elka21 napisał(a):Wiaderko i łopatka w Chorwacji, raczej za bardzo nie mają racji bytu.
Jeśli chodzi o Chorwację to rzeczywiście, to jednak nie piasek. Ale i takie dzieci się zdarzały, co przenosiły kamyczki z jednej kupki na drugą
Trochę się właśnie obawiałem tłumu na plaży ale na szczęście było ok. My chodziliśmy na plażę na wysokości ul. Tina Ujevica i o godz. 9-10 miejsca było dużo (oczywiście przy murku gdzie przez większość dnia jest cień sporo już zajętych). Większy tłok zauważyłem dopiero w drugim tygodniu sierpnia. Zwróciłem też uwagę, że sporo ludzi rozkładało dwa "legowiska". Jedno w cieniu właśnie bliżej wspomnianego murka a np. ręczniki bliżej brzegu co właśnie powodowało "sztuczny tłok". Ale to i tak nic w porównaniu z naszymi plażami i "parawaningiem"figusek napisał(a):Jesteśmy zaskoczeni, gdyż w tamtym roku na plaży nie było w ogóle miejsca. Turystów jest zdecydowanie mniej
Swibon napisał(a):Trochę się właśnie obawiałem tłumu na plaży ale na szczęście było ok. My chodziliśmy na plażę na wysokości ul. Tina Ujevica i o godz. 9-10 miejsca było dużo (oczywiście przy murku gdzie przez większość dnia jest cień sporo już zajętych). Większy tłok zauważyłem dopiero w drugim tygodniu sierpnia. Zwróciłem też uwagę, że sporo ludzi rozkładało dwa "legowiska". Jedno w cieniu właśnie bliżej wspomnianego murka a np. ręczniki bliżej brzegu co właśnie powodowało "sztuczny tłok". Ale to i tak nic w porównaniu z naszym plażami i "parawaningiem"figusek napisał(a):Jesteśmy zaskoczeni, gdyż w tamtym roku na plaży nie było w ogóle miejsca. Turystów jest zdecydowanie mniej
shrek napisał(a):Mam pytanie, czy sprawdzałaś jak wygląda samo wejście do wody przed hotelem Aurora, tam również została trochę poszerzona plaża.
Jak byliśmy parę dni temu, było dosyć ciemno, ale brzeg był dosyć strony.
maslinka napisał(a):Nadrobiłam zaległości u Ciebie
Patrząc na zajawkę, zapowiada się super. Czekam szczególnie na Brač i Mostar
Pozdrav
janka.mik. napisał(a):Witaj, ładna ta Twoja Podgora, jeszcze tam nie byliśmy, ale może kiedyś...
Fajne fotki, czekam na cd
pozdrawiam
Koenig napisał(a):Ciekawe dlaczego było mniej turystów? Ciekawie wyglądają te plaże. Byliśmy w tym samym terminie w Baška Voda, tłok większy (choć jakoś bardzo nam nie przeszkadzał) a to przecież nie jest daleko od Podgory. Chyba że większość zatrzymała się w Makarskiej
ajdadi napisał(a):Fajny zachód słońca...w tym roku tego mi brakowało podczas urlopu...słonko chowało się gdzieś daleko w górach...natomiast na wschód jakoś nie miałem siły wstawać...
figusek napisał(a):Zdjęcie przy bugenwillach musi być (pozdrawiam maslinko )
figusek napisał(a):A tymczasem jedziemy do kolejnej miejscowości macie pomysł dokąd?