Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa-Piotrków jak wygląda trasa ????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gosciak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciak » 30.06.2011 12:41

lulmar napisał(a):Jechałem katowicką do Cro i nie polecam. Cały odcinek do połączenia z jedynką -rozkopany.

dzięki za info, polecę w sobotę jednak przez Łódź
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 30.06.2011 19:24

Witam.
Jadę w piątek 15.07, od strony Ostrowi Mazowieckiej do Cieszyna, dalej na Węgry r.86.
Mam pytanie dotyczące trasy W-wa - Piotrków.
Czy ryzykować tą trasą, jak z przejazdem przez W-wę ok. 9 rano (Radzymin-Piaseczno, czy przez centrum). Czy też omijać W-wę?

Dziś jechałem 50-ką z Mińska Maz. do Ostrowi, razem z tirami, ale tempo dobre. Gdyby jeszcze niektóre odcinki nie były takie rozbite to byłoby lux.

Pytanie: Czy z 50 w Grójcu jechać na Kielce, Radom, Jędrzejów, Zawiercie i na Śląsk. Czy też z S7 pchać się na gierkówkę poprzeczną krajówką (Rawa, Tomaszów lub Piotrków).

Myślałem też o wpróbowaniu warszawskiej ''autostrady" z Marek do Ożarowa. Ale co dalej. Przebijać się przez Pruszków do Nadarzyna? Przejazd przez Łódż też nie jest łatwy i traci się sporo czasu. Może przez Grodzisk do Mszczonowa?

Codziennie zaglądam na targeo i na każdej opcji są korki.
Zazdroszczę Ślązakom, że mają tak blisko do upragnionej Chorwacji.
darius
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darius » 30.06.2011 21:10

Od lutego przynajmniej raz w miesiącu jeżdżę tą trasą do Bytomia i niestety czas przejazdu to 4-6 godzin (do Bytomia). Cztery to np. w poniedziałki i wtorki, rano wyjazd z Warszawy o godz. 6 a sześć to piątek po południu wyjazd ze Śląska lub z Warszawy. Jezeli wyjeżdżacie rano na tygodniu to można jechać "gierkówką" w piątek radził bym omijać.
gosciak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciak » 01.07.2011 07:17

jadę z soboty na niedziele, na tym odcinku będę około 4 rano nie wiem czy w tym czasie będą tiry i czy jest sens tamtędy jechać i ile się traci na tych mijankach, na 90% jade przez łódź
MirekZ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekZ » 01.07.2011 13:44

Mazur napisał(a):Witam.
Jadę w piątek 15.07, od strony Ostrowi Mazowieckiej do Cieszyna, dalej na Węgry r.86.
Mam pytanie dotyczące trasy W-wa - Piotrków.
Czy ryzykować tą trasą, jak z przejazdem przez W-wę ok. 9 rano (Radzymin-Piaseczno, czy przez centrum). Czy też omijać W-wę?

Dziś jechałem 50-ką z Mińska Maz. do Ostrowi, razem z tirami, ale tempo dobre. Gdyby jeszcze niektóre odcinki nie były takie rozbite to byłoby lux.

Pytanie: Czy z 50 w Grójcu jechać na Kielce, Radom, Jędrzejów, Zawiercie i na Śląsk. Czy też z S7 pchać się na gierkówkę poprzeczną krajówką (Rawa, Tomaszów lub Piotrków).

Myślałem też o wpróbowaniu warszawskiej ''autostrady" z Marek do Ożarowa. Ale co dalej. Przebijać się przez Pruszków do Nadarzyna? Przejazd przez Łódż też nie jest łatwy i traci się sporo czasu. Może przez Grodzisk do Mszczonowa?

Codziennie zaglądam na targeo i na każdej opcji są korki.
Zazdroszczę Ślązakom, że mają tak blisko do upragnionej Chorwacji.

