sito_zabrze napisał(a):Jechałeś przepisowo ?
Spokojnie da się Czechy bez zbędnego przekraczania prędkości przejechać w 2 godziny, jeżeli nie robi się postoju. Mowa o przejeździe Ostrava-Mikulov.
mar00ha
sito_zabrze napisał(a):Jechałeś przepisowo ?
birkin napisał(a):Mam pytanko. Od którego momentu zaczynają się płatne autostrady w czechach jadąc naszą A1 od strony Gliwic? Wyjeżdżam 12.07 ale winietę mam od 13.07 i nie wiem czy muszę czekać do północy żeby przekroczyć granicę polska- czechy czy mogę troszkę wcześniej wjechać za granicę?
szaki17 napisał(a):Płatna autostrada zaczyna się za Ostravą, nie radzę jechać przez Czechy bez ważnej winiety, bardzo boli ich "pokuta" , a mocno tego pilnują .
Ale jest ryzyko, jest zabawa
birkin napisał(a):szaki17 napisał(a):Płatna autostrada zaczyna się za Ostravą, nie radzę jechać przez Czechy bez ważnej winiety, bardzo boli ich "pokuta" , a mocno tego pilnują .
Ale jest ryzyko, jest zabawa
Winietę mam tylko ważną od północy 13.07. Czyli mogę wjechać do Czech przed północą, ważne aby na autostradę wjechać po północy, tak?
DorotaF napisał(a):Wiem, że możecie odesłać do lupki ale przy takiej ilości postów ciężko nam się zdecydować. Mam nadzieję, że Ci co jechali w tym roku lub w latach poprzednuch pomogą w podjęciu decyzji gdyż jedziemy 1 raz i jest dla nas to obce. Wiem też ze opini pół na pół ale może jednak pomożecie. Mamy apartament w Pakostane od 16.07 (niedziela). Wyruszamy z Łodzi. Którą trasę wybrać przez Słowenię czy Węgry. Nie chodzi o koszt a o czas przejazdu i wygodę jazdy. Z racji, że wiem, że to weekend - najgorszy czas - najbardziej boimy się korków i stania godzinami w upale. I o której z waszego doświadczenia najlepiej wyruszyć? Będę wdzęczna za pomoc i rzeczowe odpowiedzi.
DorotaF napisał(a):Wiem, że możecie odesłać do lupki ale przy takiej ilości postów ciężko nam się zdecydować. Mam nadzieję, że Ci co jechali w tym roku lub w latach poprzednuch pomogą w podjęciu decyzji gdyż jedziemy 1 raz i jest dla nas to obce. Wiem też ze opini pół na pół ale może jednak pomożecie. Mamy apartament w Pakostane od 16.07 (niedziela). Wyruszamy z Łodzi. Którą trasę wybrać przez Słowenię czy Węgry. Nie chodzi o koszt a o czas przejazdu i wygodę jazdy. Z racji, że wiem, że to weekend - najgorszy czas - najbardziej boimy się korków i stania godzinami w upale. I o której z waszego doświadczenia najlepiej wyruszyć? Będę wdzęczna za pomoc i rzeczowe odpowiedzi.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi