Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciiliśmy z Tucepi

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barkley10
Odkrywca
Wróciiliśmy z Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 24.08.2013 15:24

Witam,
Dzisiaj wróciłem z rodzinka z Tucepi. Sam miałem problemy z wyborem miejsca w tym roku, więc jeżeli ktoś chciałby skorzystać z jakichś rad, zadać pytanie to chętnie posłużę pomocą.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.08.2013 22:41

Ja jestem cały czas w Tucepi.
Czemu miałeś problem z wyborem miejsca ?
Gdzie miałeś apartmana ?
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 25.08.2013 09:08

Bardziej zastanawialiśmy się nad miejscowością. W grę wchodziły Podgora, Tucepi i Promajna. Wszystkie odwiedziliśmy podczas wypadu, ale nie ukrywam że Tucepi to był najlepszy wybór, łącznie z miejscówką.
Mamy 3-letnia córkę i bardziej pod nią próbowaliśmy dostosować miejsce. Nie ukrywam jednak że Promajna na przyszły rok to będzie faworyt wyjazdu
Apartament mieliśmy na ulicy Ekonimija 7.
db78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) db78 » 25.08.2013 16:23

Witam, mam pytanie bo widzę że już kilka miejsc w Cro zaliczyłeś. Ja w Cro byłem tylko w Tucepi i bardzo mi się podobało. Byłem 2+1(7l). Gdzie Tobie najbardziej się podobało ?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 26.08.2013 08:18

Ja siedze z rodzinką już 2 tygodnie w Tucepi.
Z okolicznych miejscowości najbardziej mi się podobały Gradac oraz Brist.
Teraz już po sezonie więc mniej ludzi ale jeszcze 1,5 tygodnia gdy był szczyt na plażach w Gradac lub Brist było luźno. Polecam te dwie miejscowości. Luźniej a czy taniej nie wiem.

Wczoraj od 2 tygodni zobaczyłem chmury na niebie oraz deszcz / noc /
Jak macie jakieś pytania, piszcie.

PS. Wcale tu nie jest tak drogo jak niektórzy piszą. Ceny niższe jak nad Bałtykiem.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 26.08.2013 09:35

Potwierdzam to co napisał Tomek , my stacjonujemy na Kamena ,pozdrawiam wszystkich Cromaniaków przebywających w Cro :lol: :papa:
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 26.08.2013 14:44

wikol napisał(a):Ja siedze z rodzinką już 2 tygodnie w Tucepi.
Teraz już po sezonie więc mniej ludzi ale jeszcze 1,5 tygodnia gdy był szczyt na plażach w Gradac lub Brist było luźno. Polecam te dwie miejscowości. Luźniej a czy taniej nie wiem.

PS. Wcale tu nie jest tak drogo jak niektórzy piszą. Ceny niższe jak nad Bałtykiem.

Planuję przyjazd do Tucepi na 1 wrzesień. Jaka jest obecnie temperatura wody w Tucepi ? Mój znajomy wrócił tydzień temu z okolic makarskiej i twierdzi że woda była zimna na tyle że dzieci odmawiały wejścia do niej ...... Czy przez cały twój pobyt coś takiego miało miejsce ?
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 26.08.2013 16:23

Z moich obserwacji na plaży / Kamena w tej chwili wynika , iż więcej ludzi we wodzie niż na plaży :papa: :hut:
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 26.08.2013 17:11

Aneta.K napisał(a):Z moich obserwacji na plaży / Kamena w tej chwili wynika , iż więcej ludzi we wodzie niż na plaży :papa: :hut:
Ostatnio edytowano 05.09.2014 13:38 przez olek111, łącznie edytowano 1 raz
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 26.08.2013 17:25

Witam, mam pytanie bo widzę że już kilka miejsc w Cro zaliczyłeś. Ja w Cro byłem tylko w Tucepi i bardzo mi się podobało. Byłem 2+1(7l). Gdzie Tobie najbardziej się podobało ?

To zależy czego się oczekuje od wyjazdu. Nie ukrywam że z miejscowości które odwiedziłem Tucepi było chyba jednak najciekawszą i najbardziej się podobało nam oraz mojej córce.
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 26.08.2013 17:37

db78 napisał(a):Witam, mam pytanie bo widzę że już kilka miejsc w Cro zaliczyłeś. Ja w Cro byłem tylko w Tucepi i bardzo mi się podobało. Byłem 2+1(7l). Gdzie Tobie najbardziej się podobało ?

To zależy czego się oczekuje od wyjazdu. Nie ukrywam że z miejscowości które odwiedziłem Tucepi było chyba jednak najciekawszą i najbardziej się podobało nam oraz mojej córce.
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 26.08.2013 17:39

olek111 napisał(a):
wikol napisał(a):Ja siedze z rodzinką już 2 tygodnie w Tucepi.

Planuję przyjazd do Tucepi na 1 wrzesień. Jaka jest obecnie temperatura wody w Tucepi ? Mój znajomy wrócił tydzień temu z okolic makarskiej i twierdzi że woda była zimna na tyle że dzieci odmawiały wejścia do niej ...... Czy przez cały twój pobyt coś takiego miało miejsce ?

Podczas naszego pobytu temperatyra wody była ok. 26-27 stopni, zdarzył się chyba ze dwa dni gdzie temperatura była niższa, ale generalnie moja 3-letnia córka nie chciała wychodzi z wody. Nie mam pojęcia jakiej tmperatury oczekiwał Twój znajomy, ale dla mnie temperatura wody była idealna
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 26.08.2013 21:01

Witam, pytanie raczej do tych co na miejscu planuję pobyt w Tucepi od 6.09 -16.09.Generalnie mamy zamiar jechać w ciemno ale, wysłałem kilka zapytań do apartamentów i niby brak miejsc.
Tym się nie zrażam bo z pewnością coś znajdziemy bardziej obawiam się o ceny szukam apertamentu jak najblizej plaży dla 2 dorosłych osób.
Czy ktoś na miejscu orietuje się w cenach takich Ap ?
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 26.08.2013 21:23

Kobal66 napisał(a):Witam, pytanie raczej do tych co na miejscu planuję pobyt w Tucepi od 6.09 -16.09.Generalnie mamy zamiar jechać w ciemno ale, wysłałem kilka zapytań do apartamentów i niby brak miejsc.
Tym się nie zrażam bo z pewnością coś znajdziemy bardziej obawiam się o ceny szukam apertamentu jak najblizej plaży dla 2 dorosłych osób.
Czy ktoś na miejscu orietuje się w cenach takich Ap ?

Myślę że we wrześniu nie będzie zbyt wielkich problemów z apartamentami, kwestia oczywiście ceny. W sierpniu z apartamentami było cieniutko, sporo osób pomieszkiwało po 4-5 dni i przenosiło się w inne miejsce. Nasi znajomi wrócili do domu 3 dni wcześniej bo nie mieli już noclegów, a nie chcieli przenosić się do innej miejscowości.Za apartament przy plaży w sierpniu trzeba było zapłacić 70-100 EUR (2-3 osoby) w zależności od miejsca. Myślę że we wrześniu może być 20-30% taniej.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.09.2013 12:55

Aneta.K napisał(a):Z moich obserwacji na plaży / Kamena w tej chwili wynika , iż więcej ludzi we wodzie niż na plaży :papa: :hut:

26 sierpnia to pierwszy dzień bardzo wietrzny, pustki były na plaży więc nie wiem gdzie tych ludzi widziałaś w wodzie ???
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wróciiliśmy z Tucepi
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies