Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciiliśmy z Tucepi

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.09.2013 15:41

Stacjonowaliśmy na Kamena i tam ludzi we wodzie nie brakowało . Czasem pomimo wiatru ludzie się kąpią , wiatr nie oznacza że woda ma 5 stopni.
Pozdrawiam :D
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 05.10.2013 14:13

Witam,
Poradźcie Kochani :smo: Mam w planach wyjazd w sierpniu przyszłego roku piewrszy raz na Chorwację. Padło na Tucepi... chyba, ile ja sie naczytałam postów, wątków, wygooglałam wszystkie dostepne fotki dotyczące Chorwacji i po przeczytaniu wątku Jendruli dla rodziców zamarzyłam sobie o Tucepi.
Uświadomcie mnie proszę - to bardziej imprezowa miejscowość czy dla chcących sie w nocy wyspać? - zależało by mi na tym drugim lubie cisze w nocy ;). Jest możliwość spotkania w sierpniu plaży, gdzie nie ma leżaka obok leżaka - tzn jest luz? :)
I ostatnia prośba, jeśli macie jakieś sprawdzone miejsce, z apartamentami z kuchnia i łazienką, niedaleko morza podzielcie sie proszę :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.10.2013 14:28

Jedź po prostu tam gdzie jest spokój. Nie koniecznie do Tucepi :)
I do Chorwacji ;)
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 05.10.2013 17:20

atomowa napisał(a):Witam,
Poradźcie Kochani :smo: Mam w planach wyjazd w sierpniu przyszłego roku piewrszy raz na Chorwację. Padło na Tucepi... chyba, ile ja sie naczytałam postów, wątków, wygooglałam wszystkie dostepne fotki dotyczące Chorwacji i po przeczytaniu wątku Jendruli dla rodziców zamarzyłam sobie o Tucepi.
Uświadomcie mnie proszę - to bardziej imprezowa miejscowość czy dla chcących sie w nocy wyspać? - zależało by mi na tym drugim lubie cisze w nocy ;). Jest możliwość spotkania w sierpniu plaży, gdzie nie ma leżaka obok leżaka - tzn jest luz? :)
I ostatnia prośba, jeśli macie jakieś sprawdzone miejsce, z apartamentami z kuchnia i łazienką, niedaleko morza podzielcie sie proszę :wink:

Jak każda miejscowość Tucepi ma swoje plusy i minusy. My byliśmy 3-letnią córką w sierpniu i nie żałujemy żadnego dnia spędzonego w Tucepi.
Jak ktoś mam ochotę to znajdzie miejsce żeby się zabawić, ale są tez miejsca spokojne, więc dla każdego coś miłego się znajdzie.
Jeżeli chodzi o plaże to praktycznie cała jest zacieniona drzewkami piniowymi, ale nie polecam plaży przy ulicy Kamena. Jest węższa niż po drugiej stronie, dodatkowo jak chodziliśmy na spacer w wtym kierunku to na plaży ciężko było gdziekolwiek nogę postawić. Znacznie lepsza jest od strony Dracevice, znacznie szersza, ale nastawcie że sporo osób żeruje od rana z ręcznikami i zajmuje najlepsze miejsca:-). Mimo wszystko nawet 0 11 można spokojnie znaleźć miejsce. Polecam nasza miejscówkę na Ekonomija 7. Do plaży jest ok 100 m (trzeba przejście przez główną ) drogę, ale rekompensatą jest dobra cena, mili gospodarze i spokój.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę. Sam o Tucepi naczytałem się wiele z tego forum i naprawdę jestem zachwycony moich trzecim wypaduy do Chorwacji
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 05.10.2013 18:49

Witam serdecznie czy to willa VITLIĆ proszę napisz ile osób i ile płaciliście, który zajmowaliście apartament ?
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 05.10.2013 21:05

inka 777 napisał(a):Witam serdecznie czy to willa VITLIĆ proszę napisz ile osób i ile płaciliście, który zajmowaliście apartament ?

Za apartament płaciliśmy 50 EUR (3 osoby), a mieszkaliśmy w A3
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 06.10.2013 06:09

Bocian napisał(a):Jedź po prostu tam gdzie jest spokój. Nie koniecznie do Tucepi :)
I do Chorwacji ;)

ale mi pomogłes... dziekuje
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 06.10.2013 06:19

barkley10 napisał(a):
atomowa napisał(a):Witam,

Jak każda miejscowość Tucepi ma swoje plusy i minusy. My byliśmy 3-letnią córką w sierpniu i nie żałujemy żadnego dnia spędzonego w Tucepi.
Jak ktoś mam ochotę to znajdzie miejsce żeby się zabawić, ale są tez miejsca spokojne, więc dla każdego coś miłego się znajdzie.
Jeżeli chodzi o plaże to praktycznie cała jest zacieniona drzewkami piniowymi, ale nie polecam plaży przy ulicy Kamena. Jest węższa niż po drugiej stronie, dodatkowo jak chodziliśmy na spacer w wtym kierunku to na plaży ciężko było gdziekolwiek nogę postawić. Znacznie lepsza jest od strony Dracevice, znacznie szersza, ale nastawcie że sporo osób żeruje od rana z ręcznikami i zajmuje najlepsze miejsca:-). Mimo wszystko nawet 0 11 można spokojnie znaleźć miejsce. Polecam nasza miejscówkę na Ekonomija 7. Do plaży jest ok 100 m (trzeba przejście przez główną ) drogę, ale rekompensatą jest dobra cena, mili gospodarze i spokój.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę. Sam o Tucepi naczytałem się wiele z tego forum i naprawdę jestem zachwycony moich trzecim wypaduy do Chorwacji

Fajnie, dziekuje Ci bardzo. Skorzystam z Twojej rady.
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 06.10.2013 06:28

a o który apartament radziłbyś sie pytać?
mecik2405
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mecik2405 » 06.10.2013 08:44

Będac w sierpniu tego roku, slyszałam komentarze ze Tucepi "wygrywa" z Makarska ;) Rzeczywiscie, ładniej i spokojniej, ale nie powiem jak nocki przebiegały bo byłam tak kilka godzin ;)
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 06.10.2013 08:57

atomowa napisał(a):a o który apartament radziłbyś sie pytać?

Ja na swój nie mogłem narzekać, co do reszty się nie wypowiadam bo w nich nie byłem
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.10.2013 13:13

atomowa napisał(a):
Bocian napisał(a):Jedź po prostu tam gdzie jest spokój. Nie koniecznie do Tucepi :)
I do Chorwacji ;)

Są miejsca dla mnie 10 razy lepsze niż Tucepi. Jeśli jesteś w stanie zrezygnować z tego miejsca to jedź gdzie indziej, choćby na Pelješac, gdzie miejsc z totalnym spokojem jest wiele.
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 11.10.2013 19:19

Bocian napisał(a):
atomowa napisał(a):
I do Chorwacji ;)

Są miejsca dla mnie 10 razy lepsze niż Tucepi. Jeśli jesteś w stanie zrezygnować z tego miejsca to jedź gdzie indziej, choćby na Pelješac, gdzie miejsc z totalnym spokojem jest wiele.

Chetnie posłucham rady i poczytam o Pelješac, tak jak pisałam, forumowicze opisywali Tucepi jako super miejsce dla rodzin z dziećmi, głownie dlatego na niego zwróciłam uwagę. Bardzo sie liczę z Waszym zdaniem, bo jadę pierwszy raz, wreszcie wymarzona Chorwacja, chciałabym dobrze trafić po prostu. :hut:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.10.2013 19:25

Jest wątek Aldonki o Pelješcu. Czytaj :) I co do dzieci, to moim zdaniem i z mojego doświadczenia nie ma co demonizować sprawy dzieciaków, bo to one doskonale świetnie się bawią na każdej plaży. Tylko my rodzice chodzimy i siejemy panikę.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 12.10.2013 05:17

Bocian napisał(a):Jest wątek Aldonki o Pelješcu. Czytaj :) I co do dzieci, to moim zdaniem i z mojego doświadczenia nie ma co demonizować sprawy dzieciaków, bo to one doskonale świetnie się bawią na każdej plaży. Tylko my rodzice chodzimy i siejemy panikę.

No właśnie....nigdy nie mogę zrozumieć co znaczy miejsce dobre dla dzieci. Jeśli ktoś wybiera między skałami, betonami i kamyczkami, to ok. rozumię ( pilnowanie malucha na skałach może być problemem ), ale jeśli wybieramy między kilkoma miejscowościami które mają podobne ( czyt. kamieniste ) plaże to jakoś ciężko mi załapać o co chodzi. Jest woda, są kamyczki, zabieramy kilka zabawek, dmuchanek i wszędzie jest ok. Może ja jestem jakaś " inna ", ale w życiu nie szukałam przy plaży placu zabaw ( bo takie atrakcje moje dzieci mają w Polsce ), w życiu nie szukałam dmuchanych zamków i innych płatnych atrakcji w wodzie ( bo dlaczego mam płacić za coś co jeszcze swoim wyglądem straszy i psuje mi wrażenia estetyczne ).
Ludziska, to od Was zależy gdzie pojedziecie, nie od dzieci. To dla Was ma być miło i przyjemnie, dzieci będą szczęśliwe w każdym miejscu !!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Wróciiliśmy z Tucepi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone