcy, z kilkoma dniami bez deszczu) to w akurat w tym roku w Chorwacji jest chłodniej. Znacie kogoś, u kogo można zamówić ładną pogodę :-)

no niestety akurat pogoda w tym roku jest do d*** nawet na Chorwacji
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 06.08.2004 12:27

Dziwi mnie wypowiedż na temat autostrady w Słowacji?
Wczoraj nią wracałem Bratysława - Zylina nie wiem o jakich zwężeniach mówisz bo nie spotkałem zadnego! a co do winietki to jest tańsz zdecydowanioe od Czeskiej lub tym bardziej Słowackiej !
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 06.08.2004 13:28

ania_28 napisał(a):
A jednak jedziesz 13 a nie 14.08 ? czyli tak jak my z Olkusza
a jaką trasą ? masz już coś przygotowane ? o której wyjazd ?

Z Olkusza to bym jechał Chrzanów, Oświecim, Kęty, Żywiec, Zwardoń, Żylina, Bratysława , Rajka, Potem Musom... (połamać palce idzie na tych ich nazwach, w każdum razie wzdłóż garnicy A/HUN,
Zastanowić się trzeba czy jechać na Lendawę (SLO) czy odbić w Szekeszevar (?) na Gorican (CRO) tak żeby wpaść od razu na autostradę.
A potem to już zależy gdzie jedziesz.
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 06.08.2004 13:56

Trogir / ciovo / wiesz, że nie brałem pod uwage drogi
przez Wegry / to przez ten ich język oraz to że mam
instalacje Lpg
ale Ty chyba opisujesz droge przez słowacje ale przy granicy z wegrami
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 06.08.2004 16:00

Michał 'mike' napisał(a):Trogir / ciovo / wiesz, że nie brałem pod uwage drogi