Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[Sugestie] Warszawa-Pula

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ferrari_alex
Podróżnik
[Sugestie] Warszawa-Pula

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferrari_alex » 09.06.2010 06:41

Witam wszystkich. czy ktoś może jechał z Warszawy do Puli? Ktoś może zasugerować jak najlepiej pojechać? Jest to 1200 KM. Da radę w 1 dzień?
Nie mam pojęcia jakie są autostrady, jakie są drogi i jaka jest ich jakość...

Nie wiem, czy to jest optymalna trasa, ale chyba najbardziej prosta:
Warszawa-->Katowice-->Ostrava-->Brno-->Wiedeń-->Graz-->Maribor-->Pula.

Bardzo dziękuję za informacje i sugestie.
Alex
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.06.2010 06:48

ferrari_alex napisał(a):Nie wiem, czy to jest optymalna trasa, ale chyba najbardziej prosta:
Warszawa-->Katowice-->Ostrava-->Brno-->Wiedeń-->Graz-->Maribor-->Pula.

Polecam kompedium wiedzy...
https://www.cro.pl/forum/viewforum.php?f=27 :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.06.2010 06:49

Trasa dobra a mając Ferrari ..... migniesz w kilka godzin. :wink: (no, może troszku wiecej)
ferrari_alex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferrari_alex » 09.06.2010 07:09

Czytam teraz forum i się zastanawiam, czy dobrze wybrałem Pulę....ludzie piszą, że słabo tam jest.....
No dobra, już nie będę zmieniał....samochodem dalej nie dojadę w jeden dzień.
chicago00000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chicago00000 » 09.06.2010 08:03

Witam. Może trochę nie w temat, ponieważ my jeździmy z Kielc do Medulina trasą na Kraków, Chyżne, Rużomberok, BB, Zvoleń, Sahy, BP, M7, Letenye, Zagreb, Rijeka, Pula. Trasa sprawdzona od czterech lat - 6 wyjazdów w tym 4 w czerwcu 1 sierpień i 1 we wrześniu. W tamtym roku tą trasę pokonałem w 13 godzin ze stratą 1 h w BP. W tym roku chciałem jechać (a jedziemy 10.06) na Tarnów, Krosno, Barwinek, Kosice, Miskolc, BP......, ale wiadomo, że powódź zrobiła na tym odcinku sporo utrudnień, więc nie ma sensu tracić czasu na objazdy. Trochę obawiam się trasy na Sahy, ponieważ większość tirów skierowano właśnie na granicę w Chyżne i może być tłok ale pojadę i przekonam się. Pozdrowienia.
ferrari_alex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferrari_alex » 09.06.2010 08:26

Jaka jest ogólna jakość dróg na tej trasie?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.06.2010 08:29

ferrari_alex napisał(a):Jaka jest ogólna jakość dróg na tej trasie?

Najgorszy z tej trasy jest nasz polski odcinek :wink: później to już z górki
ferrari_alex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferrari_alex » 09.06.2010 08:36

myślicie, że jeśli wyjadę jakoś o 4-5 rano z Warszawy w piątek 2 lipca, to można dojechać do Puli tego samegodnia?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.06.2010 08:42

ferrari_alex napisał(a):myślicie, że jeśli wyjadę jakoś o 4-5 rano z Warszawy w piątek 2 lipca, to można dojechać do Puli tego samegodnia?

Jak nie trafisz specjalnie na korki to jeszcze przed zmrokiem będziesz w Puli :wink:
chicago00000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chicago00000 » 09.06.2010 12:28

Ja jadę zawsze na noc bo jest pewne, że korków po trasie nie będzie (przynajmniej do tej pory tak było). Najgorsza po tej trasie jest w nocy zwierzyna. 2 lata temu 3 km od Sahy mała sarna zaszalała i szkód narobiła w aucie, ale na szczęście dało się jechać. Chociaż jakby zobaczyła to Slovakia Police to na pewno byłaby laweta.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.06.2010 13:31

ferrari_alex napisał(a):Czytam teraz forum i się zastanawiam, czy dobrze wybrałem Pulę....ludzie piszą, że słabo tam jest.....

Poczytaj relację Mariusza .w Istria, poczytaj opisy Janusza B.--zmienisz zdanie, Istria ma coś w sobie :D
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 09.06.2010 13:52

maciek1956 napisał(a):
ferrari_alex napisał(a):Czytam teraz forum i się zastanawiam, czy dobrze wybrałem Pulę....ludzie piszą, że słabo tam jest.....

Poczytaj relację Mariusza .w Istria, poczytaj opisy Janusza B.--zmienisz zdanie, Istria ma coś w sobie :D

Chorwacja cała jest piękna.
Na szczęście jest Istria,Kvarner, cała Dalmacja i Wyspy.
Są podobieństwa i są różnice - piękno jest jedno.
Warto zobaczyć wszystko- tylko czy jest to możliwe?
wierad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierad » 14.06.2010 12:18

W tamtym roku jechałem z Warszawy do Rovinj.
Warszawa-Cieszyn-Zilina-Bratysława-Wiedeń-Maribor-Lublana-Rovinj. Wyjazd o 2 w nocy z poniedziałku na wtorek, na miejscu byłem o 18 we wtorek.
chicago00000
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chicago00000 » 14.06.2010 23:24

Trasa o której pisałem jest git. Jestem już 4 dzień na Hrvatsku (Medulin) i jedynie co mieliśmy problem po trasie to okolice D. Kubina był wypadek i objazdy były przez jakieś wiochy (stracone 50 mim.). Pozdro.
ferrari_alex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferrari_alex » 16.06.2010 09:03

wierad, chyba jednak będziemy jechali do tej samej miejscowości - Rovinj. Szukaj nam tam teraz zakwaterowanie. Patrzę na trasę i teoretycznie był jechał przez Cieszyn, ale dalej Brno i Wiedeń. dlaczego wybrałeś Zilinę i Bratysławę? Kilometrowe jest prawie identycznie...trochę więcej. Jest lepsza/szybsza droga?

Jak się jedzie na Polskim odcinku? Czy drogi od Warszawy do Cieszyna są w miarę OK i można szybko jechać?

Drugie pytanie: kiedy najlepiej wyjechać - we czwartek o 8 wieczorem, czy w piatek o 4 nad ranem? Ktoś ma doświadczenie?

Dzięki.
Alex
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone