Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasza opinia-droga do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dr.Watson
Croentuzjasta
Wasza opinia-droga do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 24.04.2006 17:55

Od trzech lat pomykam do CRO trasą:Z Polski
Korbielów-Ruzomberok-Zvoleń-Sahy/Słowacja/-Budapeszt-Autostrada M7/wzdłuż Balatonu/-Nagykanizsa/Węgry/ do Letenye dalej do CRO

W tym roku postanowiłem zmienić trasę na :
Zwardoń-Zilina-Bratysława/Slowacja/ - Csorna - Sarvar - Zalaegerszeg- Letenie i dalej do CRO.

Trasę wzdłuż Balatonu znam, ale czy ktoś z Was Cro-maniaków testował obie te trasy??
Która lepsza i szybsza??
Bo mnie w piątkowe popołudnie zawsze wykończa Budapeszt i dojazd do M7.
Prosze o konkrety; którą wybrać bo mam ból głowy.

Wyjeżdzam 23.06 na Istrię - Medulin.
Może ktoś w tym kierunku z Warszawy??
Czekam na opis trasy
Aby do WAKACJI!!!
Już odliczam

Pozdro!! :D
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 24.04.2006 18:04

Ja tez pare razy jechałem koło Balatonu ale ostanio jade prez Bratysławe a nastepnie jade na Wiedeń ale do samego Wiednia nie wjeźdzam i ta trasa jest 100 razy lepsza.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 25.04.2006 10:27

Trzy razy byliśmy w Chorwacji i były to różne warianty tras. Już kiedyś pisałem, że tak naprawdę to nie ma trasy optymalnej. Każda ma swoje zalety. Tylko w 2004 udało sie wrócić w dobrym czasie: Crikvenica 8:00, Lubljana-Słowenia autostrady, Austria autostrady- kilkadziesiat kilometrów jednopasmówka do Bratysławy, dwupasmówka do Żliny, kilkadziesiat km zwykłych, Zwardoń-Żywiec kocie łby w porównaniu do przejechanych odcinków, czyli pobudka jesteś w Polsce, potem gierkówka, Katowice 20:00 i do domu 2:00- 2:30. Jeśli pojadę w tym roku to spróbuję podobnie: Zwardoń, Żlina, Bratysława, Węgry krajówkami górą nad Balatonem, Chorwackie autostrady. Jeśli wypadnie przez Budapeszt to Wegrzy oddali ok co najmniej 20 km autostrady dalej nad Balatonem. Dodam, że w pierwszy roku troszke zbładzilismy w Chorawcji, ale miało to tez swój urok. Była to Chorwacja od środka a nie tylko z oken autostrad.
Życzę szczęśliwej podróży.
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 05.05.2006 11:37

Witam ,ja tez w tym roku jade na Istrie tylko do rabacia ,to juz mój trzeci wyjazd do Cro i zawsze przez Czechy i Austrię i te własnie droge polecam bo najszybciej

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone