Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 21.01.2012 08:11

Dzień dobry

Kilka razy jeździłem na wakacje do Chorwacji.
W tym roku mam ochotę tam powrócic po kilku letniej przerwie ale tym razem mam małego psa i stąd moje pytanie:
Czy ciężko jest znaleźć apartament w Chorwacji gdzie zaakceptują małego psa? Powiem szczerze że na plażach nie widziałem za bardzo turystów z psami, tak samo po miescjowościach gdzie mieszkałem.
Zawsze jadę w ciemno i szukam na miejscu.
Czy ktoś miał jakieś złe/dobre doświadczenia w szukaniu apartamentów w Chorwacji gdzie zaakceptują małego psa?

Pozdrav
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.01.2012 08:38

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.01.2012 12:43

Jeśli chodzi o plaże, to na większości nie ma żadnych zakazów wprowadzania zwierząt. Mało tego, w Rovinj jest nawet plaża specjalnie dla psów:

Obrazek

Problemy będziesz mieć tylko przy zwiedzaniu, bo prawie do żadnych muzeów/zabytków nie wolno psów wprowadzać.
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 21.01.2012 13:08

Raul73 napisał(a):Jeśli chodzi o plaże, to na większości nie ma żadnych zakazów wprowadzania zwierząt. Mało tego, w Rovinj jest nawet plaża specjalnie dla psów:

Obrazek

Problemy będziesz mieć tylko przy zwiedzaniu, bo prawie do żadnych muzeów/zabytków nie wolno psów wprowadzać.

Wielkie dzięki za ta informację :)
ElaK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElaK » 21.01.2012 13:56

W 2008 roku po raz pierwszy wybraliśmy sie do Chorwacji w ciemno z psiakiem. Wówczas nasza yorczka miała rok. Na forum naczytałam sie opini,że bez problemu mozna znaleźć kwaterę, że chętnie przyjmuja z psami itp. Rzeczywistość jednak nie była tak różowa. Apartamentu szukaliśmy dosyć długo ( cóż była pełnia sezonu, pierwsza połowa sierpnia) i kiedy wydawało się, że już będziemy sie wprowadzać to pies stanowił nie lada przeszkodę. Tak było w kilku miejscowościach. Aż w końcu w Igrane znalazła się dobra dusza, która przygarneła nas z naszą kochana psicą. W tamtym czasie niewiele osób z psami widzieliśmy w miasteczku, ale co roku zauważamy ich coraz więcej. Jesteśmy wierni Igrane i w tym roku pojedziemy tam po raz piaty oczywiście z psem. Ale w Igrane na plaży miejskiej jest zakaz przebywania z psami, dla nich są dzikie plaże. Jako właścicielka psa uważam jednak ze plaża to niekoniecznie jest miejsce dla psiaka. Pomijając upał, słoną wodę i hałas, czego nie wszystkie psy lubią, należy wziąć pod uwagę,że nie wszyscy kochają psy tak jak ich właściciele. Uszanujmy to! My naszą yorczkę zostawiamy w ciągu dnia -kiedy plażujemy ,w apartamencie gdzie jest spokój i miły chłodek. Co jakiś czas ktos z nas idzie sprawdzić czy wszystko OK i wyprowadzic na szybkie siku. A rano i wieczorem długie spacery, w czasie których należy pamiętać o sprzataniu po swoim pupilu-Chorwaci sa bardzo czuli na tym punkcie! Ale o tym chyba nie trzeba przypominać to przeciez oczywiste. Kiedy jedziemy na zwiedzanie to oczywiście ona jedzie z nami- na murach Dubrownika zrobiła furorę!
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 21.01.2012 20:17

witam odświeżam temat.
w tym roku na wakacje musi pojechać z nami nasz jamnik.
Wasze propozycje kwater powyżej sa bardzo ciekawe, ale zalezy mi na cenie i na tym ,aby nie jechac kolejny raz w to samo miejsce, jestem całym sercem cromainiakiem , ale nie lubię jeździć w to samo miejsce.
Moje idelane miejsce to:
- bardzo blisko morza, plaża własna, albo z dala od miejskiej
- kwatera do 50 euro ( pierwsza połowa lipca)- dwupokojowa z kuchnią
- najlepiej aby była to jedyna kwatera wynajmowana w domu pzrez właścicieli ( z obawy że mogą przyjechac ludzie nie lubiący psów)
- no i poniewaz nie jeżdżę raczej w to samo miejsce dwa razy-aby nie były to : Vodice, Orebic, Tucepi, Hvar, Pag ( ewentalnie tak bo chyba najbardziej kocham tę wyspę), Rażanij, Ciovo, Krajevica, Kaszteli.
duzo tych moich warunków, ale może ktoś z Was może mi polecic w pierwszej połowie lipca taki wymarzony apartament :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.01.2012 21:51

lubczyk38 napisał(a):- najlepiej aby była to jedyna kwatera wynajmowana w domu pzrez właścicieli ( z obawy że mogą przyjechac ludzie nie lubiący psów)

Jak można nie lubić jamników? :D :D

Sam mam 2 w domu. Chyba najbardziej towarzyskie psy (najgłupsze na pewno też :wink: )
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 23.01.2012 18:08

Hej, ja tez jade w tym roku z małym białym pieskiem. Chce nocowac w Plitvicach w drodze w okolic Trogiru. I pytanie. Czy znajde tam w ciemno 1 nocleg dla 3 osób + pies??
Jak przegadałem oferty to niechetnie patrza na psa a jak juz patrza to licza za niego jak za osobe dorosłą. Dodam, ze dojade tam pod wieczór. I czytałem relacje POCZTÓWKI - super :)
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 23.01.2012 19:02

Pamiętajcie! Nie zostawiajcie piesków na kwaterach. Chorwaci tego nie lubią.
Tak trzeba się zorganizować, aby psa zabierać wszędie ze sobą!
Moja psina była ze mną chyba osiem razy w Cro i nigdy nie miałem problemów, chyba, że właściciele mają koty. Płacić za psa!/ Tego też nie przerabiałem!
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 24.01.2012 16:49

marcgrzy napisał(a):Hej, ja tez jade w tym roku z małym białym pieskiem. Chce nocowac w Plitvicach w drodze w okolic Trogiru. I pytanie. Czy znajde tam w ciemno 1 nocleg dla 3 osób + pies??
Jak przegadałem oferty to niechetnie patrza na psa a jak juz patrza to licza za niego jak za osobe dorosłą. Dodam, ze dojade tam pod wieczór. I czytałem relacje POCZTÓWKI - super :)

Ja też mam taki sam plan, ale Plitvice w drodze powrotnej chce zaliczyć.

Pozdrav
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 24.01.2012 22:43

tamtam napisał(a):
marcgrzy napisał(a):Hej, ja tez jade w tym roku z małym białym pieskiem. Chce nocowac w Plitvicach w drodze w okolic Trogiru. I pytanie. Czy znajde tam w ciemno 1 nocleg dla 3 osób + pies??

Ja też mam taki sam plan, ale Plitvice w drodze powrotnej chce zaliczyć.

Pozdrav

Ne ma problema! Tylko na smyczy! Możesz mu już zazdrościć! Nam nie wolno wchodzić do wody w parku :( A psina się wykąpie!!!!!! na smyczy oczywista!
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 25.01.2012 13:32

No to Jurek jak możesz daj namiar na te miejsca gdzie byłes z pieskiem, tym bardziej że nie płaciłeś za niego :D
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 25.01.2012 13:35

Lubczyk38, Ja jade tu http://www.apartmani-zora.com/ i tez za psa nie płace. Pytałem o Plitvice na 1 noc. Moze ktos zna namiar ?
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 25.01.2012 21:32

lubczyk38 napisał(a):No to Jurek jak możesz daj namiar na te miejsca gdzie byłes z pieskiem, tym bardziej że nie płaciłeś za niego :D

Jest jeden problem, ja adresów i kontaktów nie zapisuję. Miejscowości oczywista pamętam, ale myśle, że nie oto Tobie chodzi.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 25.01.2012 21:42

marcgrzy napisał(a):Lubczyk38, Ja jade tu http://www.apartmani-zora.com/ i tez za psa nie płace. Pytałem o Plitvice na 1 noc. Moze ktos zna namiar ?

Sześć kilometrów przed Plitvicami, miejscowość Jezierce 18, dwa razy spałem tam z psem.

Proponuję także Rostoke, coś około 20km w kierunku Karlovač.
Są tam młyny wodne i parę małych ciekawych wodospadów.
http://www.fotosik.pl/u/Jurek2/album/779006
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies