Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa- Krk ( 7.07- 22.07.br.Ciekawostki..

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2008 20:44

Jacek Banasiuk napisał(a): .Autostrada Wegry =patrz powyz.ok 2600 forintow.

A dlaczego 2550 forintów skoro można za 1530 forintów :?:

Jak ktoś jedzie na dłużej niż 10 dni to wystarczy kupować 4 dniową e-winietę.
Siedmiodniowych winiet nie ma.
Jacek Banasiuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Banasiuk » 31.07.2008 23:31

Masz rację Januszu, ale my sądziliśmy że się "wyrobimy" w tydzień... A gdzie tam...Słuchajcie - dla osób które nie chcą mieć nieprzyjemności - W każdym większym miasteczku na KRK ,są parkingi płatne. Ok. 4-5 kuna za godz. (UWAGA !!!! PARKOMETR NIE WYDAJE RESZTY !!!!) Warto zapłacić , i mieć spoko. Co "sekunda "szwendają " się stare Peugeoty (białe z napisem P )- niedziwne , i zaglądają kolesie , srednia wieku 70 lat, śmierdzący potem , a pasty do zębów raczej nie widzieli -za szybę ,czy posiadasz "kwit"... Cennik : Blokada na koło : 600 (150 pln) , odholowanie -1400 (ok.700 pln.).Widzieliśmy dantejską scenę (niestety cwaniak - rodak , a jego numer rej . zaczynał się od : DW(...) Obciach !
sysgone
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sysgone » 02.08.2008 19:19

pisz, pisz :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 19:49

mspalony napisał(a):Dzięki ja wybieram się na kemping - JEZEWAC blisko Krk,u. Ale czy mógłbyś podać orientacyjne ceny jedzenia w knajpkach, pizzeriach itp. Jest to mój kolejny do HR wyjazd po dłuższej przerwie, a nastawiam się, że nie będę zabierał za dużo jedzenia z Polski. Z góry dzięki za info. Myślę, że innych to też zainteresuje.

Powróciłem właśnie z KRK i mieszkałem niedaleko Jeżevaca (codziennie byłem na plaży tego campu) co do cen to tak:

pizza w knajpce przy promenadzie - 45-50 kun
piwo w knajpce - 14-18 kun

reszta około 10-15% droższa niż w Polsce
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 20:01

Pobyt na KRK w miejscowości KRK

Apartament taki sobie bez większych wygód (2 sypialnie, kuchnia łazienka bez klimy) - 64 E za 4 dorosłe+ dziecko - KRK ul. Splitska - 300 m do morza.

Miasteczko piękne - mnóstwo plaż w tym jedna gdzie spokojnie można zabrać dzieci - zejście kamieniste dno do pasa piaszczyste. Duża liczba knajpek - ceny oczywiście europejskie ale da się coś wybrać (polecam knajpkę koło zegara na placu - dobra pizza marinara - 43E).
Plaża Jeżevac i sam camp jest dość fajny - na samym campie jest sklep, kiosk, stoisko z pieczywem 2 knajpki, teren dość zacieniony miejsce można było swobodnie znaleźć.

Polecam rejs stateczkiem MALY PIN - objazd 4 pobliskich wysp - w tym w cenie obiad na RAB, wyspa na której ukrywał się Tito i na którym stoją ruiny więzienia dla kobiet, kąpiel na plaży tzw. "złota plaża" piękne kamienie i dno - polecam zabrać maskę. Rejs trwa od 9.30 do 19.00 w cenie jest obiad + deser (ryba lub mięso), na statku obsługa rozdaje co jakiś czas 50ml rakij. Kąpiel w trzech miejscach prosto ze stateczku.
robsson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) robsson » 04.08.2008 08:29

a jaka jest konkretnie cena za taki rejs
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2008 13:05

robsson napisał(a):a jaka jest konkretnie cena za taki rejs

35 euro lub 260 kun (w tym obiad)
Jacek Banasiuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Banasiuk » 09.08.2008 18:58

Witajcie Szalony Jacek w akcjii. "zebik" , ty burżuju :-))))Z ręką na sercu Wam powiem , że piwka za ok.20 kun , w restauracji (konobie ) - może mylę pojęcia ,tak jak Malinską nazywam Malinowską...to nie było...Zibik! Może Ty na Karaibach byłeś (bez obrazy ) ?POWTARZAM DLA WIELBICIELI ZŁOTEGO PŁYNU : Więcej niż 10 (słownie : DZIESIĘC ) kun nie zapłacicie za kufelek.Dla Nas nienormalne, Oni nie mają tradycji piwowarskiej, a potrafią przywioez na wyspę (KRK) ,i taniej niż u nas - a wszyscy zadowoleni... Pytajcie - może pomogę. Całusy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2008 19:12

Jacek Banasiuk napisał(a):Witajcie Szalony Jacek w akcjii. "zebik" , ty burżuju :-))))Z ręką na sercu Wam powiem , że piwka za ok.20 kun , w restauracji (konobie ) - może mylę pojęcia ,tak jak Malinską nazywam Malinowską...to nie było...Zibik! Może Ty na Karaibach byłeś (bez obrazy ) ?POWTARZAM DLA WIELBICIELI ZŁOTEGO PŁYNU : Więcej niż 10 (słownie : DZIESIĘC ) kun nie zapłacicie za kufelek.Dla Nas nienormalne, Oni nie mają tradycji piwowarskiej, a potrafią przywioez na wyspę (KRK) ,i taniej niż u nas - a wszyscy zadowoleni... Pytajcie - może pomogę. Całusy.

Burżuju - haha

Ceny spisałem z paragonu, a takie piwo piłem tylko raz
Jacek Banasiuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Banasiuk » 09.08.2008 21:37

Przepaszam zainteresowanych, ale lapsus się wkradł w moim poprzednim poscie . Wybaczycie ? Za holowanie samochodu -przy braku opłaty jest 600 kun (tj. 300 pln, ) a nie jak napisałem 150...Paluszek mi się "omsknął"....:-)))
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 09.08.2008 21:58

Jacek no dawaj dalej :!: Tak się wciągnęłam :!: :papa: :hut: :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Warszawa- Krk ( 7.07- 22.07.br.Ciekawostki.. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone