https://www.bestofcroatia.eu/pl/plaze-s ... rociok-713
https://brela.hr/pl/4/mapy-google
Belluna napisał(a):Mnie się wydaje, że trochę przesadzacie z tymi obawami o psie plaże. Z tego co przeczytałam jedziecie we wrześniu z jamnikiem sztuk 1. We wrześniu będzie na pewno mało ludzi i wystarczy, że znajdziecie odludną zatoczkę, to wcale nie musi być zarejestrowana psia plaża. Wiadomo, że w centrum miejscowości i na głównych plażach lepiej z psem nie plażować, są znaki zakazu, ale gdzieś na uboczu, gdzie nie ma tłumów, to bym się tak nie przejmowała. Jeździmy co roku we wrześniu z dwoma goldenami i nie przyszłoby mi nawet do głowy szukać miejscówki pod kątem plaży dla psów. Oczywiście wybieram zawsze spokojną okolicę i czasem trzeba do plaży trochę podejść czy podjechać, ale mimo corocznych wyjazdów od 10 lat ani razu nie plażowaliśmy na plaży dla psów.
Margo87 napisał(a):dids76 napisał(a):My od trzech lat jeździmy z psem i też nigdy nie szukamy specjalnych plaż. Fakt że jeździmy z bardzo spokojnym kundelkiem a'la border collie, który nienawidzi wody Szukamy raczej ustronnego miejsca żeby nikomu nie przeszkadzać i nigdy nie mieliśmy z plażowaniem problemów.
A w jakich miejscowościach Pan był już z psem?
Belluna napisał(a):Na wbite igły jeżowca polecam maść ichtiolową i dla psów i dla ludzi
Belluna napisał(a):My mamy dwie Goldenki, jedna histeryczka z byle powodu popiskuje, a druga terminator, też chyba z połamanymi łapami by biegała Ale jak się wbije kolec to będziecie wiedzieć, bo będzie się interesować łapką- lizać itp.
tola1407 napisał(a):Witam, ostrzegam że jestem pierwszy raz na forum, więc jeśli powielam wątek czy robię coś nie tak - proszę o upomnienie i wyrozumiałość .
W tym roku, w pierwszej połowie września po raz pierwszy wybieramy się do Chorwacji. Jedziemy we dwójkę, własnym samochodem i zabieramy małego psiaka. Zdecydowaliśmy się na Istrię. Czy ktoś odbył podobną wycieczkę i może polecić jakąś miejscowość i jakiś apartament w rozsądnej cenie? Zależy nam by nie robiono poważnych problemów z powodu psiaka. Lepiej żeby to była jakaś mniejsza, niezbyt zatłoczona miejscowość(do większych, na zwiedzanie można zawsze dojechać, tak?). Zależy nam głównie na plażowaniu i ładnych widokach. Do tego fajny spacer wieczorkiem i jakaś dobra restauracja też nie zaszkodzą .
Proszę o jakieś informacje, czy może cenne rady.
Z góry dziękuję!
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko