KevinTworog napisał(a):według mnie jest to bardzo dobry wybór.
A trasa wygląda tak.
Z cieszyna kieruje sie do ziliny (w słowacji) potem jade drogą autostradą nr1 do bratysławy, w bratysławie na autostrade nr2 i na granice z wegrami (Rajka) zaraz za granicą trzeba zjechać z autostrady aby nie kupować winety i kierować się na Mosonmagyarovar i potem na droge 86 aż do granicy z słowenią. potem do Lendawy i na granice z chorwacją drogą 209. Potem szukamu wjazdu na autostrade A4 i jedziemy do zagrebie. Potem jedziemy do samegi Trogiru autostradą.
dareke napisał(a):Jest to mój pierwszy wpis na tym forum. 12 lipca ruszamy na 2 auta do Chorwacji. Dzięki tej stronie wiem , że pojadę przez Czechy , Słowację i Węgry. Najpierw chcemy dotrzeć do Plitwickich jezior. Jak ktoś też jedzie w tym terminie , można spróbować jechać razem. Start ze Strzelec Opolskich
Możesz napisać, gdzie będziesz przekraczał polską granicę i przez jakie miasta pojedziesz; bardzo mnie ta opcja zaciekawiła.dareke napisał(a):Czechy i Słowację chcę przeskoczyć autostradami , natomiast Węgry zamierzam bez winiety przejechać i zrobić sobie przerwę na obiadek w polecanej tutaj na forum miejscowości na trasie nr 86. Jedziemy z dziećmi w 2 samochody więc nie będzie zbyt szybkiej jazdy. Jak chcesz rozmawiać o konkretach to daj znać lub jakieś namiary na siebie.
kasia24 napisał(a):cześc Bartek my tez mamy urlop od 6 lipca jedziemy swoim samochodem do chorwacji,moze bysmy pokonali ta trase razem?bedzie razniej mozemy wyjechac w piatek dogadali bysmy sie czekam na odpowiedz jestesmy ze świdnicy zapraszamy chętnych którzy chcieli by sie dołączyć
dareke napisał(a):Czechy i Słowację chcę przeskoczyć autostradami , natomiast Węgry zamierzam bez winiety przejechać i zrobić sobie przerwę na obiadek w polecanej tutaj na forum miejscowości na trasie nr 86. Jedziemy z dziećmi w 2 samochody więc nie będzie zbyt szybkiej jazdy. Jak chcesz rozmawiać o konkretach to daj znać lub jakieś namiary na siebie.
olo11 napisał(a):dareke napisał(a):Czechy i Słowację chcę przeskoczyć autostradami , natomiast Węgry zamierzam bez winiety przejechać i zrobić sobie przerwę na obiadek w polecanej tutaj na forum miejscowości na trasie nr 86. Jedziemy z dziećmi w 2 samochody więc nie będzie zbyt szybkiej jazdy. Jak chcesz rozmawiać o konkretach to daj znać lub jakieś namiary na siebie.
Ja planowałem przy opcji przez Wegry jechac na Korbielów, jeśli na Austrie to Cieszyn. Równiez jade z dzieckiem, na szybkości aż tak mi nie zależy - wazne aby było sprawnie , bez korków no i nie uśmiecha mi się płacić 35E za autostrade w Słowenii, nie zdecydowałem sie jeszcze na miejsce wypoczynku. Miał być Omiś ale jeszcze weryfikuje.