Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ważność paszportu dziecka ??

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 18.07.2012 13:11

Cześć , czy to prawda,że paszport dziecka przy wjeździe do Chorwacji musi mieć jeszcze przynajmniej 3 m-ce ważności???
Czyli jak np. jedzie dziecko ze mną 1 sierpnia, to termin ważności w paszporcie musi być min 1 grudzień??
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 18.07.2012 13:18

Nieprawda.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 18.07.2012 13:57

madzia1981 napisał(a):Nieprawda.

Dzięki, skoro to nieprawda :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 18.07.2012 14:15

Spokojnie możesz jechać .

Wracałam samolotem z córką która miała paszport ważny tylko 1 dzień-nikt z tego powodu problemu nie robił.
A zaznaczę, iż paszporty i dzieci były wyjątkowo solidnie sprawdzane, łącznie z tym, że córka musiała się przedstawić.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 18.07.2012 14:44

[quote="madzia1981"]Spokojnie możesz jechać .

No to jadę za tydzień na Istrie lub Pag, jeszcze nie wiem na który kemping , bo jadę w ciemno, moze coś znajdę.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 18.07.2012 14:52

Miłego wypoczynku!
m-ak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m-ak » 18.07.2012 19:12

tyska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyska » 22.07.2012 22:30

Wyjazd 3 sierpnia a właśnie coś mnie oświeciło żeby zajrzeć na daty paszportu dzieci. Myślałam że są ważne 5 lat ale niestety okazało się że ważnośc upłyneła w czerwcu tego roku !!!!!!!!!!!!!! bo były ważne tylko rok.
Rozpacz mnie ogarneła i nie wiem co teraz ?
Czy jest możliwość jakiegośą przedłżenia daty w paszporcie dla dziecka bądź wyrobienie w trybie pilnym ????
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 22.07.2012 22:34

A moze ma ktos doswiadczenia z granicy,jadac jeszcze z wpisem dziecka w paszport???oczywiscie po 26-tym czerwca....kontroluja skrupulatnie,czy mozna jeszcze jakos przejechac wedlug starych zasad?dziekuje za kazda odpowiedz.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 22:36

tyska napisał(a):Wyjazd 3 sierpnia a właśnie coś mnie oświeciło żeby zajrzeć na daty paszportu dzieci. Myślałam że są ważne 5 lat ale niestety okazało się że ważnośc upłyneła w czerwcu tego roku !!!!!!!!!!!!!! bo były ważne tylko rok.
Rozpacz mnie ogarneła i nie wiem co teraz ?
Czy jest możliwość jakiegośą przedłżenia daty w paszporcie dla dziecka bądź wyrobienie w trybie pilnym ????

Albo na szybko robić paszport z zaznaczeniem, że rzeczywiście błyskawicznie potrzebny, albo wyrobić dziecku dowód osobisty - chyba szybciej. Z dowodem dzieciak też może jechać. :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 22:39

hunter_jacek napisał(a):Cześć , czy to prawda,że paszport dziecka przy wjeździe do Chorwacji musi mieć jeszcze przynajmniej 3 m-ce ważności???
Czyli jak np. jedzie dziecko ze mną 1 sierpnia, to termin ważności w paszporcie musi być min 1 grudzień??

Tak jak Madzia pisała - paszport, lub inny dokument uprawniający do pobytu w CRO (np. dowód osobisty) ma być ważny w trakcie pobytu i tyle.

Odzywam się jednak z innego powodu, zrodziło mi się pytanie - skąd masz takie informacje, gdzie usłyszałeś/łaś lub czytałeś/łaś o tych 3-ech miesiącach?
tyska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyska » 22.07.2012 22:55

Ale na dowód również trzeba czekać. Czy ktoś wyrabiał w trybie pilnym ?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 23:07

tyska napisał(a):Ale na dowód również trzeba czekać. Czy ktoś wyrabiał w trybie pilnym ?

UPS - to raptem tydzień został. Siedząc właśnie w CRO trochę czas i daty odleciały. Rzeczywiście to może być problem.

Nie zostaje Ci nic innego jak rano stawić się w urzędzie z czymkolwiek co potwierdza Twój planowany wyjazdy i cisnąć o ten dowód. W paszportowym może być o wiele trudniej :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2012 23:16

PETERENZO napisał(a):
tyska napisał(a):Ale na dowód również trzeba czekać. Czy ktoś wyrabiał w trybie pilnym ?

UPS - to raptem tydzień został. Siedząc właśnie w CRO trochę czas i daty odleciały. Rzeczywiście to może być problem.

Nie zostaje Ci nic innego jak rano stawić się w urzędzie z czymkolwiek co potwierdza Twój planowany wyjazdy i cisnąć o ten dowód. W paszportowym może być o wiele trudniej :(

jak kiedyś dowody były papierowe, to przy dobrej bombonierce szło wyrobić dowód w godzinę (leżały podpisane i podstemplowane w sejfie, trza było tylko wypisać i zdjęcie wpiąć) teraz, w czasach plastikowych wszystko idzie tu
http://www.pwpw.pl/dokumenty_identyfikacyjne.html,
i obawiam się, że tydzień to może być trochę za krótko. ale próbować trzeba.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.07.2012 23:33

arturac napisał(a):jak kiedyś dowody były papierowe, to przy dobrej bombonierce szło wyrobić dowód w godzinę (leżały podpisane i podstemplowane w sejfie, trza było tylko wypisać i zdjęcie wpiąć) teraz, w czasach plastikowych wszystko idzie tu
http://www.pwpw.pl/dokumenty_identyfikacyjne.html,
i obawiam się, że tydzień to może być trochę za krótko. ale próbować trzeba.

Święte słowa - niestety :(
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone