Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wbijanie parasola w żwir

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magduśka
Plażowicz
Wbijanie parasola w żwir

Nieprzeczytany postnapisał(a) magduśka » 10.07.2007 18:46

Jeśli mogę cos poradzić na wbijanie parasola w żwir to proponuję wziąć duży (ok.1 kg) kamień i nim wbić rurę, potem trochę przysypać tym żwirem i gotowe. Widzieliśmy dwie rodziny męczące się z rozłożeniem parasola. Mąż podszedł podał kamień i wszystko było jasne.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.07.2007 19:07

magduśka napisał(a):Jeśli mogę cos poradzić na wbijanie parasola w żwir to proponuję wziąć duży (ok.1 kg) kamień i nim wbić rurę, potem trochę przysypać tym żwirem i gotowe. Widzieliśmy dwie rodziny męczące się z rozłożeniem parasola. Mąż podszedł podał kamień i wszystko było jasne.

................... uśmiałem się do łez. Dobre. :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 10.07.2007 19:32

Ale jak będziesz biła kamieniem o rurę to możesz zmienić fi rury i nie wsadzisz parasola.Także proponuję zabezpieczyć rurę przed biciem kamieniem. :wink:
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 10.07.2007 20:26

magduśka napisał(a):Jeśli mogę cos poradzić na wbijanie parasola w żwir to proponuję wziąć duży (ok.1 kg) kamień i nim wbić rurę, potem trochę przysypać tym żwirem i gotowe. Widzieliśmy dwie rodziny męczące się z rozłożeniem parasola. Mąż podszedł podał kamień i wszystko było jasne.

Rewelacyjna metoda, a już miałem zostawić parasol w domu
:lol: :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2007 20:31

jaceek1 napisał(a):...Rewelacyjna metoda, a już miałem zostawić parasol w domu :lol: :roll:

A co tylko kamień miałeś ze sobą wziąć :?: :wink: :lol:
magduśka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magduśka » 10.07.2007 22:48

platon napisał(a):Ale jak będziesz biła kamieniem o rurę to możesz zmienić fi rury i nie wsadzisz parasola.Także proponuję zabezpieczyć rurę przed biciem kamieniem. :wink:

Stosowalismy tę metodę przez 2 tygodnie i parasol wcale nie ucierpiał :D
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 10.07.2007 23:23

sg_sg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sg_sg » 22.07.2007 22:34

Najlepszy sposób na zamocowanie parasola chociażby w kamienistym podłożu to dopasowanie przecinaka do "FI" rury parasola, ewentualne naciągnięcie na niego kawałka gumowego węża. Wbijamy młotkiem przecinak w podłoże i zakładamy na niego rurę parasola. Działa w 100% stosuję to od dwóch lat. Parasol można ustawić nawet na skale. I nawet wiatr go nie ruszy, szybciej połamie. :D
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 22.07.2007 22:59

Piotrek_B napisał(a):
jaceek1 napisał(a):...Rewelacyjna metoda, a już miałem zostawić parasol w domu :lol: :roll:

:? a ten kamień to trzeba zabrać z Polski czy może być chorwacki?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 23.07.2007 08:34

Kilka lat temu kupiłem we Włoszech fantastyczne urząrzenie w kształcie bagnetu, ze stali, które mocuje się dwoma śrubami do obsady parasola i bez trudu wchodzi prawie w każde podłoże, no może bez litej skały. Podobny sprzęt widzialem w Chorwacji.
Warto kupić, rozwiazuje wszystkie problemy z mocowaniem parasola, genialne. W Polsce chyba tego dotychczas nie zauważyłem, ale to nie znaczy że już się nie pojawiło.

Pozdrawiam. :wink: :lol:
magduśka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magduśka » 23.07.2007 11:41

Tygrys napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

:? a ten kamień to trzeba zabrać z Polski czy może być chorwacki?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeśli weżmiesz kamień polski to będziesz miał większe obciążenie auta, a przez to większe spalanie, więc jeśli chcesz jechać ekonomicznie to musisz zanaleźć kamień w Chorwacji :lol:
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 23.07.2007 15:40

ww urządzenie typu "bagnet" można kupić na allego za 15 PLN.Bardzo praktyczne.
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 23.07.2007 20:03

Szkoda, że Waszych rad dotyczących mocowania parasola plażowego, nie czytała pewna czeska rodzinka, która plażowała obok nas w Zivogosce - Mala Duba. Dzień przed powrotem do Polski zostałem znokautowany przez ich słabo zamontowany parasol. Dość silny podmuch wiatru wyrwał ich parasol, który po kilkumetrowym locie wylądował na moim nosie. I była to niestety twardsza część parasola, czyli pionowa, metalowa rurka. Dosłownie i w przenośni krew mnie zalała. Myślałem, że wrócę z urlopu z pięknym, kolorowym limem. Na szczęście skończyło się tylko na dwudniowym bólu nosa.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 24.06.2015 20:17

Ja dzisiaj też kombinowałem stojak ....
Znalazłem kątownik hutniczy ok 70cm, przyspawałem do niego dwa małe kątowniki w odległości ok 20 cm, czyli rurka będzie wchodzić w środek. Czubek ładnie zaostrzony, młotek do tego i będę za jakiś czas testował... Jeden minus, trochę to waży :(, znajomy już się wyśmiewał że przyczepkę będę musiał zabrać do tego parasola :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.06.2015 20:33

Obrazek
Należy ci się ;)
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies