Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WARSZTATY z FOTOGRAFII OGÓLNEJ w CRO KWIECIEŃ 2011

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.09.2010 10:48

hehe, za 14.900zł /os to ja wam zorganizuję wyprawę na 10 osób, na 3 tyg do Meksyku, oczywiście dopłata za jedynkę 480zł ;) i każdy dostanie na wyjazd lustrzankę z jednym spacerzoomem:)
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 22.09.2010 19:52

pomysł jest rewelacyjny...
ale niestety z racji obecnej ciąży, małego dziecka w domu i braku kasy nie dam rady :-)

ale takie warsztaty w Pl by się też przydały... tylko ja "wolna" to w przyszłym roku będę, ech...
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.09.2010 20:33

Marek a może jednak coś w Polsce w okolicach 11 listopada. Tam uda się trochę wolnego bez brania dużo urlopu wykombinować.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.09.2010 20:43

LRobert napisał(a):Marek a może jednak coś w Polsce w okolicach 11 listopada. Tam uda się trochę wolnego bez brania dużo urlopu wykombinować.
już własnie myślimy nad tym tylko pogody nie jesteśmy w stanie zapewnić. Byłoby to w okolicach Zakopanego bo i miejsca ciekawe i ludzi pracy do reportażu też by się znalazło (np jak to kobity własnemi udami te oscypki..;) ).

Co do CROFOTOEKSPEDYCJI to proponuję już na zicher z koncem marca, początkiem kwietnia, bo potem cały czas zajętym w każdy weekend będziemy.Dokładna data i tych PL i tych CRO w najbliższym czasie
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 23.09.2010 09:21

Bodzioch Marek napisał(a):Co do CROFOTOEKSPEDYCJI to proponuję już na zicher z koncem marca, początkiem kwietnia...

To organizuj się i dawaj znaki, bo z tego co widzę to październikowy termin skazany jest na porażkę. Marzec/kwiecień jak dla mnie równie dobry.

Pozdrav 8)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.09.2010 09:53

ewutka napisał(a):
Bodzioch Marek napisał(a):Co do CROFOTOEKSPEDYCJI to proponuję już na zicher z koncem marca, początkiem kwietnia...

To organizuj się i dawaj znaki, bo z tego co widzę to październikowy termin skazany jest na porażkę. Marzec/kwiecień jak dla mnie równie dobry.

Pozdrav 8)
sa jeszcze dwie osoby chetne lecz chyba faktycznie odpuścimy. Prawie może podogrywam sprawy żywieniowe lecz myślałem o samych obiadokolacjach by się nie blokować rano, zwłaszacza że są apartamenty z kuchniami i śniadania można samemu;). Z drugiej strony jest duży grill, jest ogródek w którym powinno się 20 osób zmiaścić. Na spokojnie pomyślę jeszcze nad jakimiś dodatkowymi atrakcjami:).

Podrzućcie jeszcze jak byście to widzieli i jak byście chcieli. W tym roku nad ranem byłem z rybakiem na wyciąganiu sieci (może do wiosny ruszę zdjęcia), ale łódka mała. Moze uda mi się dotrzeć do jakichś ludzi co ciekwae zajecia wykonują, a których w PL nie uświadczymy. Głośno myślę - może cos podpowiecie (a hodowla małż??)
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 23.09.2010 12:32

Bodzioch Marek napisał(a):podogrywam sprawy żywieniowe lecz myślałem o samych obiadokolacjach by się nie blokować rano, zwłaszacza że są apartamenty z kuchniami i śniadania można samemu;).

Jest sens organizować wyżywienie? Przecież w Podgorze są knajpy, w których można zupełnie spokojnie coś zjeść o każdej porze. Zbiorowe żywienie zawsze jakoś czasowo ogranicza. A w porze obiadowo/kolacyjnej najlepsze światło. Poza tym jak piszesz, apartamenty posiadają kuchnię, więc raczej nie ma problemu.

Bodzioch Marek napisał(a):Z drugiej strony jest duży grill, jest ogródek w którym powinno się 20 osób zmiaścić. Na spokojnie pomyślę jeszcze nad jakimiś dodatkowymi atrakcjami:).

Rozumiem, że skoro piszesz o istnieniu grilla i ogródka to miejsce jest już sprecyzowane. Podeślesz jakiś namiar, link do tych apartamentów?

Pozdrav 8)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.09.2010 13:27

jasne ale podaj mi maila, bo co do wiosny jeszcze sprawa nie do końca dograna a nie chciałbym by się właściciele wczesniej z tego forum dowiedzieli

mój mail na www.bodzioch.pl
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 24.09.2010 07:50

" Boże czemuś to uczynił" tak w pierwszej chwili pomyślałam, bo chętnie pojechałabym, ale nie dam rady ze względu na pracę.
Pomysł naprawdę super. Szkoda,że nie mogę.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.09.2010 08:47

agniecha0103 napisał(a):" Boże czemuś to uczynił" tak w pierwszej chwili pomyślałam, bo chętnie pojechałabym, ale nie dam rady ze względu na pracę.
Pomysł naprawdę super. Szkoda,że nie mogę.
Możesz, możesz :P

Szybka zmiana planów:
wyjazd chorwacki planujemy na: 01.04.2010-08.04.2010r
wyjazd polski, jak zaproponował ktoś z forumi: ustalamy warunki na okolice 11.11.2010 w okolicach Zakopanego - może dojdzie do skutku
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.09.2010 10:49

Ja na kwiecień bardzo chętnie. Problem mam tylko z aparatem. Jak dam radę kupić lustrzankę do tego czasu to jadę, jak nie to chyba nie ma sensu.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.09.2010 10:53

Aldonka napisał(a):Ja na kwiecień bardzo chętnie. Problem mam tylko z aparatem. Jak dam radę kupić lustrzankę do tego czasu to jadę, jak nie to chyba nie ma sensu.
lustro lepiej, ale nie jest obowiązkiem. Czym robisz teraz??
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 24.09.2010 13:35

Jak na kwiecień to chętnie ....
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.09.2010 22:55

Bodzioch Marek napisał(a):
Aldonka napisał(a):Ja na kwiecień bardzo chętnie. Problem mam tylko z aparatem. Jak dam radę kupić lustrzankę do tego czasu to jadę, jak nie to chyba nie ma sensu.
lustro lepiej, ale nie jest obowiązkiem. Czym robisz teraz??

Panasonik Lumix DMC-FZ50. Jest super, ale to nie lustro niestety.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2010 06:11

Hejka!
Marku mam prośbę, czy mógłbyś polecić 3 modele lustrzanek cyfrowych ( cena w granicach 1000-1500 zł, może to być cena za używaną
lub nową)
W tym temacie jestem zupełnym amatorem ( mam kompakt sony H-10)
Sam od niedawna myślę o jakimś podstawowym kursie fotografii, bardzo mnie to zaczęło pociągać.
Myślę właśnie o takim prezencie ( od Mikołaja) pod choinkę.
Jeżeli moje marzenia się spełnią ( a byłem grzeczny prawie przez cały rok) , a Twoja propozycja na wiosnę byłaby nadal aktualna i termin mi
odpowiadał , to chętnie bym skorzystał z Twojej oferty!

ps: prośba do Admina , aby ewentualnej odpowiedzi Marka na moje pytanie nie traktował jako reklamy , lecz jako pomoc dla nowicjusza w tym temacie.

Dzięki! :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

WARSZTATY z FOTOGRAFII OGÓLNEJ w CRO KWIECIEŃ 2011 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone