Hej!
Już w niedzielę planuję wyruszyć w moją dziewiczą podróż do CRO. Taką oto sobie trasę wyznaczyłem: http://goo.gl/maps/Rx20
Poczytałem trochę tematów i widzę, że ile ludzi tyle tras. Może ktoś podpowie mi, czy jadąc tą trasą mogę trafić na jakieś przeszkody? ( Korki na przejściach granicznych itp.).
Jadę z moją kobietą (ma prawko), nastawiamy się w połowie na zwiedzanie, a w połowie na leniuchowanie. Noclegów sobie nie rezerwowaliśmy - totalny spontan .
Planujemy zobaczyć po drodze Wiedeń, tylko nie wiem, czy opłaca mi się już wtedy tam przenocować? Bo w sumie jak trochę pochodzimy po mieście to przyjemnie by było wziąć prysznic :]
Następnie w Chorwacji chcemy dojechać do Dubrovnika i spowrotem do Polszy Po drodze nie mamy żadnych konkretnych celów/obiektów do obejrzenia oprócz słynnych Jezior Plitwickich
Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która podpowie, co warto zobaczyć, gdzie możemy się zatrzymać (głównie campingi - chyba, że tania kwatera) no i czy trasa jest najbardziej optymalna.
Jeszcze jedno pytanie, czy w chorwacji potrzebuję jakies winiety?
Chyba wszystko. Siedzę już nad mapą od 3 dni i co przeczytam nowy temat to zmiana planów. Może rozjaśnicie mi umysł
Pozdrawiam Maniaków