Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa - Istria (przez CZ,AT,SLO) - utrudnienia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 24.06.2012 23:43

plakon napisał(a):Można, ale ja od Chałupek jechałem z przyzwyczajenia przez centrum Rybnika w kierunku Gliwic, no i chwilę straciłem. Możesz aż do Świerklan jechać A1 ale nie wiem jak to tam wygląda.

Dzięki za info :D
Przekaże znajomym jeśli nie dostanę urlopu i nie wyrobię się z $ na wyjazd ... :cry:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.06.2012 08:51

Wielebny Kropek napisał(a):A nie da się ominąć Rybnika jadąc od strony Katowic przed Gliwicami skręcić na A1 z za Żorami wyskoczyć na 932 ??

A1 jedziesz do końca, czyli do Świerklan, tam kierujesz się na Wodzisław Śląski, w Wodzisławiu wjeżdżasz na drogę 78 do Chałupek.
Jadąc od Częstochowy, za Siewierzem w m. Podwarpie możesz zjechać na drogę S1 w kierunku Pyrzowic, tam na A1 i jechać nią aż do Świerklan.
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 25.06.2012 10:39

Wielebny Kropek napisał(a):Z tego co kiedyś pisali i mówili w mediach A2 mają zamknąć po EURO i ją dokończyć ale jak będzie to się okaże ...

GDDKiA wielokrotnie już komunikatami i wypowiedziami przedstawicieli w mediach dementowała tę plotkę. Po co to powtarzać nieprawdę???
http://gddkia.gov.pl/pl/a/11028/A2-nie- ... ta-po-Euro

mar00ha
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.06.2012 11:36

mihal napisał(a):dla minie ma znaczenie co to znaczy "po EURO" euro sie konczy 1 lipca a czy coś konretnego podawali w mediach ?

Czytałem kilka dni temu na którymś portalu (Onet albo Interia - nie pamiętam), że A2 zamykają zaraz po Euro, konkretnie 2 odcinki, które są niedokończone i nie mają "dywanika" - A i C, czyli środkowy i ten od Strykowa do Łowicza. Ale zamykane będą tylko pasy po jednej stronie, pozostawiając cały czas drugą stronę przejezdną, więc można tamtędy jechać.

No, chyba że po tej ostatniej aferze z łosiem się rozmyślą i zamkną zupełnie.
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 25.06.2012 11:39

Raul73 napisał(a):Czytałem kilka dni temu na którymś portalu (Onet albo Interia - nie pamiętam), że A2 zamykają zaraz po Euro, konkretnie 2 odcinki, które są niedokończone i nie mają "dywanika" - A i C, czyli środkowy i ten od Strykowa do Łowicza. Ale pisali, że pozostawią cały czas jedną stronę przejezdną, więc można tamtędy jechać.

No, chyba że po tej ostatniej aferze z łosiem się rozmyślą i zamkną zupełnie.

Jeśli ma być zamknięta jedna nitka z tego co rozumuję to nie wiem czy jest sens śmigać przez Łódź ... - to chyba zalezy o której się wyjeżdza i z której części wawy się jedzie.
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 25.06.2012 22:11

pytanie - czy A1 na śląskim jest płatna ?
PrzemoVKP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoVKP » 26.06.2012 08:20

Witam,
wybieram się 15.07 do Rovinj. Mam pytanie, czy granicę PL przejechać przez Cieszyn czy Chałupki? Jadę tą samą drogą co autor, będę jechał w nocy więc utrudnienia spokojnie przejadę - nie spieszy mi się ;) Rozumiem, że w Warszawy jechać trasą "Katowicką"??
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 26.06.2012 08:31

PrzemoVKP napisał(a):Witam,
wybieram się 15.07 do Rovinj. Mam pytanie, czy granicę PL przejechać przez Cieszyn czy Chałupki? Jadę tą samą drogą co autor, będę jechał w nocy więc utrudnienia spokojnie przejadę - nie spieszy mi się ;) Rozumiem, że w Warszawy jechać trasą "Katowicką"??

Jeśli ruszasz z konstancina i to w nocy to najlepiej piaseczno i dalej gierkówką ...
co do przejścia niech wypowiedzą się CROMANIACY :D
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 26.06.2012 09:07

ponawiam pytanie - czy A1 na Śląsku jest płatna na całym odcinku ?
PrzemoVKP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoVKP » 26.06.2012 10:38

Wielebny Kropek napisał(a):

Jeśli ruszasz z konstancina i to w nocy to najlepiej piaseczno i dalej gierkówką ...
co do przejścia niech wypowiedzą się CROMANIACY :D

Tak jedziemy z Konstancina ( w Piasecznie pewnie tankowanie) i na gierkówkę :) I właśnie tu nie wiem które przejście graniczne - jedziemy w 4 osoby i ogarniamy tylko autostrady bez "tańszych" objazdów. Na 4 zawszę się rozłoży i nie będzie tak drogo ;)
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 26.06.2012 11:03

PrzemoVKP napisał(a):Tak jedziemy z Konstancina ( w Piasecznie pewnie tankowanie) i na gierkówkę :) I właśnie tu nie wiem które przejście graniczne - jedziemy w 4 osoby i ogarniamy tylko autostrady bez "tańszych" objazdów. Na 4 zawszę się rozłoży i nie będzie tak drogo ;)

Sorki za OT :P

Przemo - VKP u ciebie w nicku to skrót od VECTRA KLUB POLSKA ??
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 26.06.2012 11:07

Co do przejścia granicznego nie ma chyba co nadkładać drogi i jechać przez Cieszyn tylko śmigać przez Chałupki
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 26.06.2012 11:29

mihal napisał(a):ponawiam pytanie - czy A1 na Śląsku jest płatna na całym odcinku ?

Witam,

A1 na całym ślaskim odcinku nie jest płatna.

Pozdrawiam!
PrzemoVKP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoVKP » 26.06.2012 12:05

Wielebny Kropek napisał(a):
PrzemoVKP napisał(a):Tak jedziemy z Konstancina ( w Piasecznie pewnie tankowanie) i na gierkówkę :) I właśnie tu nie wiem które przejście graniczne - jedziemy w 4 osoby i ogarniamy tylko autostrady bez "tańszych" objazdów. Na 4 zawszę się rozłoży i nie będzie tak drogo ;)

Sorki za OT :P

Przemo - VKP u ciebie w nicku to skrót od VECTRA KLUB POLSKA ??

Hehe dokładnie - miało się parę ładnych lat Vectrę i przygodę z kubem ale miesiąc temu pożegnałem się z moją Vectrą - przekazałem mam nadzieje w dobre ręce ;) I tak już nick został...
Wielebny Kropek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wielebny Kropek » 26.06.2012 12:08

PrzemoVKP napisał(a):Hehe dokładnie - miało się parę ładnych lat Vectrę i przygodę z kubem ale miesiąc temu pożegnałem się z moją Vectrą - przekazałem mam nadzieje w dobre ręce ;) I tak już nick został...

:D ja akurat ze znajomymi z VKP zamierzamy jechać w sierpniu 8-25 do CRO :D
Ps. mam nadzieję że Viki nas nie zawiedzie :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Warszawa - Istria (przez CZ,AT,SLO) - utrudnienia - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone