Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mari18
Odkrywca
Re: Wakacyjne ABC- Podgora 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) mari18 » 07.03.2016 14:06

Super relacja z podróży:)

Może ktoś mi z forumowiczów powie czy w języku polskim się tyle o ile dogadam z Chorwatami (w Makarska) (np. w restauracji aby zamówić pizzę itp.) ??

Liczę o pomoc:)
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2016 14:16

mari18 napisał(a):Może ktoś mi z forumowiczów powie czy w języku polskim się tyle o ile dogadam z Chorwatami (w Makarska) (np. w restauracji aby zamówić pizzę itp.) ??

Pozdrawiam

Witam :lol: Dobrodošli :lol:

Molim pizza jumbo :wink:

Smacznego :P Dobar tek :P
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.03.2016 14:43

Bardzo miło było z Wami powędrować po Podgorze i nie tylko :D Dziękuję .

Te kilka miesięcy do wakacji szybko zleci , tego życzę

Pozdrawiam
Piotr
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 07.03.2016 18:21

Koenig napisał(a):Ja też dziękuję. W tym roku zamierzam wykorzystać trochę Twoich informacji z tego tematu :D
Udanych kolejnych wakacji :papa:

Mam nadzieję, że moje wypociny się przydały :)

Vjetar napisał(a):Melduje się Dla fana słodyczy.

Jak oceniacie ten wyjazd?
Chyba dobrze skoro już za 5 m-cy kolejny. :D
Zakochani?
(w HR oczywiście)

Pzdr

Zakochaliśmy się już wiele lat temu, a był to nasz drugi pobyt w Cro i wiedzieliśmy, na co się piszemy :) ale Podgora zrobiła na nas wrażenie i wracamy w lipcu :)

mari18 napisał(a):Super relacja z podróży:)

Może ktoś mi z forumowiczów powie czy w języku polskim się tyle o ile dogadam z Chorwatami (w Makarska) (np. w restauracji aby zamówić pizzę itp.) ??

Pozdrawiam

Myślę, że dogadacie się bez problemu. Spotkaliśmy Polaków, którzy jednak nie mogli się dogadać i ratowali się pokazywaniem pozycji w menu :)
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 06.04.2016 15:32

figusek napisał(a):Myślę, że dogadacie się bez problemu. Spotkaliśmy Polaków, którzy jednak nie mogli się dogadać i ratowali się pokazywaniem pozycji w menu :)

Wszak wiadomo że i nieraz ręce bolą od próby dogadania sie :) relacja fajowa :) coż moze i my w tym roku odwiedzimy Podgore? sie okaże :)
Swibon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swibon » 10.04.2016 13:00

Super się czyta takie relacje.
Wybrałem Podgore na pierwszy wyjazd do Cro i widzę, że nie będę żałował.
Na dodatek na zamieszczonych zdjęciach pamiątek (tych w butelkach :) ) zauważyłem etykietę z nazwą apartamentu, do którego się wybieram.
oszi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) oszi » 10.04.2016 19:03

A ja mam teraz kocioł w głowie ,jadę pierwszy raz i byłem zdecydowany na Omiś ale chyba będzie Podgora, proszę doradzicie :?: mi.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.04.2016 20:23

oszi napisał(a):A ja mam teraz kocioł w głowie ,jadę pierwszy raz i byłem zdecydowany na Omiś ale chyba będzie Podgora, proszę doradzicie :?: mi.

Ja wybrała bym Podgorę, miej ludzi, cieplejsza woda, super klimat :hut:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.04.2016 23:18

Beata W. napisał(a):
oszi napisał(a):A ja mam teraz kocioł w głowie ,jadę pierwszy raz i byłem zdecydowany na Omiś ale chyba będzie Podgora, proszę doradzicie :?: mi.

Ja wybrała bym Podgorę, miej ludzi, cieplejsza woda, super klimat :hut:

Popieram. Omiś to trochę taka nasza Łeba. Dużo traci z powodu ruchliwej Jadranki przecinającej centrum miasteczka. Choć ma też swoje uroki: twierdza na wzgórzu, ujście Cetiny, rafting...
Jednak Podgora jest bardziej urokliwa, choć także bywa tłoczna.
Co do temperatury wody to nie ma reguły. Mam akurat odwrotne doświadczenia choć byłem w tym samym czasie.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 11.04.2016 19:16

Swibon napisał(a):Super się czyta takie relacje.
Na dodatek na zamieszczonych zdjęciach pamiątek (tych w butelkach :) ) zauważyłem etykietę z nazwą apartamentu, do którego się wybieram.

Cieszę się, że wybrałeś tę piękną miejscowość, my w tym roku powtarzamy Podgorę :)
Co do apartamentu- ma dobrą lokalizację, a właściciel był bardzo sympatyczny :) pogadał, dostaliśmy nawet jakiś gratis od niego :P wieczorem zawsze przesiadywał przed domkiem :)

Nie chcę, by wyszło, że przechwalam Podgorę, ale w porównaniu z Omisiem wygrywa :) dla mnie największym minusem jest Jadranka, która przechodzi przez miasto, jest tam ogromny ruch (=z dzieciakami niebezpieczeństwo)
Swibon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swibon » 12.04.2016 19:58

figusek napisał(a):

Cieszę się, że wybrałeś tę piękną miejscowość, my w tym roku powtarzamy Podgorę :)
Co do apartamentu- ma dobrą lokalizację, a właściciel był bardzo sympatyczny :) pogadał, dostaliśmy nawet jakiś gratis od niego :P wieczorem zawsze przesiadywał przed domkiem :)

Super. Szukałem opinii o tym apartamencie i nic nie znalazłem, rezerwowałem w ciemno i trochę się obawiałem.
Teraz mam większą pewność, że będzie ok :P
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 13.04.2016 17:10

Swibon napisał(a):
figusek napisał(a):

Super. Szukałem opinii o tym apartamencie i nic nie znalazłem, rezerwowałem w ciemno i trochę się obawiałem.
Teraz mam większą pewność, że będzie ok :P

Bo ogólnie na forum nie ma za dużo informacji o Podgorze, a tym bardziej o apartamentach tam :( sądzę, że będziecie zadowoleni :D
oszi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) oszi » 17.04.2016 11:43

figusek napisał(a):

Nie chcę, by wyszło, że przechwalam Podgorę, ale w porównaniu z Omisiem wygrywa :) dla mnie największym minusem jest Jadranka, która przechodzi przez miasto, jest tam ogromny ruch (=z dzieciakami niebezpieczeństwo)

ja własnie próbowałem zarezerwować kwaterę z etykiety ale nie ma wolnych terminów które mnie interesują więc szukam dalej ,jeżeli może ktoś pomódż to prosił bym o namiary na kwatery dla 4 osób od 15 do 22 lipiec
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 20.04.2016 09:27

oszi napisał(a):
figusek napisał(a):

ja własnie próbowałem zarezerwować kwaterę z etykiety ale nie ma wolnych terminów które mnie interesują więc szukam dalej ,jeżeli może ktoś pomódż to prosił bym o namiary na kwatery dla 4 osób od 15 do 22 lipiec

Poszukaj na bookingu :) weszłam i znalazłam od razu np. http://www.booking.com/hotel/hr/apartme ... map_closed
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.04.2016 11:15

figusek napisał(a):Poszukaj na bookingu :) weszłam i znalazłam od razu np. http://www.booking.com/hotel/hr/apartme ... map_closed
wg mnie cena bardzo duża, 108 eur/dobę 8O za 2+2.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podgory ciąg dalszy - 2016 s. 16 - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone