Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa-Piotrków jak wygląda trasa ????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 05.07.2011 21:54

MirekZ napisał(a):
Mazur napisał(a):Witam.
Jadę w piątek 15.07, od strony Ostrowi Mazowieckiej do Cieszyna, dalej na Węgry r.86.
Mam pytanie dotyczące trasy W-wa - Piotrków.
Czy ryzykować tą trasą, jak z przejazdem przez W-wę ok. 9 rano (Radzymin-Piaseczno, czy przez centrum). Czy też omijać W-wę?

Dziś jechałem 50-ką z Mińska Maz. do Ostrowi, razem z tirami, ale tempo dobre. Gdyby jeszcze niektóre odcinki nie były takie rozbite to byłoby lux.

Pytanie: Czy z 50 w Grójcu jechać na Kielce, Radom, Jędrzejów, Zawiercie i na Śląsk. Czy też z S7 pchać się na gierkówkę poprzeczną krajówką (Rawa, Tomaszów lub Piotrków).

Myślałem też o wpróbowaniu warszawskiej ''autostrady" z Marek do Ożarowa. Ale co dalej. Przebijać się przez Pruszków do Nadarzyna? Przejazd przez Łódż też nie jest łatwy i traci się sporo czasu. Może przez Grodzisk do Mszczonowa?

Codziennie zaglądam na targeo i na każdej opcji są korki.
Zazdroszczę Ślązakom, że mają tak blisko do upragnionej Chorwacji.

Ja również ruszam 15.07 i rozważam trasy podobne. Moje miejsce docelowe Sibenik

Witaj.
Będę 13.08.2011 wyjeżdał z W-wy do Sibenika.Proszę zdaj relację którędy jechać , co pominąć . Optuję przy trasie : W-wa-Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Gratz-itd.Nie jechałem przez Budapeszt i raczej będę się tego wystrzegał . Mam opracowaną drogę przez Czechy i Słowację , wolę Słowację , póżniej Austria , Słowenia ( płatny odcinek ) , upragniona Chorwacja z jej świetnymi drogami niezależnie czy jedziesz autostradą , czy wzdłuż wybrzeża ( cóż za widoki ). :lol:
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 05.07.2011 22:01

Dwa tygodnie temu w niedzielę rano jechałem do Brzezin k/Łodzi.
Trasa do Rawy Mazowieckiej wyglądała księżycowo. Wszędzie roboty drogowe. Jazda jednym pasem ruchu. Dojazd wyszedł prawie 3 godziny.
Wracałem przez Stryków i zaoszczędziłem 1 godzinkę.
Generalnie dojazd z Warszawy do Cieszyna, czy Zwardonia to nie lada wyczyn.
W zeszłym roku przy 3 wypadkach drogowych i wykopkach zajęło mi to ok 8 godzin.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 05.07.2011 22:08

skywalker_01 napisał(a):Dwa tygodnie temu w niedzielę rano jechałem do Brzezin k/Łodzi.
Trasa do Rawy Mazowieckiej wyglądała księżycowo. Wszędzie roboty drogowe. Jazda jednym pasem ruchu. Dojazd wyszedł prawie 3 godziny.
Wracałem przez Stryków i zaoszczędziłem 1 godzinkę.
Generalnie dojazd z Warszawy do Cieszyna, czy Zwardonia to nie lada wyczyn.
W zeszłym roku przy 3 wypadkach drogowych i wykopkach zajęło mi to ok 8 godzin.

Oh my God !
gosciak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciak » 08.07.2011 15:14

Dotarłem do cro w poniedziałek, lało aż do grazu, jechałem przez łódź, poszło sprawnie aczkolwiek nocą, tersx się smaze w vodicach 30 stopni nonstop, woda bajka, pozdrav!
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 08.07.2011 16:28

gosciak napisał(a):tersx się smaze w vodicach 30 stopni nonstop, woda bajka!

Super masz! Choć i w PL pogoda się poprawiła, dziś w W-wie mamy 28 C.
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 10.07.2011 20:05

gosciak napisał(a):Dotarłem do cro w poniedziałek, lało aż do grazu, jechałem przez łódź, poszło sprawnie aczkolwiek nocą, tersx się smaze w vodicach 30 stopni nonstop, woda bajka, pozdrav!

A ten kawałek A1 między Łodzią a Piotrkowem jest płatny dla osobówek czy nie?
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 10.07.2011 20:17

jadąc z wawy polecam jechać przez sochaczew obwodnicą dalej na łowicz krajową dwójką, następnie 14 na Stryków - przez Łódź wylotem obok centrum Ptaka do Piotrkowa (Częściowo A1) bardzo dobrą drogą już po Katowice - obwodnicę S1 do Bielska Białej i do Cieszyna:)))
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 10.07.2011 20:19

mkmb napisał(a):
gosciak napisał(a):Dotarłem do cro w poniedziałek, lało aż do grazu, jechałem przez łódź, poszło sprawnie aczkolwiek nocą, tersx się smaze w vodicach 30 stopni nonstop, woda bajka, pozdrav!

A ten kawałek A1 między Łodzią a Piotrkowem jest płatny dla osobówek czy nie?

darmowy
koziakaka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziakaka » 10.07.2011 23:09

planuje wyjechac we wtorek ok 4-5 rano z bialegostoku. powinienem zastosowac objazd? wg google gierkowka a podana nizej trasa to godzina roznicy na korzysc gierkowki, lecz gdy doda sie utrudnienia stracimy godzine dwie.
link
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 10.07.2011 23:33

koziakaka napisał(a):planuje wyjechac we wtorek ok 4-5 rano z bialegostoku. powinienem zastosowac objazd? wg google gierkowka a podana nizej trasa to godzina roznicy na korzysc gierkowki, lecz gdy doda sie utrudnienia stracimy godzine dwie.
link

z wawy na radom też są remonty - budowa S7.
jedź w Wawie keirunek Poznań - 3 posty wyżej podałem objazd do Gierkówki, którym jeździ się teraz najszybciej...
koziakaka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziakaka » 10.07.2011 23:39

czyli tak
wydaje sie troche bardziej na okolo. niech ktos jeszcze potwierdzi ten objazd i go wybieram
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 10.07.2011 23:40

z Warszawy do Łodzi i Katowic tylko tak jeżdżę od listopada jak go poznałem.

Szybciej jest do Łodzi jak wcześniej Gierkówką do Rabki i później na Łódź.
a i fotoradarów na trasie znikoma ilość :))))
na Gierkówce masz dopiero las :P

poprawiona mapka - żeby przez centrum sochaczewa nei jechać tylko obwodnicą i później pomijasz centrum piotrkowa

czas podróży już masz 9h 38min
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 11.07.2011 08:10

koziakaka napisał(a):czyli tak
wydaje sie troche bardziej na okolo. niech ktos jeszcze potwierdzi ten objazd i go wybieram

Wyznaczając trasę i biorąc Piotrków Tryb. jako jeden z punktów trasy nie wpisujcie "Piotrków Trybunalski" tylko "Kargał Las" , to miejsce tuż obok Piotrkowa na "gierkówce". Wtedy żadna navi, google czy viamichelin nie będzie pokazywała drogi przez centrum miasta (jadąc do Piotrkowa od strony Łodzi dużo wcześniej zjeżdża się z jedynki).
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 11.07.2011 19:49

z Warszawy na Radom nie ma żadnych robót drogowych... więc nie wprowadzajmy się w błąd...
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 13.07.2011 11:04

A czy z Częstochowy do Cieszyna jest przejazd bez robót drogowych? Chodzi mi głównie o odcinek Sosnowiec-Katowice-Tychy-BB.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Warszawa-Piotrków jak wygląda trasa ???? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone