Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wokri
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wokri » 05.08.2014 20:07

Na pewno od lekarza powiatowego nie jest potrzebne. Jadąc pierwszy raz też miałem taki problem i właśnie lekarz powiatowy wysłał mnie do weterynarza mówiąc że jego (weterynarza) wpis wystarczy.
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 05.08.2014 20:09

Tylko pieczątka weta, że pies jest zdrowy..zresztą i tak nikt na to nie zwróci uwagi-2 razy z psem i nikt na nią nigdy uwagi nie zwròcił;)
Kasikowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasikowa » 05.08.2014 20:15

Super! Ślicznie Wam dziękuję za "odchmurzenie" mojego nieba :-)
Teraz wyszło słoneczko! Czyli jutro lecę po pieczątkę.
Zielina74.
Croentuzjasta
Re: WAKACJE Z PSEM :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 05.12.2014 00:31

Witam
jeśli ktoś potrzebuje apartamentów, których właściciele akceptują psy - piszcie na priv.
Pozdrawiam
zielina74
sesa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sesa » 27.12.2014 13:30

Powracam jak każdy tutaj kto był już w Cro ;)
Rok temu zmieniliśmy kierunek i teraz nie wyobrażamy sobie znowu nie wrócić do naszej ukochanej Chorwacji...
Byliśmy z naszym wieeelkiem psem nie było problemów i w Suptar u Pera i w Tribunji u Dario :wink:
Teraz chcemy jechać znowu w inne miejsce....może ktoś poleci apartament w dowolnej części Chorwacji gdzie nie ma problemu aby nas przyjeli z psem dużych gabarytów i 2 dzieci ;)
Kasikowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasikowa » 27.12.2014 14:35

My nie mieliśmy tak różowo ;-)
Na granicach spoko, rzeczywiście nikt nawet na psy nie zwrócił uwagi, nawet na chorwacko-bośniackiej.
Niestety z apartamentami już nie było tak kolorowo. Nie mieliśmy nic zarezerwowanego, jechaliśmy w ciemno.
Zatrzymaliśmy się w małej miejscowości Podaca i nikt nawet nie chciał z nami rozmawiać, jak wspomniałam o psach,
sztuk 2 - i nie ważne, że małe. W końcu po długim poszukiwaniu (również w mieścinie obok - tak w ogóle polecanej nam
przez znajomych nie wiem czemu), spoceni (40 st.C, 96% wilgotności), zmęczeni, z obtartymi do krwi stopami, znaleźliśmy
pokoik na poddaszu!!! bez klimy, z małym okienkiem przy podłodze, które musiało być zamknięte z uwagi na psy, ze wspólną
łazienką i kuchnią, 3 km w dół do plaży, na której oczywiście był zakaz wprowadzania psów, a ludzie stłoczeni jak śledzie-masakra. Byliśmy w takim stanie, że to wszystko było nie ważne, ważna była zamrażarka (jedzenie na 3 tyg. urlop) i miejsce do spania. Wylądowaliśmy tam tylko na 3 noce, bo chcieliśmy pozwiedzać Dubrownik, Medjugorie i Mostar. Sierpień to ZDECYDOWANIE NIE JEST miesiąc do zwiedzania! No cóż ale tylko ten miesiąc w tym roku wchodził w grę. Niestety te 4 dni to była mega meczarnia, nawet na plaży. Psy - ciężko to zniosły, my też. Po 4 dniach przenosiliśmy się w okolice Trogiru, do naszej gospodyni. Tu już z psami nie było problemu ale ona wiedziała wcześniej i wyraziła zgodę na ich pobyt, chociaż generalnie się nie zgadza na czworonożnych gości. Na plaży oczywiście zakaz wprowadzania psów ale nasze stworki wolały zostawać w domu, natomiast wieczorami chodziliśmy na długi spacery. Teraz wakacje wspominamy z uśmiechem ale łatwo nie było.
aaaa i jeszcze jeden minus -nie można ubezpieczyć psa, jadącego w taką podróż :(
loginON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loginON » 29.12.2014 13:41

W drugiej połowie sierpnia udaję się na 12 dni do miejscowości Igrane, rodzina 2+2+duży pies . Mam już zaklepaną miejscówkę 100 metrów od plaży, dwa pokoje, kuchnia, łazienka, klimatyzacja, internet. Jestem TU nowy, ale z tego co widzę nie można wklejać linków, jeśli jest ktoś zainteresowany mogę wysłaś namiar na mail.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 29.12.2014 17:27

sesa napisał(a):... Byliśmy z naszym wieeelkiem psem nie było problemów i w Suptar u Pera i w Tribunji u Dario :wink:
Teraz chcemy jechać znowu w inne miejsce....może ktoś poleci apartament w dowolnej części Chorwacji gdzie nie ma problemu aby nas przyjeli z psem dużych gabarytów i 2 dzieci ;)

loginON napisał(a):... jeśli jest ktoś zainteresowany mogę wysłaś namiar na mail.

Poproszę o namiary na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Chętnie odwdzięczę się namiarami na nasze dotychczasowe miejscówki w Chorwacji, gdzie byliśmy mile widziani z dwoma sporymi psami :)
loginON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loginON » 29.12.2014 20:39

Poproszę o namiary na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Chętnie odwdzięczę się namiarami na nasze dotychczasowe miejscówki w Chorwacji, gdzie byliśmy mile widziani z dwoma sporymi psami :)

Namiary wysłane.
Dodam, że podczas kontaktu mailowego właściciel nie pytał się o wielkość psa, ja mam owczarka niemieckiego. Apartament w domku zajmuje całe I piętro budynku, posiada oddzielne wejście i raczej obecność psa nikomu nie będzie przeszkadzała, bo więcej turytów w domu nie będzie. Na facebooku wyśledziłem, że właściciel też posiada pieska.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 29.12.2014 20:46

Przeważnie tak właśnie jest, że jak sami mają pieska to i lubią inne :)
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 29.12.2014 21:33

Na wyspie Brać w Sutivan jest specjalna plaża dla psów od bieżącego roku)
AniaOP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaOP » 30.12.2014 20:56

loginON napisał(a):W drugiej połowie sierpnia udaję się na 12 dni do miejscowości Igrane, rodzina 2+2+duży pies . Mam już zaklepaną miejscówkę 100 metrów od plaży, dwa pokoje, kuchnia, łazienka, klimatyzacja, internet. Jestem TU nowy, ale z tego co widzę nie można wklejać linków, jeśli jest ktoś zainteresowany mogę wysłaś namiar na mail.

Ja też poproszę na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
my mamy 2 bardzo duże psy (owczarki podhalańskie), byliśmy z nimi w Chorwacji raz, rezerwację na nocleg mieliśmy zrobioną dużo wcześniej i właściciel kwatery bez problemu zgodził się na ich obecność (bez dodatkowych opłat), wszędzie gdzie pojawialiśmy się z naszymi pupilami byliśmy bardzo przyjaźnie witani, w restauracjach proponowano wodę dla psów, na plażę mogli chodzić z nimi bo mieszkaliśmy w malutkiej miejscowości i tuż obok apartamentu mieliśmy kameralną plażę, na którą przychodziło zazwyczaj tylko kilka osób i po paru dniach wszyscy już byli zaprzyjaźnieni z naszymi psami ;) kolejnym razem pojechaliśmy już bez nich, bo jednak było dla nich za gorąco (mimo że był to czerwiec)
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 05.01.2015 16:21

AniaOP napisał(a):my mamy 2 bardzo duże psy (owczarki podhalańskie), byliśmy z nimi w Chorwacji raz, rezerwację na nocleg mieliśmy zrobioną dużo wcześniej i właściciel kwatery bez problemu zgodził się na ich obecność (bez dodatkowych opłat), wszędzie gdzie pojawialiśmy się z naszymi pupilami byliśmy bardzo przyjaźnie witani, w restauracjach proponowano wodę dla psów, na plażę mogli chodzić z nimi bo mieszkaliśmy w malutkiej miejscowości i tuż obok apartamentu mieliśmy kameralną plażę, na którą przychodziło zazwyczaj tylko kilka osób i po paru dniach wszyscy już byli zaprzyjaźnieni z naszymi psami ;) kolejnym razem pojechaliśmy już bez nich, bo jednak było dla nich za gorąco (mimo że był to czerwiec)

W jakiej miejscowości byliście? Bardzo proszę o namiar na Waszą miejscówkę: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . Skoro przyjęli Was z dwoma Podhalanami, to dwa Goldeny pewnie też przyjmą :lol:
Z góry dziękuję :)
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 29.01.2015 14:50

Droga Zielino :) podaj proszę swój e-mail
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 29.01.2015 17:34

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wakacje w Chorwacji z psem? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone