MirekZ napisał(a):Mazur napisał(a):Witam.
Jadę w piątek 15.07, od strony Ostrowi Mazowieckiej do Cieszyna, dalej na Węgry r.86.
Mam pytanie dotyczące trasy W-wa - Piotrków.
Czy ryzykować tą trasą, jak z przejazdem przez W-wę ok. 9 rano (Radzymin-Piaseczno, czy przez centrum). Czy też omijać W-wę?
Dziś jechałem 50-ką z Mińska Maz. do Ostrowi, razem z tirami, ale tempo dobre. Gdyby jeszcze niektóre odcinki nie były takie rozbite to byłoby lux.
Pytanie: Czy z 50 w Grójcu jechać na Kielce, Radom, Jędrzejów, Zawiercie i na Śląsk. Czy też z S7 pchać się na gierkówkę poprzeczną krajówką (Rawa, Tomaszów lub Piotrków).
Myślałem też o wpróbowaniu warszawskiej ''autostrady" z Marek do Ożarowa. Ale co dalej. Przebijać się przez Pruszków do Nadarzyna? Przejazd przez Łódż też nie jest łatwy i traci się sporo czasu. Może przez Grodzisk do Mszczonowa?
Codziennie zaglądam na targeo i na każdej opcji są korki.
Zazdroszczę Ślązakom, że mają tak blisko do upragnionej Chorwacji.
Ja również ruszam 15.07 i rozważam trasy podobne. Moje miejsce docelowe Sibenik
Witaj.
Będę 13.08.2011 wyjeżdał z W-wy do Sibenika.Proszę zdaj relację którędy jechać , co pominąć . Optuję przy trasie : W-wa-Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Gratz-itd.Nie jechałem przez Budapeszt i raczej będę się tego wystrzegał . Mam opracowaną drogę przez Czechy i Słowację , wolę Słowację , póżniej Austria , Słowenia ( płatny odcinek ) , upragniona Chorwacja z jej świetnymi drogami niezależnie czy jedziesz autostradą , czy wzdłuż wybrzeża ( cóż za widoki ).