Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-)

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 02.09.2016 12:57

Przeczytałam, nadrobiłam, dogoniłam.
I tak nasuwa mi się kilka refleksji... Apulia podoba mi się bardzo :D . Rozważaliśmy ją na wrzesień.
Ostatecznie podeszliśmy do sprawy ekonomicznie, loty do Bolonii były tańsze. Apulia innym razem.
Urocze te wąskie uliczki, stare kościółki -uwielbiam. Jedno co mi się tam nie widzi to piaszczyste plaże 8) .
Potem ten piasek w majtkach, we włosach i w książce... Nie lubię i tyle. Co kamyki, to kamyki.

No i jeszcze o wschodzie słońca. Nie często je widuję, ale ostatnio w Turcji postanowiłam, że wstanę.
Budzik na piątą. Od szóstej czekamy z siostrą na plaży. o 6:17 wyłania się słonko...
A z nim wielki, gadatliwy ochroniarz hotelowy :roll:
Jednym okiem oglądam to słońce, jedną ręką nagrywam, drugą fotografuję, uszu mi brakuje by usłyszeć szum morza i ciszę poranka, bo pan stoi nade mną i gada, gada, gada... :evil:
Moja siostra jest istotą cierpliwą, uprzejmie konwersuje z panem po angielsku.
Słonko wzeszło, pan zbiera się do siebie i na odchodnym pyta nas: -czy mówimy po angielsku? 8O
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.09.2016 13:55

Mysza i kot wspólnie oglądają wschód słońca :lol:

Ja z tych, którzy rano nie wstają (jak nie muszą :roll:), więc szansa na wschód jest u mnie też tylko po nieprzespanej nocy ;)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 02.09.2016 16:23

mysza73 napisał(a):Eeeee tam ... ja się tak budzę codziennie ... na wakacjach ofkors :mrgreen:

Ostatnio w Alpach wstawałem codziennie, kiedy jeszcze ciemno było.

A wschód słońca pięknie Ci się zaprezentował.

Pozdrawiam,
Wojtek
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 02.09.2016 16:30

Piękny ten wschód słońca...
mi w tym roku się nie chciało... :roll:

:papa:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 02.09.2016 16:42

Mysza normalnie chce mi się krok w krok za tobą jechac
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 02.09.2016 17:18

Po powrocie nadrabiam zaległości w relacjach... :) u Ciebie jestem w połowie - wspaniałe wakacje po prostu 8)
Widzę że uprawiasz niezwykle spokojny słiming ,bo skrzydełka jeszcze Twoją pierwszą Splitską pamiętają... :lol:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 02.09.2016 18:22

Na urlopie czasem zdarza mi się wstać o 5-tej, ale raczej tylko gdy idę w góry i potrzebuję dużo czasu na przejście jakiejś długiej trasy. Ale specjalnie na wschód słońca to mi się nigdy nie udało :oops: , także Myszo respect :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 02.09.2016 18:48

Oczywiście, że wszystkie zdjęcia są TAKIE SAME ;)
NO I CO TEGO? ;)

CO Z TYM BARI JA TEŻ LECĘ???

:roll: :roll: :roll: :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2016 21:23

Ja wstawałem tyle że, nie miałem głowy do robienia fotek. Wyjazdy :D

Pozdrawiam
Krzysiek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2016 09:28

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):Prawda, że nie są takie same ...

Dzisiaj jadąc skoro świt do stolicy też widziałem piękny wschód słońca - lekka mgiełka nad rzeczką i tylko delikatnie wystające z niej korony drzew no i słoneczko na horyzoncie ... :wink:...
Pozdrawiam.
Będzie relacja? :wink:

Magdalena S. napisał(a):Przeczytałam, nadrobiłam, dogoniłam.
I tak nasuwa mi się kilka refleksji... Apulia podoba mi się bardzo :D . Rozważaliśmy ją na wrzesień.
Ostatecznie podeszliśmy do sprawy ekonomicznie, loty do Bolonii były tańsze. Apulia innym razem.
Urocze te wąskie uliczki, stare kościółki -uwielbiam. Jedno co mi się tam nie widzi to piaszczyste plaże 8) .
Potem ten piasek w majtkach, we włosach i w książce... Nie lubię i tyle. Co kamyki, to kamyki.
A myślałam, że tylko ja nie toleruję piachu ... :smo:

maslinka napisał(a):Mysza i kot wspólnie oglądają wschód słońca :lol:
A może on nie wschodem był zainteresowany ... 8O :roll: :oczko_usmiech:

Franz napisał(a):A wschód słońca pięknie Ci się zaprezentował.

Pozdrawiam,
Wojtek
Miałam trochę obaw czy nie będzie się chowało przede mną jak świstaki ... :wink:

ajdadi napisał(a):Piękny ten wschód słońca...
mi w tym roku się nie chciało... :roll:

:papa:
Leniuszek ... :smo:

kkra napisał(a):Mysza normalnie chce mi się krok w krok za tobą jechac
Nie widzę przeciwwskazań ... :mrgreen:

CROberto napisał(a):Po powrocie nadrabiam zaległości w relacjach... :) u Ciebie jestem w połowie - wspaniałe wakacje po prostu 8)
Widzę że uprawiasz niezwykle spokojny słiming ,bo skrzydełka jeszcze Twoją pierwszą Splitską pamiętają... :lol:
Bo obchodzę się z nimi jak z jajkiem :D , to najcenniejsza rzecz w moim bagażu :oczko_usmiech:

ruzica napisał(a):także Myszo respect :wink:
8)

tony montana napisał(a):CO Z TYM BARI JA TEŻ LECĘ???

:roll: :roll: :roll: :roll:
CZY LECI Z NAMI PILOT???

:smo:

arko2007 napisał(a):Ja wstawałem tyle że, nie miałem głowy do robienia fotek. Wyjazdy :D

Pozdrawiam
Krzysiek
No to masz u mnie :D
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 03.09.2016 15:10

mysza73 napisał(a):Leniuszek ... :smo:

Poprawię sie... :oczko_usmiech: :papa:
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 03.09.2016 15:39

Ale tu pięknie :D :D
całości jeszcze nie ogarnęłam, ale po zajawce się wciągnęłam w relację i myślę, że szybko nadrobię 8)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.09.2016 21:44

mysza73 napisał(a):Będzie relacja?

... sądzę, że zainteresowanie byłoby marne - to była wizyta służbowa i jedyne co fotografowałem to interesujące mnie elementy konstrukcyjne na budowie ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2016 12:00

ajdadi napisał(a):
mysza73 napisał(a):Leniuszek ... :smo:

Poprawię sie... :oczko_usmiech: :papa:
No ja myślę ... :oczko_usmiech:

trinity napisał(a):Ale tu pięknie :D :D
całości jeszcze nie ogarnęłam, ale po zajawce się wciągnęłam w relację i myślę, że szybko nadrobię 8)
Zdążyłaś w ostatniej chwili, bo właśnie kończę ... :wink:

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):Będzie relacja?

... sądzę, że zainteresowanie byłoby marne - to była wizyta służbowa i jedyne co fotografowałem to interesujące mnie elementy konstrukcyjne na budowie ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
Może są tu jacyś "budowlańcy" ... :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2016 12:06

"WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE"

ciąg dalszy ...

POLIGNANO A MARE

Polignano A Mare właściwie wcale nie było w planach ... miało być Giovinazzo ...
Ale do Giovinazzo mieliśmy 70 km a do Polignano kilka ... a że to był nasz ostatni dzień w Apulii :cry: i w perspektywie miałam wieczorne pakowanie ... odpuściłam :(

Parkujemy tu:40.992522, 17.221841 i bez jakiegoś konkretnego planu 8O :wink: idziemy się rozejrzeć.

Dochodzimy do morza i okazuję się ... że piździ tu ... jak w kieleckim :roll: :wink: .
Serio, wiało tak mocno, że w pewnej chwili słyszymy ogromny rumot ... z tarasu knajpy na piętrze zwiało ogromny baldachim 8O
Gdyby to spadło na człowieka byłoby niewesoło, bo było ogromne, z grubą drewnianą podporą :?
Szczęście w nieszczęściu spadło obok jakiegoś auta ...

Oczywiście wieje jak zwykle ... od dupy strony ... mi tam za bardzo nie ma co rozwiewać, ale dziecko moje z trudem panuje na swoimi włosami :roll: :wink: ... a Potter zażyczyła sobie mmsa z nami obiema ... więc musimy wyglądać dobrze ... :smo:
Obrazek

Nie dość, że wiatr w oczy, to i słońce było po "nieodpowiedniej" stronie :wink: , więc zdjęcia są jakie są ... :oops:

Obrazek

Obrazek

W te strone już trochę lepiej ... :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża miejska ... taka sobie ... :?

Obrazek

Obrazek

Na Piazza Dell'Orologio ruch, tłok ... ogólnie słabo ...

Obrazek

Ale już kilka kroków obok ... na Piazza Trinita bardzo przyjemnie ... :mrgreen:
Obrazek

Przy tym placu też był sklep z pysznymi owocami - brzoskwinie, morele, winogrona, jabłka ...wszystko po 1-2 euro ... wracając do auta nakupowałam trochę na drogę ... jak mąż zobaczył mnie wychodzącą z tymi siatkami ... lepiej nie powiem co powiedział :roll: :oops: ... ale w czasie drogi do Rzymu japkę otwierał i winogrona wcinał :evil:

...
Ostatnio edytowano 28.09.2018 12:36 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-) - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone