ewula91 napisał(a):figusek napisał(a):Mamy plan iść zobaczyć Brelę w Podgorze, miejsce, do którego w tamtym roku doszliśmy, ale nie zeszliśmy ze względu na parę golasów oddających się przyjemnościom
Brelę w Podgorze? Jestem ciekawa co to za miejsce
No jest jedno takie
kojacek napisał(a):Odnośnie cen przy wodospadach Kravitza to my mieliśmy jeszcze inne doświadczenie.
Tak jak myślałam - samowolka
kojacek napisał(a):Natomiast gdy wracaliśmy, wspomniany wcześniej sprzedawca spytał nas skąd pochodzimy, a gdy dowiedział się skąd usłyszeliśmy coś w stylu "oddam flaszkę za polskie dwie dychy!"
Hahaha też mieliśmy taką sytuację, młody chłopak jak nas zobaczył od razu pytał, skąd jesteśmy jak usłyszał odpowiedź, zapraszał na degustację, ale nie skorzystaliśmy Polaków wokół niego było sporo
kojacek napisał(a):Widzieliśmy tam też typową muzułmańską rodzinę
My też widzieliśmy różne zachowania, ale nie pisałam, bo nie chciałam wyjść na rasistkę czy coś ha ha ha
Swibon napisał(a):figusek napisał(a):
Wieczorem decydujemy się zdobyć starą Podgorę jest gorąco, długo idziemy pod górkę, ostatecznie skręcamy w ślepą uliczkę tam też były apartamenty do wynajęcia
Widoki są wspaniałe
Podziwiam Was za wytrwałość. Dla nas było za wysoko więc postanowiliśmy podjechać autem
Jak widać są również amatorzy takich apartamentów - daleko do plaży ale za to jakie widoki za oknem
Ja żałuję, że zostawiliśmy ten wypad na ostatni dzień, na pewno byśmy autem podjechali do plaży był stamtąd kawał drogi, ale polskich samochodów było sporo
ewula91 napisał(a):Swibon napisał(a):
Podziwiam Was za wytrwałość. Dla nas było za wysoko więc postanowiliśmy podjechać autem
Jak widać są również amatorzy takich apartamentów - daleko do plaży ale za to jakie widoki za oknem
Kawałek od centrum a jakie inne otoczenie My też spacerowaliśmy po Górnej Podgorze ale przy brzydkiej pogodzie, niestety :/
Jest tam kilka dość nowoczesnych i bardziej luksusowych apartamentów, nawet z basenami a przy nich same niemieckie rejestracje
ewula91 Wy tam dotarliście, szacun otoczenie rzeczywiście jest inne, zielono i dziko