Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Waluta w BIH

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
staniław
Croentuzjasta
Waluta w BIH

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 27.05.2007 21:05

Mam pytanie dotyczace walut w BIH?Czy można tam płacić EURO?Czy honorowane są karty Maestro?
Pozdrawiam
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 27.05.2007 21:13

W ubiegłym roku bez problemów płaciliśmy w euro ( jedzenie w restauracji, benzyne ).
Z kart nie korzystalismy więc nie odpowiem na druga częć pytania.
Pozdrawiam
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 27.05.2007 21:24

staniław napisał(a):Mam pytanie dotyczace walut w BIH?Czy można tam płacić EURO?Czy honorowane są karty Maestro?
Pozdrawiam

Na stacjach benzynowych możesz płacuić euro, przeliczą. Większośc stacji obsługuje karty, na pewno stacje sieciowe. Euro możesz płacić wszędzie gdzie jest trochę turystów, na trasach przelotowych. Poza tymi obszarami jest gorzej, BiH to taka Polska w roku 90
Spokojnie wyjmiesz marki z bankomatu
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 27.05.2007 21:34

Kir napisał(a):
staniław napisał(a):Mam pytanie dotyczace walut w BIH?Czy można tam płacić EURO?Czy honorowane są karty Maestro?
Pozdrawiam

Na stacjach benzynowych możesz płacuić euro, przeliczą. Większośc stacji obsługuje karty, na pewno stacje sieciowe. Euro możesz płacić wszędzie gdzie jest trochę turystów, na trasach przelotowych. Poza tymi obszarami jest gorzej, BiH to taka Polska w roku 90
Spokojnie wyjmiesz marki z bankomatu

uważaj natomiast na małych stacjach benzynowych.W ubiegłym roku tankowałem gaz na takowej i miałem najmniejszy banknot 20 Euro.Kiwnął mnie zdrowo na kursie i wydał resztę w ichnich markach konwertybilnych.Warto mieć więc w razie czego monety Euro

pozdr
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 29.05.2007 12:07

Dzięki . A jak wygląda sytuacja z Euro i kartami w Czarnogórze?
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 29.05.2007 12:20

staniław napisał(a):Dzięki . A jak wygląda sytuacja z Euro i kartami w Czarnogórze?

Bilety Unii Gospodarczej i Walutowej zwane euro (oznaczenie wg ISO 4217 - EUR) są pełnoprawnym środkiem płatniczym w Republice Czarnogóry :P :P :P który zastąpił inny pełnoprawny środek płatniczy - dojczmarkę :P :P
Fajne to państwo, co to swojej waluty nie emituje ;)

Pozdrawiam
Rafał
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 29.05.2007 16:46

I wszystko jasne .Dziękuje.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone