dids76 napisał(a):Qciej napisał(a):Hej Cromaniacy
Ruszamy z rodzinką do Dalmacji (Marina) w pierwszym tygodniu Sierpnia. Będziemy jechać z północnego Mazowsza - 100km na pólnoc od Warszawy. Jestem jedynym kierowcą na pokładzie i chciałbym zaplanować optymalną trasę. Zastanawiam się czy nie zaryzykować i nie polecieć przez Węgry jednak mapy google pokazują, że trasa dłuższa :/ Chciałbym uniknąć korków (na pokładzie ciężarna) i w miarę gładko przejechać. Planuję ruszyć w Sobotę po południu, w niedzielę przejechać z grubsza trasę, w Poniedziałek zameldować się na miejscu. Podpiąłem się do tego tematu bo nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi Czy przez Słowację i Węgry czy Czechy i Austrię.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam Piotr
Planujesz trasę na trzy dni, więc nawet z korkami spokojnie dasz radę
Z soboty na niedzielę ruch jest o wiele mniejszy niż z piątku na sobotę i sobotni ranek. Kilka razy jeździłem do Mariny, a raczej do wioski za mariną czyli Poljicy. Zawsze jeżdżę Cz-A-Slo ( z ominięciem autostrady). Do Poljicy trasa zajmowała mi zawsze ok 12 godzin, ale ja startuję praktycznie z granicy Pl/Cz. Przez Słowację i Węgry masz mniejsze prawdopodobieństwo korków.
Dzięki za info - właśnie do Pojlicy jadę Startuję z Przasnysza - to jest pomiędzy Warszawą a Szczytnem. Cały czas zastanawiam się gdzie granicę Polsko - Słowacką powinienem przekroczyć...
piotrek_plock napisał(a):Piotr, tu masz moją zeszłoroczną trasę - mniej więcej z tego samego miejsca co ty (Płock), do Vodice;
w tym roku jadę identycznie;
wyjechałem ok. 17, następnego dnia o 10 rano byłem na miejscu;
Dzięki wielkie