Ja również ruszam 15.07 i rozważam trasy podobne. Moje miejsce docelowe Sibenik
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 01.07.2011 20:56

aro_40 napisał(a):Też mnie czeka przejazd gierkówką i to w piątek po południu / wieczorkiem. Spodziewam się, że nie polecę zbyt szybko, ale jak czytam ten wątek to resztki włosów mi się jeżą na głowie...
Miałem tę wątpliwą przyjemność jechania remontowanym odcinkiem kilkukrotnie, ale tragicznie to nie było. Wprawdzie niezbyt chyba sumiennie przestrzegam wszelkich ograniczeń prędkości, ale na tym odcinku jeździłem z prędkoscią 70-80 km/h Nie jest to może zabójcza prędkość, ale narzekac jakoś straszliwie też chyba nie można.

tak pisałem kilka dni temu, ale jak kilku moich znjomych przejechało sie tą trasą chyba zmienię zdanie :(
Najgorszy wynik to Warszawa Piotrków - 4 h 10 min !!! Fakt, po drodze była stłuczka, ale tyle czasu... szukajcie objazdu, bo to się nie da jeździć...
Może ktoś pokonał juz jakiś objazd i wrzuci swój opis????
bl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bl » 01.07.2011 21:25

Dzis przejechana. Około 5 byłem w Jankach, tuż po wpól do siódmej wjeżdżałem na jedynkę koło Piotrkowa. Zero korków, tempo dośc jednostajne, mniej więcej 70-80 km/h.
Tomas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas » 01.07.2011 21:39

Właśnie wczoraj wrociłem z Cro. Kwestia przejazdu remontowaną trasą mocno zależy od dnia i pory o której jedziemy. Mi się udalo w obie strony bez problemu. Do Cro jechałem w sobotę 18.06 (wyjazd po 4-tej rano) i przejazd remontowanym odcinkiem był płynny a wracałem wczoraj ok 21-ej i też bez problemów. Natomiast to co się działo wczoraj w kierunku przeciwnym czyli z Warszawy to była makabra, wielokilometrowy korek i rzeka Tir-ów. Nie wiem ile godzin trzeba było stać ale napewno nie mało. Więc to czy jechać czy nie zależy głównie od dnia i pory o której chcemy ten odcinek pokonać.
gosciak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciak » 02.07.2011 07:31

ktoś się orientuje jak jeżdżą ciężarówki o której porze, czy w nocy sobota/niedziela mogą jeździc i jak to jest w okresie wakacyjnym ?
Ania&Daniel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania&Daniel » 02.07.2011 08:21

gosciak napisał(a):Jadę przez Mrągowo potem albo przez Szczytno na Ciechanów-Łowicz-Łódź i jedynką do Piotrkową Tryb. lub Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Kalwaria-Wadowice--Żywiec-Zwardoń jechał ktoś tą trasą??? Poza tym ja chcę wyjechać ok. 3-4 rano w niedzielę w Warszawie będzę ok. 6tej rano może jednak ruchu nie będzie na gierkówce?

Przy obecnych remontach mimo że niedziela 03.07 my zdecydowaliśmy się na tą trasę co podałaś/es. My wyruszamy ok 18.00 spod warszawy od razu kierując się na Grójec - Radom itd
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.07.2011 10:16

gosciak napisał(a):ktoś się orientuje jak jeżdżą ciężarówki o której porze, czy w nocy sobota/niedziela mogą jeździc i jak to jest w okresie wakacyjnym ?

Jeżdżą, oj jeżdżą. Wracaliśmy w tą niedzielę i sporo ich było. 150 km z Piotrkowa do Warszawy zajęło nam jakieś 3h.
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 05.07.2011 19:19

A jak z remontami w lipcu? Na stronie www.gddkia.gov.pl/ na odcinku Warszawa - (prawie) Piotrków zniknęło 80% utrudnień i są "tylko" 4 odcinki (+5 przed zjazdem na 1). Może ktoś jechał ostatnio na południe i może powiedzieć jak wygląda trasa?

Dzięki
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 05.07.2011 20:55

hoborg napisał(a):A jak z remontami w lipcu? Na stronie www.gddkia.gov.pl/ na odcinku Warszawa - (prawie) Piotrków zniknęło 80% utrudnień i są "tylko" 4 odcinki (+5 przed zjazdem na 1). Może ktoś jechał ostatnio na południe i może powiedzieć jak wygląda trasa?

Dzięki

nie byłbym taki szczęśliwy....:( zrobili jeden pas, zabierają się za drugi :( ale palny nie są na tej mapie uwzględnione :(
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 05.07.2011 21:15

Dlatego pytam, bo na stronie wygląda to niewinnie (tzn. o wiele lepiej niż pod koniec czerwca).
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 05.07.2011 21:40

Poruszałem temat w " koniec remontu Gierkówki " , odsyłano mnie do info GDDKiA widać w tym kraju życie sobie , info sobie . Czas zatrudnić , projektantów , budowniczych , generalnych wykonawców z CRO i będzie super. Pokażcie mi kraj , który w tak krótkim czasie wybudował tyle autostrad . :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Warszawa-Piotrków jak wygląda trasa ???? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone