mam adres chorwata mowi po polsku plitvice ul jezerce18a tel0038553774113 jade jutro rano pozdrawiam Leszek z siedlecAnusia napisał(a):Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc, poradę. Ile mniej więcej zajmuje wam dojazd do Plitvic?? chcielibyśmy przy okazji zwiedzania przenocowac tam gdzieś w okolicy, ale nie wiem czy to jest w ogole realne. Jedziemy z Wawy i tylko jeden kierowca no i boje się że nie da rady. Dodam że planowalismy trasę do Cro przez Słowację i Węgry. Z góry bardzo dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam
Dziekan napisał(a):Podczas mojego tegorocznego wyjazdu Warszawa - Postojna - Tucepi, pierwszego dnia dotarliśmy na Słowenię do Postojnej (rewelacyjna jaskinia krasowa). Wyjazd z domu o 5 rano. W Postojnej byliśmy dopiero ok 21. Myslę ze dystans Maribor-Postojna czy Maribor-Plitvice są zblizone. Takze dacie radę ale po ciemku będziecie szukać kwatery, chyba ze macie jakies namiary. Ze swojej strony proponuję namiot awaryjnie do bagażnika zapakować, a od biedy jak kierowca poczuje znużenie zjechać na parking czy stację benzynową i tam się zdrzemnąć. Pozdrawiam
aniuczek napisał(a):Dziekan napisał(a):Podczas mojego tegorocznego wyjazdu Warszawa - Postojna - Tucepi, pierwszego dnia dotarliśmy na Słowenię do Postojnej (rewelacyjna jaskinia krasowa). Wyjazd z domu o 5 rano. W Postojnej byliśmy dopiero ok 21. Myslę ze dystans Maribor-Postojna czy Maribor-Plitvice są zblizone. Takze dacie radę ale po ciemku będziecie szukać kwatery, chyba ze macie jakies namiary. Ze swojej strony proponuję namiot awaryjnie do bagażnika zapakować, a od biedy jak kierowca poczuje znużenie zjechać na parking czy stację benzynową i tam się zdrzemnąć. Pozdrawiam
Tak to możliwe tylko karkołomne. Pamiętaj, że jak mówił będzie sam kierował.
A Postojna rzeczywiście jest piękna. Mnie się jednak bardziej podobał zameczek około 10 km dalej w górach. Taki wkomponowany w skałę. Obecnie nie pomnę jednak nazwy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi