AndyB napisał(a):@kjedi mam do ciebie pytanie - czy po zjeździe ze słowackiej autostrady za Bratysławą, po wjeździe do Węgier jest jakaś stacja z winietami? Chciałbym kupić na niej matricę. Spojrzałem na AutoMapę i nie widzę tam (na początku autostrady żadnej stacji). Nie jechałem jeszcze tą trasą.
scobydoo napisał(a):Witam,
wybieram się do CRO proszę o uwagi o wybranej trasie.
Warszawa-Radom-Ost. Św-Rzeszów-Barwinek-Presov-Kosice-do Budapesztu E71(M3) i dalej M7- Granica w Cro i dzie nas wyobraźnia poniesie:)
Planuje kupić winiety na Węgry online, na Słowację po przekroczeniu granicy. Z tego co wyczytałem na forum kupuje się po jednej winiecie na cały kraj, to prawda?
Proszę o opinie nt. trasy- jeśli napisałem coś źle proszę o poprawę.
pawelh napisał(a):Gdzieś na forum było w temacie,ale ta obwodnica nic nie przyspiesza więc na wszelki wypadek jadę w miasto-jezdziłeś to wiesz,że przejazd Svidnika to 5 minut.pozdrawiam
bewu1 napisał(a):Jeżeli przez Barwinek, to jest jedyna opcja. Objechałbym płatną autostradę na Słowacji - to tylko 30 km, a winieta jest na 7 dni.
scobydoo napisał(a):Witam,
wybieram się do CRO proszę o uwagi o wybranej trasie.
Warszawa-Radom-Ost. Św-Rzeszów-Barwinek-Presov-Kosice-do Budapesztu E71(M3) i dalej M7- Granica w Cro i dzie nas wyobraźnia poniesie:)
Planuje kupić winiety na Węgry online, na Słowację po przekroczeniu granicy. Z tego co wyczytałem na forum kupuje się po jednej winiecie na cały kraj, to prawda?
Proszę o opinie nt. trasy- jeśli napisałem coś źle proszę o poprawę.
maniust napisał(a):Nie wiem gdzie ta was wyobrażnia w Cro poniesie.
.....ale gdybym miał wybierać trasę to Warszawa-Częstochowa-Cieszyn-Zilina-Bratysława-Wiedeń-Graz-(objazd Lenart-Mureck-Ptuj)-Zagrzeb i kierunek tu wyobrażnia mi podpowiada od Breli w dół.
Jedna winieta , jeden kraj to chyba że jedziecie na 5-6 dni.
Ilość winiet zależy od długości pobytu w Cro.
auto_gt napisał(a):maniust napisał(a):Nie wiem gdzie ta was wyobrażnia w Cro poniesie.
.....ale gdybym miał wybierać trasę to Warszawa-Częstochowa-Cieszyn-Zilina-Bratysława-Wiedeń-Graz-(objazd Lenart-Mureck-Ptuj)-Zagrzeb i kierunek tu wyobrażnia mi podpowiada od Breli w dół.
Jedna winieta , jeden kraj to chyba że jedziecie na 5-6 dni.
Ilość winiet zależy od długości pobytu w Cro.
Tą trasą jeżdżę do Włoch w okolice Bari i znam ją i polecam , świetne drogi a obecnie juz od 2 lat jest ciągłośc autostrad wokół Bratislavy do Vien - tam zrobili obwodnicę S1 , bo w centrum Vien były korki mimo 5 pasów w jedną stronę ! sam raz zbłądziłem we wiedniu ... wracając do trasy ,od Wiednia do Graz jest przepiękna ,a jeszcze ładniej w stronę Włoch w okolicy Villach jak sie przebija przez Alpy w kierunku Udine .
Dla tych wszystkich co jadą ze wschodniej cześci Polski najodpowedniejszą jest przez Węgry tak w kilomentrach jak i w czasie przejazdu , jednka Węgry to nuda , a Austria to piękne góry i zakręty , Słowenię trzeba przemęczyć i w Chorwacji to już wiadomo ,nad Jadran byle szybciej .
Dla Tych co z centralnej Polski to trasa jak kolega opisuje wyżej jest jak najbardziej zasadna , niektórzy jadą Słowacją do Bratislavy ,a potem odbijają na Gyor i 81 przed Ballaton - cofają się- poco ? nie wiem .
Z Bratislavy to na Vien -Graz - SLO - Ptuj - i na CRO prosto jak z bata.