figusek napisał(a):Po czym kierujemy nasze głowy w prawą stronę i opadają nam szczęki...
dowiemy się dzisiaj co tam było, czy będziemy musieli czekać do jutra
dużo zdjęć mało czytania...pięknie
piekara114 napisał(a):figusek napisał(a):gdzieś pojawiło się hasło "Ane", ale nikt nie mógł powiedzieć czegoś więcej.
Co do samego budynku, to położony jest w centrum, ale z dala od hałasu i zgiełku, jedyny "hałas" to bijące dzwony pobliskiego Kościoła. Do plaży jest wg nas 200m. Prowadzą do niej schody tuż obok budynku lub można dojść do asfaltu i zejść łagodniej.
W 2013 r. też myślałam nad Ane, ale cena była dla mnie za wysoka i zdecydowałam się na app. dwa domy wyżej (po schodkach). Centrum? Ja raczej określiłabym południowa część Podgory, bo raczej za centrum większość określa region za hotelem Aurora (w kierunku północnym) - tak mam zaznaczone na większości broszur.
Te dzwony w niedzielę to była jakaś masakra. A kościółek dalej wygląda jak betonowy schron?
Podgora jest super, z chęcią bym tam wróciła, ale lodów super to tu nie było
ewula91 napisał(a):Dziękuję za odpowiedź o cenie apartamentu. Szczerze mówiąc to mnie przeraziła, ale wyszukałam w necie, że w tym terminie, w którym my planujemy wakacje mieści się w naszych założeniach. Zobaczymy. Jedziemy w ciemno i wolałabym raczej Čaklje niż centrum Podgory. Czekam zatem (nie)cierpliwie na kolejne odcinki
ewula91 napisał(a):Dziękuję za odpowiedź o cenie apartamentu. Szczerze mówiąc to mnie przeraziła, ale wyszukałam w necie, że w tym terminie, w którym my planujemy wakacje mieści się w naszych założeniach. Zobaczymy. Jedziemy w ciemno i wolałabym raczej Čaklje niż centrum Podgory.
piekara114 napisał(a):Caklje w ciemno, w sezonie? Cieżko. App. są tam rozchwytywane i mają spore ceny, a to ze względu na fakt i plaża tam jest z łagodnym wejściem do plaży, a dzieciaki można pilnować z tarasu app. (minus to brak cienia), bo domy od plaży dzieli tylko szerokość uliczki, którą praktycznie nic nie jeździ. A wieczorkiem do centrum spacer zajmie ok. 10 min, w sam raz na spokojny relaksujący spacer - przynajmniej ja to tak oceniam. Gdyby zależało mi na łagodnej plaży, ciszy i idealnego miejsca dla dzieci to tu - ale rezerwacja (po moim rozeznaniu) konieczna.
My chodziliśmy na plażę między syrenką a Caklje i mieliśmy spokój i zatoczkę do podziału z jedną rodzinką
ewula91 napisał(a):Urlop mamy w dniach 6-19.06 więc chyba unikniemy tego "sezonowego" tłoku.
piekara114 napisał(a):ewula91 napisał(a):Urlop mamy w dniach 6-19.06 więc chyba unikniemy tego "sezonowego" tłoku.
W tym terminie to jedź w ciemno. Nie ma co rezerwować.
Powrót do Nasze relacje z podróży