"WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE"ciąg dalszy ...
OSTUNI - BIAŁE MIASTO
Zanim pojedziemy do Ostuni napiszę, jak obiecałam, kilka słów o gratisowych śniadankach u Leosia
Śniadanko oczywiście składać się miało z kawy i croissanta ...
Pierwsze podejście z Zuzią zrobiłam już pierwszego poranka po przyjeździe ... ale byłyśmy tam przed 8 i gość, który przygotowywał Leosiowi bar do otwarcia, poinformował nas, że jeszcze zamknięte ... otwierają o 8
Ok myślę sobie ... pójdziemy do piekarni, a w drodze powrotnej wypijemy kawkę ... tego croissanta aż tak bardzo nie pragnęłam, bo i tak w apartmanie miałam swoje princeski ...
Wracamy sporo po 8 ... Leosia nie ma i bar nie działa ...
Pierwsze podejście nieudane ...
Następnego dnia celowo wyszłyśmy trochę później, celowo najpierw poszłyśmy do piekarni i ... około 9 bar również jeszcze nie działał ...
Kolejnego dnia z góry olałam
śniadanko u Leosia
Ale ... tego dnia jakoś tak wyszło, że trochę wcześniej wróciliśmy z plaży i około 15 byliśmy po obiedzie ... trochę za wcześnie, żeby jechać na wycieczkę ... ale w sam raz, żeby napić się kawki

, croissant na deser też nie zaszkodzi ... idziemy
Mąż żartuje, że teraz będzie ... sjesta
Bar jednak otwarty

... choć Leosia tradycyjnie nie było ...
Wręczamy kelnerowi nasze vouchery ... dowiadujemy się jednak, że croissanty się skończyły ... prosimy o dwie cappuccinio i jedno espresso ... ufffff, jest

I tak to było z tymi śniadankami u Leosia ...

3 vouchery mi zostały, więc jakby się ktoś wybierał ... oddam
gratis
A teraz jedźmy już do Ostuni
Daleko nie mamy, jedzie się bardzo przyjemnie, gaje oliwkowe piękne

Ostuni już z daleka wygląda bardzo zachęcająco ...

Parkujemy tu:40.733688, 17.582217
Miasteczko wznosi się na trzech wzgórzach na wysokości 218 m.n.p.m., z których rozpościera się przepiękny widok na okolicę i na morze. Architektura Ostuni zachwyca turystów z całego świata - białe, wąskie, strome uliczki kończą się nagle tarasami widokowymi. - sprawdziłam wszystko się zgadza

.
Ostuni znalazło się w moim rankingu odwiedzonych miejsc tuż za Alberobello

...