sasanka05 napisał(a):Powrót będzie przez Włochy/Florencja, wyjazd z Premantury 12.09.
A we Włoszech na dłużej, czy tylko Florencja po drodze?
sasanka05 napisał(a):Powrót będzie przez Włochy/Florencja, wyjazd z Premantury 12.09.
sasanka05 napisał(a):Powrót przez Wenecję (nocleg w okolicy), potem 4 noce we Florencji i powrót do Warszawy.
Rozumiem, że po prostu jechać autostradami, także w Słowenii?
sasanka05 napisał(a):Dziękuję. Czy te 900 km w 1 dzień jest realne? Czy moze sensowniej zrobić nocleg wcześniej? Gdzie?
sasanka05 napisał(a):Powrót przez Wenecję (nocleg w okolicy), potem 4 noce we Florencji i powrót do Warszawy.
sasanka05 napisał(a):Rozumiem, że po prostu jechać autostradami, także w Słowenii?
sasanka05 napisał(a):Podobnie jak wielu poprzedników, mam dylemat dotyczący wyboru trasy. Jadę po raz pierwszy do Chorwacji. Mam zarezerwowany pobyt w Premanturze od 29.08. Powrót będzie przez Włochy/Florencja, wyjazd z Premantury 12.09.
Mogę wyjechać z Warszawy dowolnego dnia (nawet 26, choć pewnie sensowniej 27). Planujemy wyjazd z Warszawy "po śniadaniu", czyli ok. 9.00. Myślę o zobaczeniu po drodze jaskiń w Postojnej (choć to nie jest na 100% konieczne). Planuję nocleg (jeśli jaskinie to może nocleg w okolicy Mariboru?), bo tylko 1 osoba prowadzi i nie chcemy się za bardzo zmęczyć podróżą, tylko na spokojnie sobie jechać. Co dko kosztów autostrad itp. - jesteśmy w stanie je opłacić, ale bez przesady;) jeśli to miałby być bardzo krótki a drobi przejazd;-)
Czy możecie mi doradzić najsensowniejszą trasę? Czy jechać przez Słowację i Węgry (i wtedy bez jaskiń, ale może jest coś innego ciekawego do zobaczenia po drodze?). Możemy nawet troszkę zboczyć z trasy, żeby coś fajnego zobaczyć.
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
maxredaktor napisał(a):Lepiej je kupić przez Internet lub po drodze, kupując w Polsce dużo się przepłaca. Zerknij na ostatnie strony odpowiednich wątków:
https://www.cro.pl/gdzie-konkretnie-kupic-winiete-t43184.html oraz https://www.cro.pl/winiety-online-w-cenie-winiet-portal-tolltickets-com-t31825.html
maxredaktor napisał(a):Raczej za dobre kilkadziesiąt.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi