Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

warto objechać tunele Sv.ROK i M.Kapela ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.08.2006 20:10

Jurek napisał(a):Jak to mówią rodacy " czas to pieniądz".Ale jadąc w daleką odległą drogę, jakkolwiek by się
planowało podróż, warto wkalkulować korki i inne niespodzianki, które czyhają na trasie !
Każdemu się spieszy do CRO i z powrotem, ale nie traktujmy tej drogi jako rutynowej trasy do pracy i z powrotem. Dla mnie dzień wyjazdu jest pierwszym dniem wakacji i tak go traktuje. Zawsze jadę około 24 godzin. Po autostradach też śmigam. Ktoś ostatnio mi mówił,
że ze Szczecina do Splitu jechał 18 godzin. Kurcze pytam się jak ???????
Weźmy pod uwagę, że do Cro i z powrotem jadą ludzie z całej Europy i gdzieś na trasie coś komuś się może zdarzyć. Bądźmy wyrozumiali na takie zdarzenia !!!!

Jurek. Za wolno jeździmy.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gonzus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzus » 21.08.2006 00:40

Wracałem z Trogiru w sobotę 19.08, wyjechalismy o 8.00 i na pierwszym tunelu dojeżdzaliśmy około 15min a na drugim około 40min ale później już nie było tak tak kolorowo, takze wydaje mi się że jak się później wyjedzie to lepiej spróbować je ominąć ?
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 21.08.2006 07:22

Gdy ja jechałem do Sibenika w niedzielę 6.08 do południa to przejazd przez tunele był całkowicie na bieżąco, a powrót w czwartek 17.08 również na bieżąco bez żadnych korków i przeszkód no może tylko dało się zauważyć ciężarówki i one czasami zwalniały jazdę. Generalnie podróż bez problemów .
Do Jurek.
Ja jechałem z Sibenika do Zielonej Góry 14,3 h (tyle czas pracy silnika) sam przejazd z postojami 16h i wcale nie jechałem wydaje mnie się za szybko max.130-140 na autostradach.
Pozdrawiam
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 21.08.2006 09:17

do Zadaru jechałem w niedzielę rano pustki, wracałem w piątek 19.08 od Jasenice do sv Rok 12km jechałem 2 godziny , pozostala trasa bez problemu
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.08.2006 09:32

no to te niedziele bez korków są dla mnie miłą wiadomością. Rok temu spędziliśmy 5 godzin stojąc w korkach. Teraz mi się to nie uśmiecha :-)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 25.08.2006 15:23

Z tymi korkami to tak różnie jechaliśmy 9.08 i zero korków, a na autostradzie rzeczywiście mały ruch, wracaliśmy 22 i też nie było korków (może mieliśmy szczęście?) Ale w trakcie pobytu słyszeliśmy o korkach przy sv.Roku - 9 km i to w środku tygodnia. Zgadzam się, że zmiany turnusu to koszmar.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

warto objechać tunele Sv.ROK i M.Kapela ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone