Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak
Re: Wakacyjne ABC- Podgora 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 15.02.2016 18:44

Eh... ja już chcę wakacje :!:

:hut:

A chmurka rzeczywiście nadąsana :P
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.02.2016 21:06

To nic od 2013 r się nie zmieniło na plaży miejskiej, tu już widoczek popołudniu...
Obrazek

Pozwolę sobie uzupełnić informację o plażę między Syrenką (a raczej wypożyczalnią sprzętu) a Caklje - od app. Ana jakieś 10 minut z tobołkami. Tam są 2 lub 3 zatoczki z otoczakami, jedna z grupka była na jednym końcu a my na drugim. I to wszystko w lipcu. Minus - brak cienia. Ale pustka na plaży jest dla mnie ważniejsza
Obrazek

Obrazek

Dalej na południe zaczyna się plaża w Caklje
Obrazek

Mam nadzieję, że się nie obraziłaś za małe uzupełnienie. Podgora jest super :D
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 15.02.2016 21:13

piekara114 napisał(a):Obrazek

Taka plaża w lipcu to skarb! :wink:
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 15.02.2016 22:21

EithelAmarth napisał(a):
piekara114 napisał(a):Obrazek

Taka plaża w lipcu to skarb! :wink:

przyznaje...my mielismy na przelomie lipiec sierpien dokladnie tyle samo luzu...-bezcenne :hut:
neska213
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska213 » 15.02.2016 23:30

Plaże faktycznie piękne, dzięki za szczegółowy opis. Między Podgorą a Drašnicami jest kilka ładnych miejsc, więc co tam- można się poświęcić... :papa: :papa:
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 16.02.2016 12:17

figusek napisał(a):Plaża w Podgorze- temat rzeka.
Głównie chodziliśmy na plażę miejską, bo była najbliżej :oops: plaże są wyjątkowe, gdyż ich część osłoniona jest sosnami i daje to wytchnienie w ciągu dnia :) problemem są jednak osoby, które przed 7 rano wstają i ustawiają w tym miejscu leżaki/ręczniki/maty (do wyboru :D), dlatego będąc po 8 na plaży nie znajdziemy już miejsca pod sosnami. Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiska :P i rzecz najważniejsza dla rodzin z dziećmi- długo długo nie ma jeżowców i dno schodzi łagodnie :)

Na plażę wychodziliśmy około godziny 9 i wtedy można było znaleźć dobre miejsce, w którym przez jakiś dłuższy czas był cień, a później lampa ;)
P8080972_HDR1.jpg

Plaża w Podgorze jest super, same otoczaki na brzegu i w wodzie (oprócz kamieni dużych). Dno i brzeg piękny dla dzieci i snorkelingu.
No to musieliśmy się "spotkać": my plażowaliśmy pod skałkami lub troszkę bliżej (przy schodkach).
Ja się nie spotkałem z zasadami rezerwacji, nikogo nie widziałem, aby ktoś "sprzątał" plaże ze sprzętu. Pod tymi sosnami cały czas miał "zajęte" od godzin wieczornych Czech z rodziną oraz całym sprzętem pływającym, ale dla nas trochę miejsca jeszcze było.
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 16.02.2016 14:35

figusek napisał(a):Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiska :P

Alize 1800 napisał(a):Ja się nie spotkałem z zasadami rezerwacji, nikogo nie widziałem, aby ktoś "sprzątał" plaże ze sprzętu. Pod tymi sosnami cały czas miał "zajęte" od godzin wieczornych Czech z rodziną oraz całym sprzętem pływającym, ale dla nas trochę miejsca jeszcze było.

a ja potwierdzam,wiele razy widziałam jak zbierali wszystko na jedną kupkę...potem co niektórzy chodzili szukać swoich zgub :smo:
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 16.02.2016 16:01

Witam sąsiadów :).
Fajna relacja.

Pozdrawiam.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 16.02.2016 16:48

agaluszka33 napisał(a):
figusek napisał(a):Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiska :P

Alize 1800 napisał(a):Ja się nie spotkałem z zasadami rezerwacji, nikogo nie widziałem, aby ktoś "sprzątał" plaże ze sprzętu. Pod tymi sosnami cały czas miał "zajęte" od godzin wieczornych Czech z rodziną oraz całym sprzętem pływającym, ale dla nas trochę miejsca jeszcze było.

a ja potwierdzam,wiele razy widziałam jak zbierali wszystko na jedną kupkę...potem co niektórzy chodzili szukać swoich zgub :smo:

Wieczorem zawsze sprzątali, a raz widzieliśmy, że materac, który ktoś zostawił i zeszło z niego powietrze, położyli przy koszu na śmieci :lol:
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 16.02.2016 17:40

r00x napisał(a):Witam sąsiadów :).
Fajna relacja.

Pozdrawiam.

witamy witamy :D
szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ... :hut: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2016 17:46

agaluszka33 napisał(a):szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ... :hut: :papa:

To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem 8O 8O :?: U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 16.02.2016 18:03

piekara114 napisał(a):
agaluszka33 napisał(a):szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ... :hut: :papa:

To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem 8O 8O :?: U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.

aaa,takie cuda to tylko w Niemczech :( :(
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2016 18:07

agaluszka33 napisał(a):
agaluszka33 napisał(a): szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ... :hut: :papa:

piekara114 napisał(a):To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem 8O 8O :?: U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.

No to wszystko jasne :mrgreen:
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 16.02.2016 18:19

piekara114 napisał(a):
agaluszka33 napisał(a):
agaluszka33 napisał(a): szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ... :hut: :papa:

piekara114 napisał(a):To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem 8O 8O :?: U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.

No to wszystko jasne :mrgreen:

a więc czekamy na dalszą relacje, jak i na fotki oczywiście :lol:
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 16.02.2016 18:23

piekara114 napisał(a):To nic od 2013 r się nie zmieniło na plaży miejskiej, tu już widoczek popołudniu...
Obrazek

Pozwolę sobie uzupełnić informację o plażę między Syrenką (a raczej wypożyczalnią sprzętu) a Caklje - od app. Ana jakieś 10 minut z tobołkami. Tam są 2 lub 3 zatoczki z otoczakami, jedna z grupka była na jednym końcu a my na drugim. I to wszystko w lipcu. Minus - brak cienia. Ale pustka na plaży jest dla mnie ważniejsza
Obrazek

Obrazek

Dalej na południe zaczyna się plaża w Caklje
Obrazek

Mam nadzieję, że się nie obraziłaś za małe uzupełnienie. Podgora jest super :D

Pewnie, że się nie obraziłam, za kilka miesięcy skoczymy na plażę, którą wstawiłaś i poleniuchujemy :D byliśmy na niej na spacerze, ale nie podobał mi się ten beton, lecz drugiej strony woda i słońce są takie same, a jest zdecydowanie mniej ludzi 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone