lulmar napisał(a):Jechałem katowicką do Cro i nie polecam. Cały odcinek do połączenia z jedynką -rozkopany.
dzięki za info, polecę w sobotę jednak przez Łódź
Mazur napisał(a):Witam.
Jadę w piątek 15.07, od strony Ostrowi Mazowieckiej do Cieszyna, dalej na Węgry r.86.
Mam pytanie dotyczące trasy W-wa - Piotrków.
Czy ryzykować tą trasą, jak z przejazdem przez W-wę ok. 9 rano (Radzymin-Piaseczno, czy przez centrum). Czy też omijać W-wę?
Dziś jechałem 50-ką z Mińska Maz. do Ostrowi, razem z tirami, ale tempo dobre. Gdyby jeszcze niektóre odcinki nie były takie rozbite to byłoby lux.
Pytanie: Czy z 50 w Grójcu jechać na Kielce, Radom, Jędrzejów, Zawiercie i na Śląsk. Czy też z S7 pchać się na gierkówkę poprzeczną krajówką (Rawa, Tomaszów lub Piotrków).
Myślałem też o wpróbowaniu warszawskiej ''autostrady" z Marek do Ożarowa. Ale co dalej. Przebijać się przez Pruszków do Nadarzyna? Przejazd przez Łódż też nie jest łatwy i traci się sporo czasu. Może przez Grodzisk do Mszczonowa?
Codziennie zaglądam na targeo i na każdej opcji są korki.
Zazdroszczę Ślązakom, że mają tak blisko do upragnionej Chorwacji.
aro_40 napisał(a):Też mnie czeka przejazd gierkówką i to w piątek po południu / wieczorkiem. Spodziewam się, że nie polecę zbyt szybko, ale jak czytam ten wątek to resztki włosów mi się jeżą na głowie...
Miałem tę wątpliwą przyjemność jechania remontowanym odcinkiem kilkukrotnie, ale tragicznie to nie było. Wprawdzie niezbyt chyba sumiennie przestrzegam wszelkich ograniczeń prędkości, ale na tym odcinku jeździłem z prędkoscią 70-80 km/h Nie jest to może zabójcza prędkość, ale narzekac jakoś straszliwie też chyba nie można.
gosciak napisał(a):Jadę przez Mrągowo potem albo przez Szczytno na Ciechanów-Łowicz-Łódź i jedynką do Piotrkową Tryb. lub Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Kalwaria-Wadowice--Żywiec-Zwardoń jechał ktoś tą trasą??? Poza tym ja chcę wyjechać ok. 3-4 rano w niedzielę w Warszawie będzę ok. 6tej rano może jednak ruchu nie będzie na gierkówce?
gosciak napisał(a):ktoś się orientuje jak jeżdżą ciężarówki o której porze, czy w nocy sobota/niedziela mogą jeździc i jak to jest w okresie wakacyjnym ?
hoborg napisał(a):A jak z remontami w lipcu? Na stronie www.gddkia.gov.pl/ na odcinku Warszawa - (prawie) Piotrków zniknęło 80% utrudnień i są "tylko" 4 odcinki (+5 przed zjazdem na 1). Może ktoś jechał ostatnio na południe i może powiedzieć jak wygląda trasa?
Dzięki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi