Stacjonowaliśmy na Kamena i tam ludzi we wodzie nie brakowało . Czasem pomimo wiatru ludzie się kąpią , wiatr nie oznacza że woda ma 5 stopni.
Pozdrawiam
atomowa napisał(a):Witam,
Poradźcie Kochani Mam w planach wyjazd w sierpniu przyszłego roku piewrszy raz na Chorwację. Padło na Tucepi... chyba, ile ja sie naczytałam postów, wątków, wygooglałam wszystkie dostepne fotki dotyczące Chorwacji i po przeczytaniu wątku Jendruli dla rodziców zamarzyłam sobie o Tucepi.
Uświadomcie mnie proszę - to bardziej imprezowa miejscowość czy dla chcących sie w nocy wyspać? - zależało by mi na tym drugim lubie cisze w nocy . Jest możliwość spotkania w sierpniu plaży, gdzie nie ma leżaka obok leżaka - tzn jest luz?
I ostatnia prośba, jeśli macie jakieś sprawdzone miejsce, z apartamentami z kuchnia i łazienką, niedaleko morza podzielcie sie proszę
barkley10 napisał(a):atomowa napisał(a):Witam,
Poradźcie Kochani Mam w planach wyjazd w sierpniu przyszłego roku piewrszy raz na Chorwację. Padło na Tucepi... chyba, ile ja sie naczytałam postów, wątków, wygooglałam wszystkie dostepne fotki dotyczące Chorwacji i po przeczytaniu wątku Jendruli dla rodziców zamarzyłam sobie o Tucepi.
Uświadomcie mnie proszę - to bardziej imprezowa miejscowość czy dla chcących sie w nocy wyspać? - zależało by mi na tym drugim lubie cisze w nocy . Jest możliwość spotkania w sierpniu plaży, gdzie nie ma leżaka obok leżaka - tzn jest luz?
I ostatnia prośba, jeśli macie jakieś sprawdzone miejsce, z apartamentami z kuchnia i łazienką, niedaleko morza podzielcie sie proszę
Jak każda miejscowość Tucepi ma swoje plusy i minusy. My byliśmy 3-letnią córką w sierpniu i nie żałujemy żadnego dnia spędzonego w Tucepi.
Jak ktoś mam ochotę to znajdzie miejsce żeby się zabawić, ale są tez miejsca spokojne, więc dla każdego coś miłego się znajdzie.
Jeżeli chodzi o plaże to praktycznie cała jest zacieniona drzewkami piniowymi, ale nie polecam plaży przy ulicy Kamena. Jest węższa niż po drugiej stronie, dodatkowo jak chodziliśmy na spacer w wtym kierunku to na plaży ciężko było gdziekolwiek nogę postawić. Znacznie lepsza jest od strony Dracevice, znacznie szersza, ale nastawcie że sporo osób żeruje od rana z ręcznikami i zajmuje najlepsze miejsca:-). Mimo wszystko nawet 0 11 można spokojnie znaleźć miejsce. Polecam nasza miejscówkę na Ekonomija 7. Do plaży jest ok 100 m (trzeba przejście przez główną ) drogę, ale rekompensatą jest dobra cena, mili gospodarze i spokój.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę. Sam o Tucepi naczytałem się wiele z tego forum i naprawdę jestem zachwycony moich trzecim wypaduy do Chorwacji
atomowa napisał(a):Bocian napisał(a):Jedź po prostu tam gdzie jest spokój. Nie koniecznie do Tucepi
I do Chorwacji
ale mi pomogłes... dziekuje
Bocian napisał(a):atomowa napisał(a):Bocian napisał(a):Jedź po prostu tam gdzie jest spokój. Nie koniecznie do Tucepi
I do Chorwacji
ale mi pomogłes... dziekuje
Są miejsca dla mnie 10 razy lepsze niż Tucepi. Jeśli jesteś w stanie zrezygnować z tego miejsca to jedź gdzie indziej, choćby na Pelješac, gdzie miejsc z totalnym spokojem jest wiele.
Bocian napisał(a):Jest wątek Aldonki o Pelješcu. Czytaj I co do dzieci, to moim zdaniem i z mojego doświadczenia nie ma co demonizować sprawy dzieciaków, bo to one doskonale świetnie się bawią na każdej plaży. Tylko my rodzice chodzimy i siejemy panikę.