Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wczoraj wróciłam:(

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 15.05.2007 21:55

A jeszcze zapomniałam zadać pytanie retoryczne, czyli czyja to wina, że mąż się tak wywrócił??
Tak, tak moja, bo przecież, gdybym nie mówiła skąd ładniejszy widok to on by się wcale tak nie cofał nie patrząc. Proszę jakie ma do mnie zaufanie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2007 22:13

Mała nieśmiała prośba - czy ta "żaba" :wink: która wkleja zdjęcia może mieć "przykazane" aby były one w większym formacie po otworzeniu :?:
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 15.05.2007 22:27

hmmm, trudne pytanie, nie mam pojęcia taki format życzą sobie na innym forum i tak już wklejam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2007 23:27

Ten który wklejasz troszkę za mały, optymalny jest 800x600 bezpośrednio po otwarciu tematu, lub aby po kliknięciu na miniaturkę, też otwierało sie zdjęcie w takim formacie.

Zobacz np tu jak to wygląda
forum/viewtopic.php?t=13774

Albo tu
forum/viewtopic.php?t=13524
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 16.05.2007 09:07

OOO Janusz no to mnie wpędziłeś w kompleksy :)
Moja relacja przy Twojej, którą właśnie z zainteresowaniem poczytuję, jest wręcz niechlujna :oops:
Ale dzięki zapodpowiedzi, co do tej wyższej rozdzielczości to słowo, że jak Justyn obrobi zdjęcia, to zamieszczę osobno najładniejsze, wcześniej nie mogę bo pomyśl ile ja kasy wydam na leczenie depresji męża?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.05.2007 09:17

O taaak taaak większe zdjecia zdecydowanie :!: A co do winy to była Twojego męża :twisted: ;)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 16.05.2007 09:23

Bardzo fajna relacja, też czytam i czekam na więcej, ehh ten oddech wakacji ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2007 09:28

caal napisał(a):OOO Janusz no to mnie wpędziłeś w kompleksy :)
Moja relacja przy Twojej, którą właśnie z zainteresowaniem poczytuję, jest wręcz niechlujna :oops:
Ale dzięki za podpowiedzi, co do tej wyższej rozdzielczości to słowo, że jak Justyn obrobi zdjęcia, to zamieszczę osobno najładniejsze, wcześniej nie mogę bo pomyśl ile ja kasy wydam na leczenie depresji męża?

Nie jest wcale źle z Twoją relacją, po prostu troszkę inaczej opisujesz swój pobyt i wrażenia :lol: ale najważniejsze, że nie muszę Cię upominać :wink: :lol: o gramatykę, polskie znaki, duże litery (tam gdzie trzeba), bo tak napisana relacja byłaby niechlujna.
Na większe zdjęcia poczekamy. :lol: :papa:
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 16.05.2007 09:30

Pokażę mu ten post :lol:
zrobię próbę z większym formatem, zobaczymy jak wyjdzie
widok z murów Dubrownika na krużganki klasztoru św. Klary, przerobionego na restaurację, bardzo smakowicie wyglądają z góry, przechodząc dołem rzuciłam okiem na ceny, no znacznie niższe niż w polecanej rybnej w porcie
Obrazek
I proszę jakie ja mam nieuporządkowane relacje, może za szybko chcę wszystko opisać?
W porcie jak wspomniałam restauracyjki są trzy, drugiego dnia poszliśmy do ostatniej od wejścia, jest to coś w rodzaju polskiej nadmorskiej smażalni. Jedzenie dobre i dość tanie - porcja od 30 do 60 kun. No chyba, że ktoś sobie zażyczy rybę I klasy to wtedy ceny jak wszędzie. Z przyjaciółką zamówiłyśmy coś onazwie "małe rybki" przekonane, że będą to sardele, nie były. Rybki były maleńkie, do jedzenia w całości, jak pół polskiego Kiełbika mniej więcej i były pyszne. Nie byłyśmy w stanie przejeść. Mąż zamówił mule, dostał ogromny gar i też ledwo, ledwo to pokonał. W każdym razie knajpka warta polecenia.
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 16.05.2007 09:31

teraz poproszę o komentarz,czy takie zdjęcia lepsze?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2007 09:34

Oczywiście :D :D :D oto chodziło :D :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.05.2007 09:36

O tak zdecydowanie lepiej :D tylko zamiast wklejać kody z thumbnail możesz wkleić inny tam gdzie pisze "Embeddable Code" dla forum. Wtedy na forum pokaże Ci się duże zdjęcie odrazu i nie trzeba będzie go otwierać w osobnym okienku ;)

Pozdrav :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 16.05.2007 09:36

Caal pisz dalej, nie wpędzaj się w kompleksy :D
Miło jest wrócić do znanych miejsc.
Czekam z niecierpliwością na relację z Montenegro 8O byłam tam w czerwcu ubiegłego roku.
Nasza relacja z CG www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11404
(od strony 3)
Pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 16.05.2007 09:38 przez krakusowa, łącznie edytowano 1 raz
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 16.05.2007 09:37

caal napisał(a):teraz poproszę o komentarz,czy takie zdjęcia lepsze?

SUPER :D
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 16.05.2007 09:46

Nigdy nie myślałam, że opisywanie sprawi mi taką przyjemność, i oto zamiast się wziąść do roboty nie mogę się sama doczekać kiedy napiszę o Montenegro :o Zupełnie nowe doznanie :D oczywiście również, a może przede wszystkim dzięki Wam miło jest sobie przypominać wakacje.
Teraz będę robiła próby zgodnie ze wskazówką Leszka, mam nadzieję, że się uda
detal z krużganków w klasztorze św. Franciszka
[img=http://img523.imageshack.us/img523/2882/img3732gs5.th.jpg]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne