Eh... ja już chcę wakacje
A chmurka rzeczywiście nadąsana
EithelAmarth napisał(a):piekara114 napisał(a):
Taka plaża w lipcu to skarb!
figusek napisał(a):Plaża w Podgorze- temat rzeka.
Głównie chodziliśmy na plażę miejską, bo była najbliżej plaże są wyjątkowe, gdyż ich część osłoniona jest sosnami i daje to wytchnienie w ciągu dnia problemem są jednak osoby, które przed 7 rano wstają i ustawiają w tym miejscu leżaki/ręczniki/maty (do wyboru ), dlatego będąc po 8 na plaży nie znajdziemy już miejsca pod sosnami. Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiska i rzecz najważniejsza dla rodzin z dziećmi- długo długo nie ma jeżowców i dno schodzi łagodnie
Na plażę wychodziliśmy około godziny 9 i wtedy można było znaleźć dobre miejsce, w którym przez jakiś dłuższy czas był cień, a później lampa
figusek napisał(a):Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiskaAlize 1800 napisał(a):Ja się nie spotkałem z zasadami rezerwacji, nikogo nie widziałem, aby ktoś "sprzątał" plaże ze sprzętu. Pod tymi sosnami cały czas miał "zajęte" od godzin wieczornych Czech z rodziną oraz całym sprzętem pływającym, ale dla nas trochę miejsca jeszcze było.
agaluszka33 napisał(a):figusek napisał(a):Zasada jest jedna: w danych godzinach (bodajże 20-7) nie można "rezerwować" miejsc, rzeczywiście wieczorem po plaży chodziła ekipa i sprzątała pozostawione legowiskaAlize 1800 napisał(a):Ja się nie spotkałem z zasadami rezerwacji, nikogo nie widziałem, aby ktoś "sprzątał" plaże ze sprzętu. Pod tymi sosnami cały czas miał "zajęte" od godzin wieczornych Czech z rodziną oraz całym sprzętem pływającym, ale dla nas trochę miejsca jeszcze było.
a ja potwierdzam,wiele razy widziałam jak zbierali wszystko na jedną kupkę...potem co niektórzy chodzili szukać swoich zgub
r00x napisał(a):Witam sąsiadów .
Fajna relacja.
Pozdrawiam.
agaluszka33 napisał(a):szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ...
piekara114 napisał(a):agaluszka33 napisał(a):szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ...To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.
agaluszka33 napisał(a):agaluszka33 napisał(a): szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ...piekara114 napisał(a):To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.
aaa,takie cuda to tylko w Niemczech
piekara114 napisał(a):agaluszka33 napisał(a):agaluszka33 napisał(a): szczególnie fajna gdy za oknem śnieg i mróz,a relacja jest z zeszłorocznego urlopu ...piekara114 napisał(a):To gdzie jesteście, skoro mróz i śnieg za oknem U mnie może nie słonecznie, ale zdecydowanie powyżej zera.
aaa,takie cuda to tylko w NiemczechNo to wszystko jasne
piekara114 napisał(a):To nic od 2013 r się nie zmieniło na plaży miejskiej, tu już widoczek popołudniu...
Pozwolę sobie uzupełnić informację o plażę między Syrenką (a raczej wypożyczalnią sprzętu) a Caklje - od app. Ana jakieś 10 minut z tobołkami. Tam są 2 lub 3 zatoczki z otoczakami, jedna z grupka była na jednym końcu a my na drugim. I to wszystko w lipcu. Minus - brak cienia. Ale pustka na plaży jest dla mnie ważniejsza
Dalej na południe zaczyna się plaża w Caklje
Mam nadzieję, że się nie obraziłaś za małe uzupełnienie. Podgora jest super
Powrót do Nasze relacje z podróży