Marsallah napisał(a):Poszukałem trochę w sieci i wychodzi na to, że większość remontowanej (S)8 będzie dostępna w postaci dwupasmowej drogi ekspresowej już 20 października. Pożyjemy, zobaczymy.
Adam66 napisał(a):To już lepiej S8-Pruszków-Nadarzyn lub S8-A2-Grodzisk Maz.-Siestrzeń lub Radziejowice.
marcinbb napisał(a):Adam66 napisał(a):To już lepiej S8-Pruszków-Nadarzyn lub S8-A2-Grodzisk Maz.-Siestrzeń lub Radziejowice.
Dla mnie z Ursynowa o wiele łatwiej ( krócej ) dojechać do Nadarzyna niż jechać na Bemowo do A2.
Adam66 napisał(a):To już lepiej S8-Pruszków-Nadarzyn lub S8-A2-Grodzisk Maz.-Siestrzeń lub Radziejowice.
marcinbb napisał(a):jaka Al.Krakowską/Raszyn/Janki??
Nie tędy droga... z Ursynowa -> Puławska -> Baletowa -> Żytnia -> wyjeżdżasz w Magdalence ( jeśli korek Lipową do Łazów ) jeśli nie prosto aż do Nadarzyna i jesteś na Gierkówce.
marcinbb napisał(a):Dla mnie z Ursynowa o wiele łatwiej ( krócej ) dojechać do Nadarzyna niż jechać na Bemowo do A2.
el_guapo napisał(a):a cała rzesza Cromaniaków była zmuszona przebijać się do tej pory przez Centrum i wspomnianą Krakowską/Raszyn/Janki - uwaga! uwaga! to dla nich była informacja o obwodnicy Żyrardowa. Dla nich i dla północno-wschodniaków przejeżdżajacych tranzytem przez Warszawę w drodze na południe.
Super, tylko po co się pchać w centra miasteczek bez obwodnic skoro można szybciej/łatwiej/bezpieczniej:
- z węzła Powązkowska przez Grodzisk do Mszczonowa jest 52km/43min
- z węzła Powązkowska przez Pruszków do Mszczonowa jest 55km/51min
- z węzła Powązkowska obwodnicą Żyrardowa do Mszczonowa jest 64km/38min
el_guapo napisał(a):Marsallah napisał(a):Poszukałem trochę w sieci i wychodzi na to, że większość remontowanej (S)8 będzie dostępna w postaci dwupasmowej drogi ekspresowej już 20 października. Pożyjemy, zobaczymy.
I kolejna dobra wiadomość :
Może nie bliżej, ale łatwiej w drodze na południe: S8 -> A2 -> obwodnica Żyradowa (DK50) -> S8 (Mszczonów)
Żegnajcie Janki...
Marsallah napisał(a):
I kolejna dobra wiadomość :
Może nie bliżej, ale łatwiej w drodze na południe: S8 -> A2 -> obwodnica Żyradowa (DK50) -> S8 (Mszczonów)
Żegnajcie Janki...
Tak mi się spodobało, że wróciłem tą samą drogą. Byłem na Śląsku, a przez cały weekend nie widziałem Nadarzyna, Janek i Raszyna - bezcenne! Dzięki za hinta!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi