Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-)

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 25.08.2016 12:53

Oglądałam zdjęcia nowego apartamentu i pomyślałam to samo, co Zuzia :D ale im dalej tym lepiej :) a mówią, że to pierwsze wrażenie jest najważniejsze ha ha ha :D :D :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2016 13:04

figusek napisał(a):Oglądałam zdjęcia nowego apartamentu i pomyślałam to samo, co Zuzia :D ale im dalej tym lepiej :) a mówią, że to pierwsze wrażenie jest najważniejsze ha ha ha :D :D :D

Apartman był bardzo fajny, było bardzo dużo miejsca, dwie łazienki, zmywarka, wi-fi ... :mrgreen: ,
a do tego przesympatyczny właściciel ... o nim też napiszę kilka słów :oczko_usmiech:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 25.08.2016 16:13

mysza73 napisał(a):Liczę, że niebawem to pokażesz ... :mrgreen:

Oczywiście ,że tak... :roll:
A apartman oczywiście fajny :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2016 19:48

Drzwi i schody nie napawały nadzieją, na radosne zakończenie. :wink: :papa:
Apartman już extra...

Pozdrawiam
Krzysiek
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 25.08.2016 23:47

Hej, hej :D . Obejrzałam zajawkę. Zostawiam ślad, a od jutra biorę się za czytanie, oglądanie. Pozdrawiam :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2016 13:33

ajdadi napisał(a):A apartman oczywiście fajny :papa:

Oczywiście ... :mrgreen:

arko2007 napisał(a):Drzwi i schody nie napawały nadzieją, na radosne zakończenie. :wink: :papa:
Apartman już extra...

Pozdrawiam
Krzysiek

Jakby zdjęcie tych drzwi było na bookingu, to nawet jakby były te pozostałe zdjęcia, to chyba bym się nie skusiła ... :wink:

Magdalena S. napisał(a):Hej, hej :D . Obejrzałam zajawkę. Zostawiam ślad, a od jutra biorę się za czytanie, oglądanie. Pozdrawiam :papa:

Hej, hej :D ,
miło Cię widzieć ... :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2016 13:40

"WAKACJE W SANDAŁACH NA OBCASIE"

ciąg dalszy ...

MONOPOLI

Do apartmana wracamy kilka minut po 13 ... po Manueli nie ma już śladu ...
Swoją drogą posprzątać taki duży apartman w godzinę ... 8O , mnie godzinę to w łazience schodzi :roll: , a tam były dwie :oczko_usmiech:
No ale było czysto, więc nie wnikam jak one to zrobiły ... :oczko_usmiech:
Dzwonimy do Leonarda, tak miał na imię nasz właściciel, potem mówiliśmy na niego Leoś :mrgreen:
Umawiamy się z nim, że wpadnie o 15 i dopełnimy wszelkich formalności ... czyli mieliśmy prawie dwie godzinki na kąpiel i zagospodarowanie się :oczko_usmiech:

Leoś oczywiście wpadł bliżej 16 niż 15 ... ale co tam ... allora :oczko_usmiech:
No i Leoś dopełnił nam całego obrazu apartmana Casa Allegra :oczko_usmiech:
Okazał się bardzo gadatliwym, miłym, młodym Włochem 8) , który nie może żyć bez internetu w swoim telefonie... :oczko_usmiech:
Szybko załatwiliśmy co trzeba ... tzn w miarę szybko, bo Leoś jest bardzo gadatliwy ... :oczko_usmiech:
Dostaliśmy 6 gratisowych voucherów na śniadanka w barze Leosia, który był na nabrzeżu ... :D
Leoś poinformował nas również, że możemy gratisowo skorzystać z wypożyczalni rowerów ... tylko poprzedni goście zajumali mu karty :oczko_usmiech: ... ale obiecał, że jak będziemy chcieli bajki, to on coś wymyśli ... :oczko_usmiech:
Mieliśmy szczere chęci pojeździć na tych rowerach, ale grafik na tą część Apulii był tak napięty, że się nie udało :(

Wiedzieliśmy już wszystko i można było się udać - z aparatem, na zwiedzanie Monopoli ... zapraszam więc :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żeby zobaczyć ten obraz, który był na chodniku, trzeba było być albo wcześnie rano, albo późno w nocy ... bo opiekunowie bardzo chronili go przed słońcem i go zakrywali ...
A swoją drogą, to chyba trochę słabo to przemyśleli, bo przecież tam słońce świeci przez cały rok ... chyba o tym wiedzieli ... :roll:

Obrazek

To bar naszego Leosia, Carlo Quinto się zwał :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawsze jak szłam, to było zamknięte ... :?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chyba na razie wystarczy ... :oops: ,
ale Monopoli jeszcze Was pomęczę, bo codziennie rano idąc na zakupy zabierałam aparat ... :smo:

:papa:
Ostatnio edytowano 27.09.2018 12:30 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.08.2016 13:54

Fajnie, że Wam się taki Leoś trafił! :) Leonardo, Manuela - jakoś tak się zrobiło filmowo-serialowo ;)

Pierwsze fotki z Monopoli - bardzo zachęcające. Ładnie tam chyba :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.08.2016 14:17

maslinka napisał(a):Fajnie, że Wam się taki Leoś trafił! :) Leonardo, Manuela - jakoś tak się zrobiło filmowo-serialowo ;)

Nie bardzo wiem o jakim serialu piszesz :oops: ... ja tylko M jak miłość oglądam ... :smo:

maslinka napisał(a):Pierwsze fotki z Monopoli - bardzo zachęcające. Ładnie tam chyba :mrgreen:
Dla mnie było idealnie ... :P
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 26.08.2016 14:27

możesz męczyć...niezłe to Monopoli 8)
zibi.s
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi.s » 26.08.2016 14:42

Piknie tam i bez tłumów :hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.08.2016 16:56

mysza73 napisał(a):
maslinka napisał(a):Fajnie, że Wam się taki Leoś trafił! :) Leonardo, Manuela - jakoś tak się zrobiło filmowo-serialowo ;)

Nie bardzo wiem o jakim serialu piszesz :oops: ... ja tylko M jak miłość oglądam ... :smo:

W latach 90-tych była taka argentyńska telenowela - Manuela :mrgreen: Pamiętam z dzieciństwa/wczesnej młodości, tak mi się skojarzyło ;)

A Leonardo to wiadomo - DiCaprio :smo:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 26.08.2016 17:43

Leoś bardzo rozrzutny... :oczko_usmiech:

A Monopoli fajne...możesz męczyć nas dalej... :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 26.08.2016 18:06

ajdadi napisał(a):Leoś bardzo rozrzutny... :oczko_usmiech:
Zapewne za rogalika i kawę policzył sobie w app :mrgreen:

Fajne szkielety na drzwiach, ale te w ubrankach już nie bardzo.....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2016 22:33

Piękne te zabytki i ... fiacik :D / chyba już też zabytkowy /
Pomyśleć że takie kilku minutowe trzęsienie ziemi może to wszystko zniszczyć.

Pozdrawiam
Krzysiek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Wakacje w sandałach na OBCASIE ;-) - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone