Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanko , jadę do Chorwacji przez Słowację i Węgry , czy jak kupię winietkę miesięczną to będzie ważna w obydwie strony czy tylko w jedną .Nie wiem czy kupować 2x4 dniowe tam i z powrotem.
Za pomoc z góry dziękuję.
kamoro napisał(a):Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanko , jadę do Chorwacji przez Słowację i Węgry , czy jak kupię winietkę miesięczną to będzie ważna w obydwie strony czy tylko w jedną .Nie wiem czy kupować 2x4 dniowe tam i z powrotem.
Za pomoc z góry dziękuję.
To ja napisał(a):Jaja sobie kolego robisz - prawda.
malagosa napisał(a):Na Węgrzech i Słowacji, i Austri i Słoweni winiety nie są na jakiś dany odcinek autostrady, tylko na wszystkie płatne drogi, możesz nawet nie zauważyc czy jedziesz płatną autostradą czy bezpłatną obwodnicą miasta. Trzeba się trzymać tylko dat ważności winiety. W Chorwacji płaci się za odcinek aurostrady, od bramki którą się wjeżdza, do bramki którą sie wyjeżdza.
Ja kupie oddzielnie najpierw 4 dniową za ok coś 1500 forintów, i potem nie wiem dokładnie kiedy będę wracać drugą. 1500 forintów - 23 złote to jakieś 5,5 euro.
kamoro napisał(a):Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanko , jadę do Chorwacji przez Słowację i Węgry , czy jak kupię winietkę miesięczną to będzie ważna w obydwie strony czy tylko w jedną?
.Nie wiem czy kupować 2x4 dniowe tam i z powrotem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi