Raul73 napisał(a):A był darmowy
Szczerze mówiąc, to jechałem tamtędy kilka razy i nigdy nie kupiłem żadnej czeskiej winiety, ani nie płaciłem za jakieś bramki, więc, po prostu, nie wiem.
Bardzo możliwe, że jeździłem nielegalnie
Raul73 napisał(a):Odkąd pamiętam, obwodnica Czeskiego Cieszyna jest darmowa tylko do zjazdu na Trinec (nr 70) - dalej na Frydek tylko z poplatkom.
Bocian napisał(a):Czym tak sie męczysz w Austrii a nie męczysz na Węgrzech?
wojtole napisał(a):Bocian napisał(a):Czym tak sie męczysz w Austrii a nie męczysz na Węgrzech?
Austria jak już pisałem ma monotonną trasę, a najgorsze co może być w tym wszystkim to wjazd do Słowenii i ciągłe 50km/h przy sporym ryzyku kontroli radarowej (średnio trafiałem na minimum 2-3 w ciągu tego małego odcinka). Zdecydowanie przyjemniej jedzie się przez Węgry, już od granicy w Sahy zaczyna się świetna droga, którą można praktycznie do samego Budapesztu jechać 90-100km/h. Później obwodnica, która owszem jest długa i dość skomplikowana, ale jedzie się cały czas 80-100km/h. Z Budapesztu kierujemy się w kierunku Balatonu, gdzie można zatrzymać się na pyszny obiad. Powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie będę jeździł przez Austrię i Słowenię i nie żałuję.
Powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie będę jeździł przez Austrię i Słowenię i nie żałuję.
marcin_plock napisał(a):Raul73 napisał(a):Odkąd pamiętam, obwodnica Czeskiego Cieszyna jest darmowa tylko do zjazdu na Trinec (nr 70) - dalej na Frydek tylko z poplatkom.
Raul73 mówisz, że ten odcinek jest darmowy ??
http://goo.gl/maps/px3Ix
kiki79 napisał(a):Dobrze widzę, że omijacie płatne odcinki w Słowenii?
Bocian napisał(a):Ludek napisał(a):weldon napisał(a):Czyli lokum macie zarezerwowane?
Mamy od piątku:)
Za to na powrót będziemy mieć 3 dni.
Planujemy jechać A1.
Gdzie powinniśmy kupić winietę? Zakładałam, że przy granicy nam się uda.
Pierwsza stacja po czeskiej stronie.
ladymonia81 napisał(a):To i ja sie podłącze do tematu
06.07 wyruszamy z Warszawy do Rabac, wyjazd planujemy ok. 21-ej i jedziemy bez noclegu na zmianę na 2 kierowców Czytam i czytam ale nie potrafię sama ułożyć ładnej mapki dojazdowej Czy mogli byście mi w prosty sposób napisać jak jechać I jak ominąć najdroższą autostradę w Europie? Chciała bym szybko i bezpiecznie i najlepiej najtaniej dotrzeć do Rabac
marcin_plock napisał(a):Raul73 napisał(a):Odkąd pamiętam, obwodnica Czeskiego Cieszyna jest darmowa tylko do zjazdu na Trinec (nr 70) - dalej na Frydek tylko z poplatkom.
Raul73 mówisz, że ten odcinek jest darmowy ??
http://goo.gl/maps/px3Ix
Raul73 napisał(a):Tak, ten jest darmowy - do zjazdu nr 70. Znaki kierują na Żylinę i Mosty u Jablunkova.
A tak w ogóle witam rodaka z naftowej stolicy
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi