Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze trasy z PL przez:SK;H;YU;BiH do HR.Przejazd bez winiet

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 03.06.2010 14:24

Witam mam zamiar wyjechać do Chorwacji przez Słowacje,Węgry,Serbie i Bośnie Hercegowine, miejsce docelowe to Camp Bambo w miejscowości Slano. Wybieram tę drogę żeby nie płacic juz za płatne autostrady i winiety, a przy okazji zwiedzic po drodze tamte tereny.Taką trasę wytyczył mi ViaMichelin. :o
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 03.06.2010 14:38

Nigdy nie wypoczywałem w Slano, ale parę razy przez tę mieścinę przejeżdżaliśmy. Wygląda naprawdę fajnie :)
Udanych wakacji :)
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 03.06.2010 14:53

Czy bez problemu można płacic karta za lpg w tych krajach. :?:
dasuch
Cromaniak
Re: Wasze trasy z PL przez:SK;H;YU;BiH do HR.Przejazd bez wi

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 03.06.2010 14:54

MICUDI napisał(a):Witam mam zamiar wyjechać do Chorwacji ....

Szerokiej drogi
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 03.06.2010 15:27

MICUDI napisał(a):Witam mam zamiar wyjechać do Chorwacji przez Słowacje,Węgry,Serbie i Bośnie Hercegowine, miejsce docelowe to Camp Bambo w miejscowości Slano. :o

Będziesz mieć super widoki po drodze, dlatego raczej jedź w dzień - w górach są knajpki z piekącymi się na rożnie całymi jagniętami , jak będziesz głodny to polecam , ale nie daj się zrobić w wała - nie podgrzewane zwłoki z tamtych lat - tylko upieraj się ,żeby odkroili gorące ,inaczej Cię przekręcą :D cena na 3 osobową rodzinę ok 15-20 E ale razem z napojami , kawą i dodatkami - jak jest gorące - super !!!
Jak możesz to jedź przez Sarajevo koło wioski olimpijskiej - wrażenia niezapomniane !

Szerokiej drogi :wink:
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 03.06.2010 15:29

MICUDI napisał(a):Czy bez problemu można płacic karta za lpg w tych krajach. :?:

W Bośni bez problemu , u Hungarów również - nie pękaj - super trasa !!!
Powodzenia !!!

Jak byś miał pytania to GG pod avatarem :wink:
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 03.06.2010 19:28

Dzięki. Zastanawiam się jeszcze nad campem w Maslinom ,ale stego co przeczytałem to dosyc daleko od morza.
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 10.06.2010 06:52

Hej może znacie jakies dobre stacje benzynowe z lpg na tej trasie?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.06.2010 07:16

MICUDI napisał(a):Hej może znacie jakies dobre stacje benzynowe z lpg na tej trasie?

Co Masz na myśli?
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 10.06.2010 07:39

Witam,czy bez problemu zapłacę kartą za paliwo w Serbi i w Bośni , czy są tam stacje renomowanych firm.
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 10.06.2010 07:49

Jedni odradzaja ta trasę ze jest trudna a drudzy ze widokowa i tania.
Ja osobiście lubie jazde autem i serpentyny mi nie straszne,chociaż 22godz jazdy mogą byc męczące.
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 10.06.2010 07:54

Nie jestem tak do końca przekonany co do przejazdu ta trasa co wyliczył www.ViaMichelin.pl ,ze na Słowacji nie będę musiał wykupic winiety?
MICUDI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MICUDI » 10.06.2010 08:08

MICUDI napisał(a):Witam,czy bez problemu zapłacę kartą za paliwo w Serbi i w Bośni , czy są tam stacje renomowanych firm.

Podajcie Namiary GPS na LPG i inne POI w Serbi i Bośni.
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 24.07.2010 21:48

Wybieram sie tą trasą bez winiet. Wygląda na to że nie powino być dużych problemów. Słowację przejedzie się z ominięciem kawałaka płatnego, informacje aktualne w FAQ. BiH bez problemu, bo dozwolonej prędkości nie zamierzam przekraczać a policja zatrzymuje tylko po to żeby sprawdzić Zieloną Kartę; czas przejazdu wiecej niż podaje nawigacja - ok 10 godzin. Węgry z winietką - już odżałuję te 23 zł za komfort jazdy autostradą.
Na uspokojenie polecam relację - dokładny opis jazdy przez BiH https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=25529&postdays=0&postorder=asc&start=0
Mam nadzieję że nieczego nie przeoczyłam.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 24.07.2010 22:04

MICUDI napisał(a):Witam mam zamiar wyjechać do Chorwacji przez Słowacje,Węgry,Serbie i Bośnie Hercegowine, miejsce docelowe to Camp Bambo w miejscowości Slano. Wybieram tę drogę żeby nie płacic juz za płatne autostrady i winiety, a przy okazji zwiedzic po drodze tamte tereny.Taką trasę wytyczył mi ViaMichelin. :o

Może lepiej troszkę uprościć trasę i pojechać przez Mochacz- Hu , Osijek - HR i dalej Sarajewo itd. Via michelin nie pokazuje tej trasy bo nie mają aktualnej węgierskiej autostrady M6 do Mohacza.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone