Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 18.08.2016 19:27

W pokoju wita nas to, na co czekałam cały rok :hearts: od razu otwieram balkon i rozkoszuję się wakacjami :)
P7190151.JPG

Rozpakowujemy manatki (nie pytajcie...ile tego było), kąpiemy się i idziemy spać. Wieczorem wychodzimy do Podgory. Oczywiście pierwsze kroki stawiamy do Ahipary,
w końcu trzeba coś zjeść po długiej podróży :) jak zwykle wita nas rodzinna atmosfera, a nawet ta sama kelnerka, co rok temu :)

Morze wyjątkowo mocno faluje. W tamtym roku oznaczało to burzę. Ciekawe, jak będzie teraz... Siadamy na skałach i kontemplujemy. Tak, to określenie zdecydowanie pasuje do tegorocznego wyjazdu :)
P7200158_HDR.jpg

P7200172.JPG

P7200183_HDR.jpg
W tym momencie żałowałam, że sama nie mam książki...

Jest pięknie...
P7200194_HDR.jpg

Kierujemy się w stronę nowego hotelu Medora Auri. Chociaż w sumie, jaki on nowy, to przecież Aurora. Ane mówiła, że przez takie molochy Podgora nie jest prirodna.
I rzeczywiście, to już nie to samo miejsce. Moloch zajął część promenady oraz plaży. Jej kawałek jest wykostkowany, tam odbywają się hotelowe imprezy (np. grill
i muzyka na żywo). Dla gości dostępne są leżaki, parasole oraz łoża:
P7200205_HDR.jpg

P7200204_HDR.jpg

P7200199_HDR.jpg

Obsługa późno zbierała leżaki z plaży, ciężko się spacerowało błądząc między nimi.
Na plaży ustawiono duży dmuchany zamek, również dla gości Medora Auri:
P7200200_HDR.jpg

Plaża przy hotelu jest bardziej żwirowa niż kamienista:
P7200203_HDR.jpg

Mnie się to zdecydowanie nie podoba :!:
Zresztą Syrence chyba też, w końcu zabrali jej kawałek plaży...
P7200202.JPG

Nadal ma na sobie koszulkę kibica Euro :)
P7200201_HDR.jpg

Wracam z tego spaceru lekko zniesmaczona. Fajnie, że Podgora się rozwija, ale nie o taki kierunek mi chodzi. A. stwierdził, że wymyślam :oops:

Jeśli mowa o kierunkach - my idziemy w stronę Paradise :D
P7200206_HDR.jpg

P7200209.JPG
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.08.2016 19:52

figusek napisał(a):Mnie się to zdecydowanie nie podoba :!:

To porażka.
Plus te wszelkie dmuchane zamki, smoki i inne pierdaty... :roll:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 18.08.2016 19:59

Dobry wieczór! pozwól, że przysiądę się do Twojej nowej relacji :papa:

(jeszcze przy okazji nadrobię sobie starą :oczko_usmiech: )

I wcale nie uważam, że wymyślasz... Mnie to właśnie urzekło w Chorwacji, że jest taka, jak powiedziała Twoja Ane, prirodna.
I też nie podoba mi się ten kierunek... :( Tylko się boję, że raczej to nieuniknione i że będzie tego coraz więcej.

I jakie to dziwne uczucie, jak bije mocniej serce, bo już za tydzień sama będę przemierzała tą trasę, po roku oczekiwania :oczko_usmiech: Nie mogę się doczekać!

Pozdrowienia :)
Ostatnio edytowano 21.08.2016 13:42 przez tyniolek, łącznie edytowano 1 raz
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 18.08.2016 20:09

anakin napisał(a):
figusek napisał(a):Mnie się to zdecydowanie nie podoba :!:

To porażka.
Plus te wszelkie dmuchane zamki, smoki i inne pierdaty... :roll:

Widzę, że nie tylko ja nie jestem zadowolona..
tyniolek napisał(a):Dobry wieczór! pozwól, że przysiądę się do Twojej nowej relacji :papa:

(jeszcze przy okazji nadrobię sobie starą :oczko_usmiech: )

I wcale nie uważam, że wymyślasz... Mnie to właśnie urzekło w Chorwacji, że jest taka, jak powiedziała Twoja Ane, prirodna.
I też nie podoba mi się ten kierunek... :( Tylko się boję, że raczej to nieuniknione, i że będzie tego coraz więcej.

I jakie to dziwne uczucie, jak bije mocniej serce, bo już za tydzień sama będę przemierzała tą trasę, po roku oczekiwania :oczko_usmiech: Nie mogę się doczekać!

Pozdrowienia :)

Dobry wieczór :-) na szczęście jest jeszcze wiele prirodnych miejsc. W tym roku pod tym względem zachwyciła nas Brač, tam to jest prirodnie :-) ale Wam zazdroszczę wyjazdu! Ja póki co żyję planowaniem kolejnego roku :D
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 18.08.2016 20:12

Paradise...słuszny kierunek :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2016 20:16

I też nie podoba mi się ten kierunek... :( Tylko się boję, że raczej to nieuniknione, i że będzie tego coraz więcej.
napisała tyniołek.

Widać to, już w wielu miejscach. Przez takie działanie te, miejscowości zatracą swój niepowtarzalny i pierwotny klimat.

Pozdrawiam
Krzysiek
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 19.08.2016 00:53

Dziś byliśmy właśnie odwiedzić Podgorę i jesteśmy zdumieni, jak szybko rozbudowano hotel i powiększono 2 plaże.
Rok temu na koniec sierpnia, jeszcze było po staremu.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.08.2016 15:10

figusek napisał(a):Jest pięknie...

...zgadzam się i oczywiście pozdrawiam
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 19.08.2016 15:32

Dosiądę się zatem i poczytam we wrześniu makarska riwiera miejsca jeszcze nie wybrałem więc poczytam z ciekawością.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 19.08.2016 16:01

arko2007 napisał(a):I też nie podoba mi się ten kierunek... :( Tylko się boję, że raczej to nieuniknione, i że będzie tego coraz więcej.
napisała tyniołek.

Widać to, już w wielu miejscach. Przez takie działanie te, miejscowości zatracą swój niepowtarzalny i pierwotny klimat.

Pozdrawiam
Krzysiek

Miejmy nadzieję, że jakieś prirodne miejsca się zachowają :)

shrek napisał(a):Dziś byliśmy właśnie odwiedzić Podgorę i jesteśmy zdumieni, jak szybko rozbudowano hotel i powiększono 2 plaże.
Rok temu na koniec sierpnia, jeszcze było po staremu.

Ja również byłam zdziwiona, a szczególnie, kiedy oglądałam relację ewula91( :papa: ), w czerwcu wszystko było w rozsypce...

Kobal66 napisał(a):Dosiądę się zatem i poczytam we wrześniu makarska riwiera miejsca jeszcze nie wybrałem więc poczytam z ciekawością.

Zazdroszczę wyjazdu :hut: :cry:
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 19.08.2016 20:18

figusek napisał(a):Ja również byłam zdziwiona, a szczególnie, kiedy oglądałam relację ewula91( :papa: ), w czerwcu wszystko było w rozsypce...

:papa:
Ja jestem zdziwiona tym jak to teraz wygląda 8O Ogólnie bardzo mi się podoba ALE ( :!: ) nie w tym miejscu. Znaczy się nie pasuje mi to do Chorwacji a już w ogóle do Podgory jaką poznałam. Dlatego chociaż ładnie to jestem zniesmaczona :?
Jedyne co mi się baaardzo nie podoba tutaj jak i wszędzie (a już w ogóle na jakichkolwiek plażach) to dmuchańce.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 21.08.2016 05:40

Mnie w Cro nie opowiadają wszelkiego rodzaju dmuchańce, chińszczyzna, motorówki z ciągnionymi oponami, bananami, parasalingi, a już do wściekłości skutery wodne. Plaża to miejsce do odpoczynku, a nie aqua park.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2016 12:34

Ural napisał(a):Mnie w Cro nie opowiadają wszelkiego rodzaju dmuchańce, chińszczyzna, motorówki z ciągnionymi oponami, bananami, parasalingi, a już do wściekłości skutery wodne. Plaża to miejsce do odpoczynku, a nie aqua park.

Podpisuję się obiema łapami... :wink:

Ale jak widać są na tego typu atrakcje chętni i nie myślę o w tym momencie o dzieciach.
Każdemu wedle jego upodobania. :smo:

Pozdrawiam
Krzysiek
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 21.08.2016 14:00

arko2007 napisał(a):Ale jak widać są na tego typu atrakcje chętni i nie myślę o w tym momencie o dzieciach.

A niektórzy rodzice uważają chyba, że to najważniejsze atrakcje dla ich dzieci na plaży i bez tego ani rusz. A przecież nam te x lat temu wystarczylo wiaderko i łopatka... :roll:
Niech im tam będzie ;)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 21.08.2016 20:34

Wiaderko i łopatka w Chorwacji, raczej za bardzo nie mają racji bytu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16 - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone