Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa - Makarska

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bykos
Autostopowicz
Warszawa - Makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykos » 02.03.2008 21:08

Mam pytanie jak dojechać do Makarskiej pociągiem i jaki jest tego koszt. Z góry dziękuje za pomoc.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 01.04.2008 20:27

:lol: :lol: :lol: byłem 2 razy w makarskiej i nietety torów kolejowych nie widziałem :lol: :lol: :lol: wiec o takim Expresie mozesz zapomniec. Ale jak jestes nadal zainteresowany jak sie dostac do makarskiej z Wa-wy to powiem ci ze jest to bardzo proste: Expres Warszawa- Kraków a w krakowie najprawdopodobniej na tym samym dworcu przesiadka na autobus ze Skarpy Trawel bezposrednio do samej Makarskiej. Koszt bilet wawa-krak nie wiem a Kraków-Makarska 300zł w obie strony! Testowałem to w zeszłym roku i jestem zadowolony.
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 14.04.2008 19:53

Witaj,

jakiś czas temu szukałem połączenia kolejowego z CRO, o dziwo z Warszawy Wschodniej możesz dojechać z jedną przesiadką do Splitu. Sprawdź na www.pkp.pl. Wyjazd w czerwcu (ja sprawdzałem 20 czerwca) o 20.53 przyjazd do Splitu 5.54 drugiego dnia po 33h podróży. Przesiadka w Bratysławie, czekasz na połączenie od 5.41 do 13.40. Oczywiście zadzwoniłem do informacji PKP i o dziwo, pewien uprzejmy pan nie był w stanie znaleźć tego połączenia......sugerował raczej podróż przez Budapeszt (specjalne zniżki PKP na trasie WAWa - Budapeszt) a potem do Splitu.
Ceny mogłem uzyskać tylko na trasie WAW - Bratysława lub WAW - Budapeszt. Z tego co pamiętam to jest to droga impreza, do Bratysławy to chyba było 150 EUR od osoby dorosłej + dziecko ze zniżką 33%, doliczasz bilety na trasie Bratysława Split i masz pewnie grubo ponad 2000 pln jak nic. Taniej więc jedziesz samochodem z silnikiem benzynowym przy spalaniu 10l/100km :-)
Do Budapesztu koszt był jakieś 50% niższy niż do Bartysławy ale pan na infolinii PKP nie był w stanie podać mi połączeń z Budapesztu do Splitu... nie mówiąc już o cenach.
Tak więc daj sobie spokój z PKP

pzdr
krzemian
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 14.04.2008 20:31

Zimą PKP chciało mnie do Pragi przez Berlin wysłać ^^
sfrn
Plażowicz
Nie lepiej centralwingsem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfrn » 20.04.2008 11:14

Centralwings lata od 10 czerwca do wrzesnia z Krakowa do Dubrovnika i za 300zl mysle ze jeszcze znajdziesz taki bilet z krakowa do DBV i powrotny ze wszystkimi oplatam, a lecisz tylko 1 godzine 30 minut.

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone