Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje z kotem-prośba o rady

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kociara
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kociara » 20.07.2006 16:44

w tym roku muszę wyjechać z kotem na wakacje (alternatywa - zostanie w domu :evil: )od ponad miesiąca szukam ofert, całkowicie zrezygnowałam ze złudzeń o Grecji i pozostała mi Chorwacja (ostatni raz byłam we śp. Jugosławii w 1991)

ponieważ dzisiaj odkryłam to Forum :twisted: pytam doświadczonych forumowiczów

czy to prawda, że trudno znaleźć kwaterę prywatną z klimatyzacją (muszę mieć zamknięte okna bp kot ucieknie)

czy okna w kwaterach prywatnych są uchylne, czy otwierają się tylko standartowo

czy trudno znaleźć samodzielnie kwaterę. która przyjmie moją rodzinkę 2+1+kot!!!!
czy jechać i samemu szukać na miejscu (co wydaje się tańsze) czy jednak zdecydować się na biuro podróży (dojazd własny)
kot-pers, niewychodzący, niebrudzący, niedrapiący, niemiałczący

bardzo proszę o rady

Basia i Kocio
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 20.07.2006 16:46

my mamy 2 sierściuchy i organizujemy dla nich wypoczynek w kraju, podczas gdy z małżonką i znajomymi bedziemy sie byczyć w cro,
kociara
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kociara » 20.07.2006 16:50

tboy napisał(a):my mamy 2 sierściuchy i organizujemy dla nich wypoczynek w kraju, podczas gdy z małżonką i znajomymi bedziemy sie byczyć w cro,

ja mam trzy - dwa też zostają - Kocia nie mogę zostawić (ale to długa opowieść, na innym forum :wink: )

wiem, że duzo osób jeździ do cro z psami , a ja z kotem - proszę o rady na moje wątpliwości
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.07.2006 20:00

Mój został w domu.Wszystko było ok,zreszta rozmawiałam z weterynarzem i powiedział,że kot bardzo przyzwyczaja się do miejcsa-nawet bardziej niż do ludzi dlatego nie powinno się go nigdzie przenosić,bo bardzo to przezyje.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.07.2006 20:26

kociara napisał(a):w tym roku muszę wyjechać z kotem na wakacje (alternatywa - zostanie w domu :evil: )od ponad miesiąca szukam ofert, całkowicie zrezygnowałam ze złudzeń o Grecji i pozostała mi Chorwacja (ostatni raz byłam we śp. Jugosławii w 1991)

ponieważ dzisiaj odkryłam to Forum :twisted: pytam doświadczonych forumowiczów

czy to prawda, że trudno znaleźć kwaterę prywatną z klimatyzacją (muszę mieć zamknięte okna bp kot ucieknie)

czy okna w kwaterach prywatnych są uchylne, czy otwierają się tylko standartowo

czy trudno znaleźć samodzielnie kwaterę. która przyjmie moją rodzinkę 2+1+kot!!!!
czy jechać i samemu szukać na miejscu (co wydaje się tańsze) czy jednak zdecydować się na biuro podróży (dojazd własny)
kot-pers, niewychodzący, niebrudzący, niedrapiący, niemiałczący

bardzo proszę o rady

Basia i Kocio

Cześć :)

Do nas można przyjechać z kotem :) Zresztą moje dwa też tu są. Niewychodzące - choć Medo ostatnio uwielbia się pokazywać przed domem. Oczywiście na smyczy.
Pisz na priva!
Pozdrawiam!
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 20.07.2006 21:14

Plumek napisał(a):Do nas można przyjechać z kotem :) Zresztą moje dwa też tu są. Niewychodzące - choć Medo ostatnio uwielbia się pokazywać przed domem. Oczywiście na smyczy.
Pisz na priva!
Pozdrawiam!

jak słyszę kot na smyczy to od razu przypomina mi się akcja mojej żony, jak mieliśmy rudzielca i chodziła z nim na smyczy...
dzieciaki z osiedla jak ją przyuważyły to się darły że pani chodzi z wiewiórką na smyczy :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.07.2006 06:47

Rozważ podróż bez kota. Ja kiedyś zabrałem swojego w podróż ... tylko 35 km. Ze strachu zgubił chyba pół sierści. Kot raczej nie lubi podróży choc widziałem podróżujących z tymi sierścuchami. Problem jest, jak oddam do schroniska na czas wyjazdu to powrocie jest taki smutny, przygnebiony. Dochodzi do siebie z tydzień. Żal ale co zrobić. Nie mam innych pomysłów a zostawić samego na dwa tygodnie przecież nie można.
kociara
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kociara » 21.07.2006 08:58

dzięki Plumek za zaproszenie - wysłałam odpowiedź

niestety jest wiele stereotypów o kotach: że się przyzwyczajają do miejsca a nie do człowieka, że powinny pić mleko, że są fałszywe itp. (dla zainteresowanych zapraszam na forum miau :twisted: )

tak, jak psy są różne, tak i koty 2 mogę spokojnie zostawić, tego nie :evil:

jak myślicie ciężko znaleźć na miejscu dobrą kwaterę z klimą za rozsądną cenę, czy lepiej nie ryzykować i wcześniej załatwiać w Polsce
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 21.07.2006 10:17

kociara napisał(a):dzięki Plumek za zaproszenie - wysłałam odpowiedź

niestety jest wiele stereotypów o kotach: że się przyzwyczajają do miejsca a nie do człowieka, że powinny pić mleko, że są fałszywe itp. (dla zainteresowanych zapraszam na forum miau :twisted: )

tak, jak psy są różne, tak i koty 2 mogę spokojnie zostawić, tego nie :evil:

jak myślicie ciężko znaleźć na miejscu dobrą kwaterę z klimą za rozsądną cenę, czy lepiej nie ryzykować i wcześniej załatwiać w Polsce

poszukać na necie i wysłać kilka zapytań nic cię nie kosztuje
ja w twojej sytuacji raczej coś zaklepałbym wcześniej
Jaś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaś » 21.07.2006 10:35

gdy gospodarze sie nie zgodzą na zwierzę, to zawsze można zrobić "koktajl z kota" :wink:

("kociara" nie gniewaj się; Cromaniacy to ludzie z poczuciem humoru-na ogół)
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 21.07.2006 11:21

niestety jest wiele stereotypów o kotach: że się przyzwyczajają do miejsca a nie do człowieka, że powinny pić mleko, że są fałszywe itp.

Weż pod uwagę to,że nie wszystkie z nich to stereotypy:kot nie powinien pić mleka,bo nie trawi laktozy w nim zawartej,przez co ma roztroje żołądka.Koty nie są fałszywe,są indywidualne-a to nie to samo.Ale faktem jest że koty nie lubią zmiany miejsca pobytu.
Oczywiście od wszystkich reguł są wyjątki np.kot znajomych pije tylko zsiadłe mleko i nic mu po nim nie jest.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 21.07.2006 11:25

a paszport dla kota masz ? :D
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 21.07.2006 11:34

slawek66 napisał(a):a paszport dla kota masz ? :D

na granicy z Czechami mnie spytali czy mam papirek na kociczku :D
kociara
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kociara » 21.07.2006 11:47

mam papirki wszystkie :twisted:

i chip też
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.07.2006 12:43

a na dowód sierściuch nie może ? paszport tylko jak leci samolotem do cro :wink:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone