Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wczoraj wróciłam z Chorwacji udziele wskazówek

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 23.08.2004 21:53

a jakiej jest narodowości , Gosia ? :lol:
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 23.08.2004 22:07

wiesz Bazyl,zrobileś coś czego zaczniesz zaraz żałować,czy wiesz co?
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 23.08.2004 22:11

no tak, bazyl tak się spietrał,że w Kaszteli są brunatne piany
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 23.08.2004 22:42

cezar , posądzasz mnie o rasizm ? jestem daleki od tego, chyba nie złapałeś dowcipu. Ale mogę objaśnić :wink:
krzyhoo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyhoo » 24.08.2004 17:58

Gośka napisał(a):piszcie a postaram się coś wam doradzić

3 września jadę z dziewczyną do chorwacji (do Opatiji) Czy ktoś mógłby nam polecić jakieś niedrogie pola namiotowe w okolicach opatiji??? (moze sa jakies przydomowe pola namiotowe?)
Chcemy też trochę popływac promami z wyspy na wyspę (Krk, Rab, Pag) wiecie może jakie są ceny promów?? I jakie są ceny pol namiotowych na wyspach???
Czy sa jakies znizki dla studentow lub posiadaczy kart EURO<26?????
Mam jeszcze pare pytan.
chcemy wracać z chorwacji przez słowenie (i spędzić w alpach julijskich kilka dni) Czy orientujecie sie moze jakie sa polaczenia z rijeki do jakiegos miasta w Słowenii i jakie są ceny połączen i noclegów w Alpach?

Jakie są ceny obiadów w Chorwacji i w ogóle podstawowych usług itp??

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje, tylko proszę nie piszcie że to czy tamto moge znaleźć na tej czy tamtej stronie www, bo juz mam dość przeglądania wszelkich stron związanych z chorwacja
braffka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) braffka » 24.08.2004 18:53

Oj, krzyhoo, to pytanie powinieneś postawić w każdym, tylko nie w tym wątku :lol:
Osobiście nic nie wiem o Opatiji, ale skorzystaj z szukajki, a znajdziesz
pzdr
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 25.08.2004 18:03

krzyhoo napisał(a):
Gośka napisał(a):piszcie a postaram się coś wam doradzić

3 września jadę z dziewczyną do chorwacji (do Opatiji) Czy ktoś mógłby nam polecić jakieś niedrogie pola namiotowe w okolicach opatiji??? (moze sa jakies przydomowe pola namiotowe?)
Chcemy też trochę popływac promami z wyspy na wyspę (Krk, Rab, Pag) wiecie może jakie są ceny promów?? I jakie są ceny pol namiotowych na wyspach???
Czy sa jakies znizki dla studentow lub posiadaczy kart EURO<26?????
Mam jeszcze pare pytan.
chcemy wracać z chorwacji przez słowenie (i spędzić w alpach julijskich kilka dni) Czy orientujecie sie moze jakie sa polaczenia z rijeki do jakiegos miasta w Słowenii i jakie są ceny połączen i noclegów w Alpach?

Jakie są ceny obiadów w Chorwacji i w ogóle podstawowych usług itp??

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje, tylko proszę nie piszcie że to czy tamto moge znaleźć na tej czy tamtej stronie www, bo juz mam dość przeglądania wszelkich stron związanych z chorwacja

nie wiem czy są jakies polana namiotowe w tych okolicach
obiady kosztują ok 40kun/osoba
DarekJ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 28.08.2004 23:06

krzyhoo napisał(a):3 września jadę z dziewczyną do chorwacji (do Opatiji) Czy ktoś mógłby nam polecić jakieś niedrogie pola namiotowe w okolicach opatiji??? (moze sa jakies przydomowe pola namiotowe?)

No to wybrałeś najbardziej snobistyczne i pewnie najdroższe miejsce w Chorwacji znane już jako kurort z czasów CK Mocarstwa (coś w rodzaju naszego Sopotu) . Z wielu kempingów w HR najwięcej zapłaciłem za nocleg w Opatiji (inne ceny pewnie tez sa na tym samym poziomie). Nie sądzę aby tam były kempingi przydomowe (chyba że jakiś milioner z Grazu czy Monachium pozwoli Ci prznocowac w ogrodzie obok swojej willi :) ). Są tam dwa duże kempingi w Medveji i Moscenickiej Dradze gdzie ja byłem. Ciekawszy, bo zacieniony jest w Medveji. Chyba jednak warto pojechać na jakąś wyspę Krk, Pag czy chociażby w okolice Zadaru gdzie juz będzie można trafić na jakiś przydomowe kempingi i ciekawszą scenerię (i ceny). Najlepiej pod tym względem jest w południowej Dalmacji :lol: :lol: :lol:

krzyhoo napisał(a):Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje, tylko proszę nie piszcie że to czy tamto moge znaleźć na tej czy tamtej stronie www, bo juz mam dość przeglądania wszelkich stron związanych z chorwacja

Przeszukanie archiwum grupy dyskusyjnej czy forum jest dużo praktyczniejsze nie mówiąc, że jest jedną z zasad Netykiety, która też obowiązuje na tym forum :?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.08.2004 23:21

Darku!
Czy my się nie znamy przypadkiem z innego forum o HR?
Pozdrawiam : "tam", kiedyś - również a to ja
Dorota
DarekJ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 31.08.2004 10:01

a to ja napisał(a):Darku!
Czy my się nie znamy przypadkiem z innego forum o HR?
Pozdrawiam : "tam", kiedyś - również a to ja
Dorota

Oczywiście, że znam Ciebie z innego forum, co więcej wydaje mi się, że jak w tamtym roku odpowiadałem na Twoje posty na tamtym forum to ja Ciebie skierowałem do Cro.pl (a może się mylę :D ).

W ogóle podziwiam Twoją aktywność i energię :) na forum Cro.pl. Z przyjemnością czytam Twoje dyskusje tym bardziej, że w tym roku nie dane mi były wakacje w HR (junior w drodze! :D :D :D). Dzięki Tobie forum CRO.pl nie zamarło. I ja co jakiś czas zaglądam i czasami odzywam się polecając miejsca gdzie bywałem (i ludzie nie żałowali)

Pozdrowienia :papa:
DarekJ
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 18.11.2004 14:05

czy jeżcze ktoś jeździ na chorwację ? ? ?
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 18.11.2004 18:03

Gośka napisał(a):czy jeżcze ktoś jeździ na chorwację ? ? ?

Do Chorwacji na pewno jezdzi jeszcze wiele Polakow ,lecz

prawdopodobnie w celach nie turystycznych.Może jednak ktos sie odezwie.Czekamy
:twisted:

Petris
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 12.02.2005 19:55

środek zimy ... w chorwacji -30 . Wszystko wymarznie :( ja jush planuje wyjaad w lecie :)
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi