Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w maju !!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2006 23:26

Dorota,
czy Tobie się zlotowe kierunki nie pomyliły :?: :wink: :lol: Jechać do Belgii po deszcz :?: ...ło matko :!: Trzeba było przyjechać na Ślunsk Górny - tam przynajmniej pogoda dobra była :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 30.05.2006 08:40

Melduję się już z domu :cry: Właśnie weszliśmy. Napiszę coś więcej wieczorem, idziemy spać.

P.S.

Ale tu zimmmmmmo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 30.05.2006 18:59

:D Dziesięć godzin już śpią :lol:
Coś wymęczyły ich te majowe wakacje :lol: 8O :lol:
Może Boni Ich obudzi :twisted: :P :P
Dalmatinka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatinka » 30.05.2006 21:16

:D :D Boni to pospi jeszcze z dwa dni :wink: :D
Pobodkaaaaaaa :!: :!: :!: :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2006 22:11

Juras i Lenka...dawać tu kurna relację z wczasów... :!: :!: :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 30.05.2006 22:55

Kurna !!!! Musiałem kompa doprowadzić do stanu używalności !!!! :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2006 23:00

Ale ten czas leci - tylko co pojechali ... i już wrócili 8O
Dalmatinka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatinka » 30.05.2006 23:55

Jurus :D :D :D

Wystarczy sucha szmatka ekran przetrzec i juz nas bedziesz widziec :wink: :D :wink: :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.05.2006 11:38

He!!! He!!! He!!!

Miało być Juras globtroter! a było Juras gastronom!!! Wakacje majowe w Cro już za nami. Oceniam je na małą czwórkę !!! Wylądowaliśmy w Podgorze. Apartament super !!! Pogoda cudna ! Cały czas mieliśmy słońce i około trzydziestu stopni ciepła. Plażowaliśmy i moczenie tyłków też było. Jadran miał temperaturę Bałtyku w sierpniu !!!! Sama Podgora jest śliczną miejscowością !!! Malowniczo położona, nad nią przepiękne i dla mnie nadal tajemnicze Biokovo !!!! Przy promenadzie wszystkie lokale gastronomiczne (sam sprawdzałem) już czynne, sklepy jeszcze w powijakach. Sprzęt pływający w remoncie, a ten na wodzie jeszcze nie uruchomiony dla turystów. Same miasteczko jeszcze senne !!! Przypomina plac budowy, trwają wielkie przygotowania do sezonu, murują, malują, szlifują , spawają, remontują dla nas. A ta senność nam pasowała !!!
Można się swobodnie poruszać, brak tłoku na promenadzie, brak kolejek w sklepach i lokalach !!! Strach pomyśleć jak to wygląda w sezonie !? Duża ilość turystów w wieku emerytalnym i kilka rodzin z małymi dziećmi i my. Plaże z garstką plażowiczów !
Zrobiłem mnóstwo zdjęć, promenady, plaży z morza i z powietrza. Trochę cierpliwości pokaże w albumie. Niestety nasz kolega okazał się niechętny do zwiedzania (ja bez swojego auta) i okolice Podgory i samo Biokovo stoi dla mnie jeszcze dziewicze !!! Z ledwością udało mi się go wyciągnąć do Dubrownika i Splitu. Bał się wjechać na Srd, a co dopiero na Biokovo. Dziękujemy Bożence za wspaniałe spotkanie (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) i pokazanie Splitu, jakiego jeszcze nie widzieliśmy, za jej modły w splickiej katedrze za pogodę, naprawdę była cudowna. Wycieczka do Dubrownika jak każda jedno dniowa wyprawa, ale cieszę się, że udało nam się wpaść do mego kochanego miasta i pooddychać jego powietrzem ! Zaliczyliśmy wycieczkę stateczkiem z Podgory na Hvar i Brać. Piszę, że zaliczyliśmy, bo na Hvarze zwiedziłem tylko pizzerię w porcie, na Braciu zwiedziłem pyszną zupkę rybną !!!! Wiem, że zajebiście być nie zależnym, bez swego auta, przynajmniej ja, czuję się jak bez własnej duszy !!! Ogólnie cieszę się, że byliśmy w CRO, tym bardziej, że nasze tegoroczne wakacje miały być nie realne, mój ulubiony miesiąc wakacyjny lipiec został
w tym roku bez powrotnie stracony. Będę gościł teściową !!!!! A zapomniałem o jednym, bardzo sympatycznym przeżyciu !!! Prawie co dziennie przepływały zatoką delfiny !!!!!
Rano i wieczorem. Za pierwszym razem siedząc sobie na tarasie mówię do wszystkich, patrzcie ktoś nurkuje z rurką, a tu nagle piruet !!!! i znikły !!! Następnego dnia siedząc przy śniadaniu na tarasie wszyscy wpatrzeni w morze wywołaliśmy je, cztery fantastyczne sztuki.
płynęły dość daleko, zaczym uruchomiłem sprzęt, poustawiałem go konkretnie, odpłynęły dalej (a pływają bardzo szybko) i dały fantastyczny koncert skoków i piruetów !!! Mam je na fotkach, choć robiłem je teleobiektywem, sylwetki są małe, w powiększeni bardzo ostre i widoczne, ale muszę je wykadrować aby je Wam pokazać !!!

Pozdrowienia dla Wszystkich !!!!
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 31.05.2006 11:46

czekam z niecierpliwością na owe zdjęcia... a tym razem na zlocie nie zawiodę- i obejrzę je jeszcze raz :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.05.2006 11:56

Zapomniałem napisać, jechaliśmy przez Niemcy. W naszym przypadku to około 500 km w plecy !!! Tam i z powrotem x2 8O
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.05.2006 12:04

Jurek napisał(a): A zapomniałem o jednym, bardzo sympatycznym przeżyciu !!! Prawie co dziennie przepływały zatoką delfiny !!!!!
Rano i wieczorem.

Czyli już nie będziesz mi zazdrościł widoku delfinków w Pisaku. :D A ja już tęsknię za śniadaniem na tarsie w Cro. O delfinach raczej w tym roku nie mam co marzyć. Czekam na album z zieloną Chorwacją (bo słonko raczej jeszcze nie wysuszyło świeżych traw i liści).
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 31.05.2006 12:28

Jurek napisał(a): Wylądowaliśmy w Podgorze.Sama Podgora jest śliczną miejscowością !!! Malowniczo położona, nad nią przepiękne i dla mnie nadal tajemnicze Biokovo !!!!

To co Jureczku powtórka we wrześniu ?? Pozwiedzamy Biokovo!!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2006 19:54

Jurek napisał(a):Zapomniałem napisać, jechaliśmy przez Niemcy. W naszym przypadku to około 500 km w plecy !!! Tam i z powrotem x2 8O

Niezły czad Twój szofer wymyślił 8O :lol: , ale rekord jest do pobicia...wystarczy, że z Wawki do CRO ktoś poleci przez Berlin :lool:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 01.06.2006 08:14

slapol napisał(a):
Jurek napisał(a):Zapomniałem napisać, jechaliśmy przez Niemcy. W naszym przypadku to około 500 km w plecy !!! Tam i z powrotem x2 8O

Niezły czad Twój szofer wymyślił 8O :lol: , ale rekord jest do pobicia...wystarczy, że z Wawki do CRO ktoś poleci przez Berlin :lool:

Wiesz Sławku Jureczek zamiast Biokovo zwiedzał Tankstelle i oglądał pasy na autostardach :lol: Zrozumiał bym jak by zachaczyli na Oktoberfest 8) 8) 8) ale chyba nie dograli sobie terminu wyjazdu :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko