Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

warunki sanitarne i bezpieczeństwo na kempingach

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek1965
Odkrywca
warunki sanitarne i bezpieczeństwo na kempingach

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 26.04.2006 11:51

Witam wszystkich forumowiczów.
Pierwszy raz odzywam sie na tym forum bo po raz pierwszy planuję wyjazd do Chorwacji. Byc może już omawialiście ten temat. Moje dotychczasowe bardzo pozytywne doświadczenia kempingowe dotyczą krajów skandynawskich. Chętnie wybrałbym się również do Chorwacji z namiotem głównie ze względu na wiekszą swobodę zmiany miejsca niż gdy ulokuję się w apartamencie ale chciałem sie upewnić jakie warunki sanitarne panują na tamtych kempingach i czy nie trzeba obawiać sie o bezpieczeństwo pozostawionego namiotu. Wiem, że byc może to zbyt duży stopień ogólności pytania i wiele może zależeć od wybranego miejsca ale ponieważ jak pisałem nie chcę zatrzymywać sie w jednym miejscu to zależy mi właśnie na takich informacjach. Oglądając strony poszczególnych kempingów nie mogę wyrobić sobie do końca zdania.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 26.04.2006 12:22

jacek1965 napisał(a):Oglądając strony poszczególnych kempingów nie mogę wyrobić sobie do końca zdania.

Przede wszystkim oglądaj TO FORUM. O naprawdę dużym bezpieczeństwie na kampingach chorwackich była już mowa i to wiele razy - poszukaj, a znajdziesz na pewno.
Jeśli zaś chodzi o warunki sanitarne, to średnia jest całkiem niezła jak uważam, ale tu już musisz szukać opinii o konkretnym kampingu.
Przeszukuj ten dział i korzystaj z wyszukiwarki a znajdziesz całe morze szczegółowych informacji...

PozdraV
J.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.04.2006 12:33

pomogę, jak mogę - choć doświadczenie mam niewielkie (kilka dużych campów w 2000 roku). wtedy campy te rzuciły mnie po prostu na kolana. miałem sporo obaw, co do czystości i towarzystwa - znam pola biwakowe z Polski. chorwackie to niebo a ziemia - przed toaletami siedziała na dworze często "pani czyszcząca", która pilnowała, by wszystko było okej - i było. ludzie świetni - nikt nikomu zbytnio nie przeszkadzał - w nocy było cicho. na ziemi zero papierów. jakoś nie mam dziś weny opisywacza :( ... tyle
jacek1965
Odkrywca
dzięki za ozpowiedzi

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 26.04.2006 12:46

Za namową Jacunia skorzystałem z "szukaj" i wiele wypowiedzi mnie juz przekonało do wersji namiotowej. :D Jesli nic się tam nie zmieniło to wygląda na to, że moje obawy były niepotrzebne. Jadę z namiotem! A co do konkretnuch kempingów to wytypuję sobie na podstawie Waszych wypowiedzi grupę zaufanych i tam będę sprawdzał warunki na miejscu.
CroManiek
Globtroter
hej

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroManiek » 31.05.2006 19:09

Hej,
Dużo słyszałem że w Cro jest bezpiecznie i z tego powodu pakuje walize i namiot i tez tam smigam w wakacje.

Powrót do Kempingi