Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-)

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
mysza73
Weteran
Re: WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE ;-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 13:00

marze_na napisał(a):Tak całkiem poważnie to na Santorini taki transport cieszy się na przykład dużą popularnością. Można sobie zafundować wycieczkę do starego portu w Firze. Zapisz sobie :wink: .

Wiem, wiem, Potter koniecznie chce się przejechać :roll: , ale ja nie pozwolę jej męczyć tych miłych kłapouszków :evil:

AniaJ. napisał(a):Będę zaglądała, wszelkie obcasy są mi obce :wink: ale chętnie popatrzę :D

Normalne obcasy również są mi obce :oczko_usmiech: , ale ten jeden bardzo przypadł mi do gustu :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 13:02

"WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE"

ciąg dalszy ...

Żegnamy tajemnicze Craco i teraz podajemy już nawi adres naszego apartmana w Torre Suda.
Do przejechania mamy jeszcze 200 km, więc kawałek drogi, no i fajne autostrady już się skończyły ... :(
Ale nie jechało się źle ... :D
Wszystko dla nas było nowe, inne i ciekawe :D .
A w Taranto mężowi mało się głowa nie urwała, bo był i port i rafineria ... :roll: :wink:
Ja cały czas myślałam o naszym apartmanie ... czy wszystko będzie ok ... czy wogóle będzie ... :roll: :wink:

No i był, kamień z serca mi spadł :mrgreen:
Apartman rezerwowałam przez Booking (we wrześniu :oczko_usmiech: ), 420 euro za tydzień
Wszystko jak w opisie :mrgreen: (Solemarevela)
No może poza internetem, bo w apartmanie nie było zasięgu i żeby skorzystać, trzeba było iść do ogrodu gospodarzy ...
O tu :mrgreen:
Obrazek

Niby to nie problem, bo ogród piękny :D , była moja araukaria, piękne juki i inne kaktusy ... tyle że za każdym razem jak tam poszłam z moim kompem, to gospodarze paśli mnie różnymi słodkościami (jedno ciasto orzechowe było GENIALNE - jeszcze ciepłe dostałam :oops: ).
Normalnie chcieli mnie chyba utuczyć jak świnkę ... :oczko_usmiech:

Ale serio, gospodarze bardzo mili i gościnni :D, jakby co to polecam :D

No i jeszcze mieli mnóstwo kotów ... :oczko_usmiech:
Co prawda na początku wszystkie przed nami uciekały :( ... poza jednym, który miał wszystkich w nosie i zawsze rozkładał się gdzieś w cieniu :D
Jakoś dziwnie wyszło, że nie mam jego zdjęcia 8O ... pewnie dlatego, że w czasie zabawy mnie podrapał i się na niego fochnęłam ...:wink:
Ale inne dzikuski złapałam na fotkach ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

No ale dosyć już o apartmanie ... idziemy się rozejrzeć :mrgreen:
Ja tak chodziłam codziennie, więc zdjęcia mogą być z różnych dni ... :smo:

Obrazek

Co prawda apartman był w Torre Suda, ale bliżej do panetterii i innych sklepów miałam w Marina di Mancaversa :mrgreen:
W sumie w samym Torre Suda nie byliśmy ani razu ... 8O :roll: :oops: ... ale przejeżdżaliśmy kilka razy dziennie ... :wink:

Z apartmana do plaży było około 200m ...
Obrazek

Obrazek

Tyle że my na tej plaży byliśmy raz :oczko_usmiech: (nawet nie mam zdjęcia z naszego plażowania :oops: :wink: ), ale ludków tam było całkiem sporo :D

Mąż pyta: Co chciałaś wyrazić tym zdjęciem?
No jak to co 8O - ARAUKARIĘ :!: ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozostałe chabyzie (jak to określa wszystkie piękne kwiatki :wink: ) też komentował :roll: , ale to zdjęcie już miało dla niego super przekaz ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Mogłabym mieszkać w tym domku ...
Obrazek

Obrazek

Taką plażyczkę miałabym pod nosem ... :D
Obrazek

Kiedy my wracamy już do apartmana, nasz gospodarz Mercurio śmignął dopiero skuterakiem po słodkości na śniadanko ... :oczko_usmiech:
Obrazek

:papa:
Ostatnio edytowano 27.04.2018 15:42 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.08.2016 14:45

mysza73 napisał(a):
AniaJ. napisał(a):Będę zaglądała, wszelkie obcasy są mi obce :wink: ale chętnie popatrzę :D

Normalne obcasy również są mi obce :oczko_usmiech: , ale ten jeden bardzo przypadł mi do gustu :lol:

8O 8O A ja bez obcasów żyć nie mogę. Jeszcze ze 2 lata temu oprócz sandałów typowo na lato i jednych butów na wycieczki w góry, nie miałam innych płaskich butów.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 14:55

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):

8O 8O A ja bez obcasów żyć nie mogę. Jeszcze ze 2 lata temu oprócz sandałów typowo na lato i jednych butów na wycieczki w góry, nie miałam innych płaskich butów.

Ja na obcasie mam chyba jedną parę butów :roll: (o ile nikt ich przez przypadek nie wywalił, bo miałam je na nogach raz, ze 4 lata temu na weselu, ale tylko w kościele, bo potem przesiadłam się na płaskie sandałki :oczko_usmiech: )
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 15:00

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Tak całkiem poważnie to na Santorini taki transport cieszy się na przykład dużą popularnością. Można sobie zafundować wycieczkę do starego portu w Firze. Zapisz sobie :wink: .

Wiem, wiem, Potter koniecznie chce się przejechać :roll: , ale ja nie pozwolę jej męczyć tych miłych kłapouszków :evil:

:evil: Ile ona na mnie z tymi osiołkami napsioczyła ?! Mówię Wam ...
No dobra... Kolejką se wjadę... Tyle samo kosztuje :mrgreen: .
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 15:03

mysza73 napisał(a):
Mąż pyta: Co chciałaś wyrazić tym zdjęciem?
No jak to co 8O - ARAUKARIĘ :!: ... :oczko_usmiech:
Obrazek

A od kiedy to zdjęcia mają coś wyrażać :evil: ... :wink:

mysza73 napisał(a):
..., ale to zdjęcie już miało dla niego super przekaz ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Fakt, SŁODZIAK :papa:
Ostatnio edytowano 10.08.2016 15:06 przez Potter, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 15:04

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):

:evil: Ile ona na mnie z tymi osiołkami napsioczyła ?! Mówię Wam ...
No dobra... Kolejką se wjadę... Tyle samo kosztuje :mrgreen: .

Zapomnij :roll: ... na własnych kopytach zleziesz i wleziesz ... :oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.08.2016 15:07

mysza73 napisał(a):Zapomnij :roll: ... na własnych kopytach zleziesz i wleziesz ... :oczko_usmiech:

ZAPOMNIJ :evil: !!!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2016 15:29

Apartman super! Koty też :mrgreen:

A sympatyczni gospodarze (sami się o tym przekonaliśmy) mogą jeszcze bardziej umilić urlop, zwłaszcza jak dokarmiają ;) Dzięki naszej gospodyni po 2 tygodniach przybyło mi 3 kg 8O
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 15:34

maslinka napisał(a):A sympatyczni gospodarze (sami się o tym przekonaliśmy) mogą jeszcze bardziej umilić urlop, zwłaszcza jak dokarmiają ;) Dzięki naszej gospodyni po 2 tygodniach przybyło mi 3 kg 8O

Ooooo, to ja już za ten adresik podziękuję ... :roll: :wink: ,
ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.08.2016 15:38

mysza73 napisał(a):ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:

A Ty nie? Też by Ci nie zaszkodziło :smo:

Ja się cieszę z przytycia, teraz jest optymalnie :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.08.2016 15:53

No dobra koty ladne ale okolica jakas taka ...niewydarzona;)
Masz cos lepszego? :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2016 16:35

maslinka napisał(a):
mysza73 napisał(a):ale Ty jesteś suchelec, to Ci nie zaszkodziło :smo:

A Ty nie? Też by Ci nie zaszkodziło :smo:

:roll: :smo:

tony montana napisał(a):No dobra koty ladne ale okolica jakas taka ...niewydarzona;)
Masz cos lepszego? :)

Może coś się znajdzie ... :roll:

No ale muszę Ci coś powiedzieć, tylko nie bierz tego za bardzo do siebie :lool: .
Jak siedziałam na lotnisku Potter zapytała o miejsce "naj" naszych wakacji i cała rodzinka zgodnie stwierdziła Alberobello :P .
No i tak sobie szeregowaliśmy odwiedzane miejsca i ... Twoje Nardo wylądowało na szarym końcu ... :? :oczko_usmiech: :smo:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.08.2016 16:59

mysza73 napisał(a):O Craco można poczytać
A oto i Craco moimi oczami ... :oczko_usmiech:

Miodzio... :papa:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.08.2016 17:03

mysza73 napisał(a):Obrazek

To m.in. po albańsku witają ,a po naszemu nie... :wink: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies