Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ważne!!!!!!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RBK
Odkrywca
Ważne!!!!!!!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 02.07.2006 20:20

Mam do Was takie pytanko. Planuję wyjechać wieczorem w kierunku Cro, i granica z Austrią przekraczam w nocy, koło 0:00. Czy na granicy Słowacko-Austriackiej kupię winietkę o tej porze? Bo dalej może być problem z całodobowymi stacjami paliw. Ważne to dla mnie, za tydzień wyjazd i nie wiem czy opłaca mi się jechać przez Słowację, czy śmigać przez Czechy. Pozdrawiam!!!
RBK
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.07.2006 20:42

RBK napisał(a):Mam do Was takie pytanko. Planuję wyjechać wieczorem w kierunku Cro, i granica z Austrią przekraczam w nocy, koło 0:00. Czy na granicy Słowacko-Austriackiej kupię winietkę o tej porze? Bo dalej może być problem z całodobowymi stacjami paliw. Ważne to dla mnie, za tydzień wyjazd i nie wiem czy opłaca mi się jechać przez Słowację, czy śmigać przez Czechy. Pozdrawiam!!!
RBK

Na samej granicy tzn. na przejściu nie kupisz. Możesz to zrobić na st.benzynowej jeszcze w Bratysławie. Po z jeździe z mostu na Dunaju po swojej stronie masz stację OMV a po przeciwnej Shell, powinny być całodobowe.
Oczywiście, możesz winietkę zakupić w PZMocie.
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 02.07.2006 21:11

W pzmocie zdzierają, na Słowacji pewnie też. A w miasteczku Hainburg, jadąc przez stare przejście? Może tam jest jakaś całodobowa stacja??
RBK
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 03.07.2006 06:58

RBK napisał(a):W pzmocie zdzierają, na Słowacji pewnie też. A w miasteczku Hainburg, jadąc przez stare przejście? Może tam jest jakaś całodobowa stacja??
RBK

Na tych stacjach raczej zdzierania nie będzie. Tylko czasami brak 10 dniowych winietek.
Zajrzyj do tego posta https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11633&sid=4

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi