Cześć , czy to prawda,że paszport dziecka przy wjeździe do Chorwacji musi mieć jeszcze przynajmniej 3 m-ce ważności???
Czyli jak np. jedzie dziecko ze mną 1 sierpnia, to termin ważności w paszporcie musi być min 1 grudzień??
madzia1981 napisał(a):Nieprawda.
tyska napisał(a):Wyjazd 3 sierpnia a właśnie coś mnie oświeciło żeby zajrzeć na daty paszportu dzieci. Myślałam że są ważne 5 lat ale niestety okazało się że ważnośc upłyneła w czerwcu tego roku !!!!!!!!!!!!!! bo były ważne tylko rok.
Rozpacz mnie ogarneła i nie wiem co teraz ?
Czy jest możliwość jakiegośą przedłżenia daty w paszporcie dla dziecka bądź wyrobienie w trybie pilnym ????
hunter_jacek napisał(a):Cześć , czy to prawda,że paszport dziecka przy wjeździe do Chorwacji musi mieć jeszcze przynajmniej 3 m-ce ważności???
Czyli jak np. jedzie dziecko ze mną 1 sierpnia, to termin ważności w paszporcie musi być min 1 grudzień??
tyska napisał(a):Ale na dowód również trzeba czekać. Czy ktoś wyrabiał w trybie pilnym ?
PETERENZO napisał(a):tyska napisał(a):Ale na dowód również trzeba czekać. Czy ktoś wyrabiał w trybie pilnym ?
UPS - to raptem tydzień został. Siedząc właśnie w CRO trochę czas i daty odleciały. Rzeczywiście to może być problem.
Nie zostaje Ci nic innego jak rano stawić się w urzędzie z czymkolwiek co potwierdza Twój planowany wyjazdy i cisnąć o ten dowód. W paszportowym może być o wiele trudniej
arturac napisał(a):jak kiedyś dowody były papierowe, to przy dobrej bombonierce szło wyrobić dowód w godzinę (leżały podpisane i podstemplowane w sejfie, trza było tylko wypisać i zdjęcie wpiąć) teraz, w czasach plastikowych wszystko idzie tu
http://www.pwpw.pl/dokumenty_identyfikacyjne.html,
i obawiam się, że tydzień to może być trochę za krótko. ale próbować trzeba.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne