Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-)

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
mysza73
Weteran
Re: WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE ;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 12:00

marze_na napisał(a):Tak całkiem poważnie to na Santorini taki transport cieszy się na przykład dużą popularnością. Można sobie zafundować wycieczkę do starego portu w Firze. Zapisz sobie :wink: .

Wiem, wiem, Potter koniecznie chce się przejechać :roll: , ale ja nie pozwolę jej męczyć tych miłych kłapouszków :evil:

AniaJ. napisał(a):Będę zaglądała, wszelkie obcasy są mi obce :wink: ale chętnie popatrzę :D

Normalne obcasy również są mi obce :oczko_usmiech: , ale ten jeden bardzo przypadł mi do gustu :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 12:02

"WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE"

ciąg dalszy ...

Żegnamy tajemnicze Craco i teraz podajemy już nawi adres naszego apartmana w Torre Suda.
Do przejechania mamy jeszcze 200 km, więc kawałek drogi, no i fajne autostrady już się skończyły ... :(
Ale nie jechało się źle ... :D
Wszystko dla nas było nowe, inne i ciekawe :D .
A w Taranto mężowi mało się głowa nie urwała, bo był i port i rafineria ... :roll: :wink:
Ja cały czas myślałam o naszym apartmanie ... czy wszystko będzie ok ... czy wogóle będzie ... :roll: :wink:

No i był, kamień z serca mi spadł :mrgreen:
Apartman rezerwowałam przez Booking (we wrześniu :oczko_usmiech: ), 420 euro za tydzień
Wszystko jak w opisie :mrgreen: (Solemarevela)
No może poza internetem, bo w apartmanie nie było zasięgu i żeby skorzystać, trzeba było iść do ogrodu gospodarzy ...
O tu :mrgreen:
Obrazek

Niby to nie problem, bo ogród piękny :D , była moja araukaria, piękne juki i inne kaktusy ... tyle że za każdym razem jak tam poszłam z moim kompem, to gospodarze paśli mnie różnymi słodkościami (jedno ciasto orzechowe było GENIALNE - jeszcze ciepłe dostałam :oops: ).
Normalnie chcieli mnie chyba utuczyć jak świnkę ... :oczko_usmiech:

Ale serio, gospodarze bardzo mili i gościnni :D, jakby co to polecam :D

No i jeszcze mieli mnóstwo kotów ... :oczko_usmiech:
Co prawda na początku wszystkie przed nami uciekały :( ... poza jednym, który miał wszystkich w nosie i zawsze rozkładał się gdzieś w cieniu :D
Jakoś dziwnie wyszło, że nie mam jego zdjęcia 8O ... pewnie dlatego, że w czasie zabawy mnie podrapał i się na niego fochnęłam ...:wink:
Ale inne dzikuski złapałam na fotkach ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

No ale dosyć już o apartmanie ... idziemy się rozejrzeć :mrgreen:
Ja tak chodziłam codziennie, więc zdjęcia mogą być z różnych dni ... :smo:

Obrazek

Co prawda apartman był w Torre Suda, ale bliżej do panetterii i innych sklepów miałam w Marina di Mancaversa :mrgreen:
W sumie w samym Torre Suda nie byliśmy ani razu ... 8O :roll: :oops: ... ale przejeżdżaliśmy kilka razy dziennie ... :wink:

Z apartmana do plaży było około 200m ...
Obrazek

Obrazek

Tyle że my na tej plaży byliśmy raz :oczko_usmiech: (nawet nie mam zdjęcia z naszego plażowania :oops: :wink: ), ale ludków tam było całkiem sporo :D

Mąż pyta: Co chciałaś wyrazić tym zdjęciem?
No jak to co 8O - ARAUKARIĘ :!: ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozostałe chabyzie (jak to określa wszystkie piękne kwiatki :wink: ) też komentował :roll: , ale to zdjęcie już miało dla niego super przekaz ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Mogłabym mieszkać w tym domku ...
Obrazek

Obrazek

Taką plażyczkę miałabym pod nosem ... :D
Obrazek

Kiedy my wracamy już do apartmana, nasz gospodarz Mercurio śmignął dopiero skuterakiem po słodkości na śniadanko ... :oczko_usmiech:
Obrazek

:papa:
Ostatnio edytowano 27.04.2018 14:42 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.08.2016 13:45

mysza73 napisał(a):
AniaJ. napisał(a):Będę zaglądała, wszelkie obcasy są mi obce :wink: ale chętnie popatrzę :D

Normalne obcasy również są mi obce :oczko_usmiech: , ale ten jeden bardzo przypadł mi do gustu :lol:

8O 8O A ja bez obcasów żyć nie mogę. Jeszcze ze 2 lata temu oprócz sandałów typowo na lato i jednych butów na wycieczki w góry, nie miałam innych płaskich butów.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 13:55

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):

8O 8O A ja bez obcasów żyć nie mogę. Jeszcze ze 2 lata temu oprócz sandałów typowo na lato i jednych butów na wycieczki w góry, nie miałam innych płaskich butów.

Ja na obcasie mam chyba jedną parę butów :roll: (o ile nikt ich przez przypadek nie wywalił, bo miałam je na nogach raz, ze 4 lata temu na weselu, ale tylko w kościele, bo potem przesiadłam się na płaskie sandałki :oczko_usmiech: )
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 14:00

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Tak całkiem poważnie to na Santorini taki transport cieszy się na przykład dużą popularnością. Można sobie zafundować wycieczkę do starego portu w Firze. Zapisz sobie :wink: .

Wiem, wiem, Potter koniecznie chce się przejechać :roll: , ale ja nie pozwolę jej męczyć tych miłych kłapouszków :evil:

:evil: Ile ona na mnie z tymi osiołkami napsioczyła ?! Mówię Wam ...
No dobra... Kolejką se wjadę... Tyle samo kosztuje :mrgreen: .
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 14:03

mysza73 napisał(a):
Mąż pyta: Co chciałaś wyrazić tym zdjęciem?
No jak to co 8O - ARAUKARIĘ :!: ... :oczko_usmiech:
Obrazek

A od kiedy to zdjęcia mają coś wyrażać :evil: ... :wink:

mysza73 napisał(a):
..., ale to zdjęcie już miało dla niego super przekaz ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Fakt, SŁODZIAK :papa:
Ostatnio edytowano 10.08.2016 14:06 przez Potter, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 14:04

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):

:evil: Ile ona na mnie z tymi osiołkami napsioczyła ?! Mówię Wam ...
No dobra... Kolejką se wjadę... Tyle samo kosztuje :mrgreen: .

Zapomnij :roll: ... na własnych kopytach zleziesz i wleziesz ... :oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 14:07

mysza73 napisał(a):Zapomnij :roll: ... na własnych kopytach zleziesz i wleziesz ... :oczko_usmiech:

ZAPOMNIJ :evil: !!!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2016 14:29

Apartman super! Koty też :mrgreen:

A sympatyczni gospodarze (sami się o tym przekonaliśmy) mogą jeszcze bardziej umilić urlop, zwłaszcza jak dokarmiają ;) Dzięki naszej gospodyni po 2 tygodniach przybyło mi 3 kg 8O
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 14:34

maslinka napisał(a):A sympatyczni gospodarze (sami się o tym przekonaliśmy) mogą jeszcze bardziej umilić urlop, zwłaszcza jak dokarmiają ;) Dzięki naszej gospodyni po 2 tygodniach przybyło mi 3 kg 8O

Ooooo, to ja już za ten adresik podziękuję ... :roll: :wink: ,
ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2016 14:38

mysza73 napisał(a):ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:

A Ty nie? Też by Ci nie zaszkodziło :smo:

Ja się cieszę z przytycia, teraz jest optymalnie :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.08.2016 14:53

No dobra koty ladne ale okolica jakas taka ...niewydarzona;)
Masz cos lepszego? :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 15:35

maslinka napisał(a):
mysza73 napisał(a):ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:

A Ty nie? Też by Ci nie zaszkodziło :smo:

:roll: :smo:

tony montana napisał(a):No dobra koty ladne ale okolica jakas taka ...niewydarzona;)
Masz cos lepszego? :)

Może coś się znajdzie ... :roll:

No ale muszę Ci coś powiedzieć, tylko nie bierz tego za bardzo do siebie :lool: .
Jak siedziałam na lotnisku Potter zapytała o miejsce "naj" naszych wakacji i cała rodzinka zgodnie stwierdziła Alberobello :P .
No i tak sobie szeregowaliśmy odwiedzane miejsca i ... Twoje Nardo wylądowało na szarym końcu ... :? :oczko_usmiech: :smo:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.08.2016 15:59

mysza73 napisał(a):O Craco można poczytać
A oto i Craco moimi oczami ... :oczko_usmiech:

Miodzio... :papa:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.08.2016 16:03

mysza73 napisał(a):Obrazek

To m.in. po albańsku witają ,a po naszemu nie... :wink: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone