pawelh napisał(a):Kolega wspominał o Budapeszcie- jazda w nocy jest szybka i sprawna a widoki przepiękne natomiast w dzień pozostaje obwodnica(czasami trochę zatłoczona)Natomiast warto wybrać pierwsze rozwiązanie.
maniust napisał(a):.....ale gdybym miał wybierać trasę to Warszawa-Częstochowa-Cieszyn-Zilina-Bratysława-Wiedeń-Graz-(objazd Lenart-Mureck-Ptuj)-Zagrzeb i kierunek tu wyobrażnia mi podpowiada od Breli w dół.
Bocian napisał(a):Jeśli masz problemy z kręgosłupem to wypadałoby sie dobrze wyspać i odpocząć, czyli na dwa etapy. Leć przez Warsiawkę do Cieszyna, z tym, że wcześnie rano , żeby ominąć tłumek na Katowickiej i dalej przez kawałek bezpłatnych Czech na Słowację, przez Zlinę do Bratysławy i Wiedeń, wal na dół na Graz i tu szukaj noclegu. Rano ruszysz i spokojnie ominiesz autostradę i wbijasz do Cro. Jedziesz autocestą, zjeżdżasz na Split i Jadranka dobijasz przez Omis do Lokvy. Tak ja bym pojechał.
bl napisał(a):Bocian napisał(a):Jeśli masz problemy z kręgosłupem to wypadałoby sie dobrze wyspać i odpocząć, czyli na dwa etapy. Leć przez Warsiawkę do Cieszyna, z tym, że wcześnie rano , żeby ominąć tłumek na Katowickiej i dalej przez kawałek bezpłatnych Czech na Słowację, przez Zlinę do Bratysławy i Wiedeń, wal na dół na Graz i tu szukaj noclegu. Rano ruszysz i spokojnie ominiesz autostradę i wbijasz do Cro. Jedziesz autocestą, zjeżdżasz na Split i Jadranka dobijasz przez Omis do Lokvy. Tak ja bym pojechał.
Ja również. Sam tak jeżdżę od kilku lat (końcówka tylko, z racji odmiennych celów, jest inna).
Można tak powiedzieć o odcinku za Domaradzem tzn był prowadzony remont.Marceli Szpak napisał(a):Witajcie
Mam pytanie
Czy trasa opisana przez wojana zmieniła się od zeszłych wakacji?
Mam ją dokładnie rozpisaną, fajnie by było gdyby nic się nie zmieniło, no ewentualnie na lepsze
opis trasy wojana: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20577
Bocian napisał(a):bl napisał(a):Bocian napisał(a):Jeśli masz problemy z kręgosłupem to wypadałoby sie dobrze wyspać i odpocząć, czyli na dwa etapy. Leć przez Warsiawkę do Cieszyna, z tym, że wcześnie rano , żeby ominąć tłumek na Katowickiej i dalej przez kawałek bezpłatnych Czech na Słowację, przez Zlinę do Bratysławy i Wiedeń, wal na dół na Graz i tu szukaj noclegu. Rano ruszysz i spokojnie ominiesz autostradę i wbijasz do Cro. Jedziesz autocestą, zjeżdżasz na Split i Jadranka dobijasz przez Omis do Lokvy. Tak ja bym pojechał.
Ja również. Sam tak jeżdżę od kilku lat (końcówka tylko, z racji odmiennych celów, jest inna).
Ja tez jeżdżę dalej, na półwysep. Od kilku lat staram się jeździć w dwa miejsca, to jeszcze inna historia.
Bocian napisał(a):wal na dół na Graz i tu szukaj noclegu. .
caliberka napisał(a):Bocian napisał(a):wal na dół na Graz i tu szukaj noclegu. .
A znacie może na tej trasie jakieś niedrogie ,ale sprawdzone noclegi bo na pewno na raz nie będziemy jechać ,chociaż oboje z mężem będziemy prowadzić na zmianę .W końcu jedziemy na wakacje a nie na wyścigi